Menu
NCOI Opleidingen - ICT

HBO Enterprise-architectuur

Kort programma op het snijvlak van bedrijfskunde en ICT - 3 maanden

Vakgebied

ICT

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Met enterprisearchitectuur (EA) kijk je vanuit verschillende standpunten naar een organisatie. Waar precies de nadruk op ligt hangt af van de organisatie, maar de focus ligt op informatietechnologie, informatievoorziening en processen. Met dit programma leg je een stevige basis binnen het boeiende werkveld van EA. Je gaat aan de slag met verschillende architectuurraamwerken en de governance die bij architectuur komt kijken. Je krijgt inzicht in de belangrijkste keuzen die gemaakt moeten worden en beschrijft deze in de vorm van (architectuur)principes, richtlijnen en modellen. Na HBO Enterprise-architectuur weet je wat enterprisearchitectuur inhoudt en hoe je dit kunt inzetten binnen je organisatie.

Doelgroep

Wil je je op operationeel niveau verdiepen in enterprisearchitectuur? Dan is dit HBO-programma geschikt voor jou.

Doel en opzet

Met HBO Enterprise-architectuur krijg je inzicht in het jonge vakgebied enterprisearchitectuur. Het gaat hier om het inrichten van de informatietechnologie en informatievoorziening binnen een organisatie op basis van de bedrijfsdoelstellingen. Je gaat uitgebreid aan de slag met het vastleggen, bijhouden, gebruiken en verbeteren van informatie over de invalshoeken van business, applicatie, informatie en technologie. Met dit programma leg je een stevige en brede basis binnen het boeiende werkveld van enterprisearchitectuur (EA), Het programma wordt verzorgd door ervaren en deskundige docenten, die zelf in de praktijk actief zijn. Je krijgt vele groepsopdrachten en cases, waarbij de theorie voortdurend in verband wordt gebracht met je eigen werkomgeving.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

HBO Enterprise-architectuur

Kort programma op het snijvlak van bedrijfskunde en ICT - 3 maanden

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.