Menu
NCOI Opleidingen - Bedrijfskunde

HBO Bachelor Organisatiepsychologie specialisatie Management en leiderschap

NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding

Opleidingsniveau

HBO Bacheloropleiding

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

De kwaliteit van management en leiderschap is zeer bepalend als het gaat om het succes van teams en organisaties. In deze NVAO-geaccrediteerde HBO Bachelor ga je specifiek aan de slag met management en leiderschap. Zo leer je hoe je vanuit je rol als adviseur voor managementteams en de organisatie gericht kunt bijdragen aan het succes van betrokken en geïnspireerde medewerkers. Tijdens de opleiding verdiep je je onder andere in het menselijk gedrag binnen organisaties en werksituaties en ontdek je hoe medewerkers enthousiast en gemotiveerd blijven. Daarbij leer je hoe managers hun rol kunnen inzetten om invloed uit te oefenen op het gedrag van medewerkers en hoe zij op die manier de productiviteit binnen de organisatie kunnen verhogen. Je wordt tijdens je opleiding begeleid door professionals uit het werkveld van de organisatiepsychologie. Zij helpen je de koppeling te maken tussen theorie en praktijk, zodat je direct succesvoller bent in je werk.

Resultaat

  • Weet je bij te dragen aan een positieve ontwikkeling van het personeel
  • Kun je de juiste coachingstechnieken inzetten om het personeel te motiveren
  • Ben je op de hoogte van alle regels rondom arbeid en gezondheid
  • Na succesvolle afronding ontvang je het officieel erkende Bachelorgetuigschrift HBO Bachelor Organisatiepsychologie

Waarom NCOI?

  • Voor werkenden: opleidingen die goed te combineren zijn met werk en privé
  • Flexibel: meerdere startmomenten op meerdere locaties per jaar
  • Begeleiding: topdocenten uit de praktijk en een persoonlijke studiebegeleider
  • Kwaliteit: hoog aangeschreven bij werkgevers én geaccrediteerd door de NVAO

Doelgroep

Wil je werken in een functie waarin het gedrag van mensen en het beïnvloeden van gedrag binnen organisaties en werksituaties centraal staat? En heb je daarbij vooral interesse in management en leiderschap? Dan is deze officieel erkende HBO Bachelor zeer geschikt voor jou. Met deze opleiding leg je een uitstekende basis om te gaan werken in het boeiende werkveld van personeel en arbeid, HR-advies, arbeids- en organisatiekunde, gezondheid en preventie of managementconsultancy.

Deze Bachelor kun je volgen als je een diploma HAVO, VWO of MBO-niveau 4 hebt. Heb je geen van deze diploma’s? Dan kun je ook instromen met een 21+ toets. Zie Hogeschool NCOI voor meer informatie.

Opbouw van de opleiding

De HBO Bachelor Organisatiepsychologie is speciaal ontwikkeld voor werkenden. De opleiding bestaat uit 3 fases en een afstudeerfase. Per fase volg je meerdere modules. Jouw opleiding wordt op maat gemaakt, waarbij jouw vooropleiding en werkervaring bepalen hoe snel je de opleiding kunt doorlopen. Tijdens je gehele studie heb je een persoonlijke studiebegeleider als vaste contactpersoon voor alles waar je tijdens je opleiding tegenaan loopt.

Leren in de praktijk

Als je een baan hebt die aansluit op je opleiding, dan maak je opdrachten in je eigen werkomgeving. Zo doe je ervaring op met de onderwerpen uit de opleiding. Ligt je werk niet in het verlengde van de opleiding? Dan kun je toch deelnemen. Je loopt dan stage, zodat je ervaring kunt opdoen in het vakgebied. Je kunt je stage combineren met het afstuderen, maar je kunt ook eerder in de opleiding stage lopen.

Specialisatie Management en leiderschap

Je kiest binnen de HBO Bachelor Organisatiepsychologie voor de specialisatie Management en leiderschap. Dat heeft als voordeel dat je vanaf de start je opdrachten kunt toepassen op dit vakgebied. Tijdens de tweede fase volg je een apart programma met de specifieke modules Coaching en begeleidingskunde en Organisatieverandering, personeel en begeleiding gericht op je specialisatie. De derde fase is een verdiepende fase die je op het gewenste HBO Bachelorniveau brengt. Je studeert af in de richting van je specialisatie.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.

Subsidie

Je werkgever komt op basis van deze opleiding mogelijk in aanmerking voor subsidie praktijkleren (SPL). Dat is een vergoeding van maximaal € 2.700,- per persoon per jaar, gedurende de looptijd van de regeling. Zie Subsidie Praktijkleren voor meer informatie.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

HBO Bachelor Organisatiepsychologie specialisatie Management en leiderschap

NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.