Menu
NCOI Opleidingen - Bedrijfskunde

HBO Facility Management - 1 jaar

Fase 1 van NVAO-geaccrediteerde HBO Bachelor Facility Management - 1 of 2 jaar

Vakgebied

Facilitair

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Als facilitair manager ben je veelzijdig inzetbaar en weet je van aanpakken. Je werkt in een vakgebied dat volop in beweging is. Tijdens dit HBO-programma behandel je de kern van facilitymanagement. Je krijgt de handvatten aangereikt om een serviceconcept te ontwikkelen en daarmee een gastvrije omgeving te realiseren. Je gaat aan de slag met de inrichting van je organisatie en maakt inzichtelijk welke positie facilitymanagement binnen je organisatie heeft. Daarbij verdiep je je in het inkoopproces, waaronder de leveranciersselectie en inkoopoptimalisatie. Je leert hoe je besparingspotentieel herkent en analyseert, zodat je van grote meerwaarde bent voor jouw organisatie. Het programma vormt de eerste fase van de NVAO-geaccrediteerde Bachelor Facility Management. Je kunt het programma mogelijk ook inbrengen in een verkort programma naar deze Bachelor van Hogeschool NCOI.

Propedeuse

HBO Facility Management maakt deel uit van de volledige HBO Bachelor Facility Management. Wil je verder studeren en voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden van de Bachelor? Dan ontvang je vrijstelling voor de gelijkwaardige onderdelen uit de Bacheloropleiding. Met een aanvullende opdracht kun je met dit HBO-programma meteen het officiële Propedeusegetuigschrift behalen. Ook hiervoor dien je toelaatbaar te zijn tot de Bachelor. Als je in aanmerking wilt komen voor deze mogelijkheid, kruis dan Propedeuse aan bij je aanmelding. Zie Hogeschool NCOI voor meer informatie.

Waarom NCOI?

  • Uitstekend te combineren met werk en privé
  • Inspirerende topdocenten uit de praktijk
  • Zeer praktijkgericht onderwijs met optimale koppeling tussen theorie en je praktijk
  • Zeer gewaardeerd diploma door werkgevers
  • Mogelijkheid tot vrijstelling in NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleidingen
  • Grootste hogeschool voor werkenden met leslocaties door heel Nederland

Doelgroep

Je wilt je graag verder ontwikkelen tot facilitair manager op HBO-niveau. Daarbij wil je geen enkel onderwerp binnen facilitymanagement overslaan. Dan is dit programma ideaal voor jou. Het programma wordt verzorgd op HBO-niveau.

Doel en opzet

Je verkrijgt diepgaande kennis van de talrijke facetten waarmee je als facilitair manager te maken krijgt. Alle essentiële thema’s komen aan bod. Je leert over facilitaire dienstverlening en facilitair inkoop- en contractmanagement. Daarbij ontwikkel je de nodige praktisch toepasbare kennis van bijvoorbeeld management, organisatie en projectmanagement.

Ervaren en deskundige docenten, die zelf in de praktijk actief zijn, helpen je hierbij. Tijdens de bijeenkomsten werk je aan cases en groepsopdrachten. Theorie en praktijk worden voortdurend aan elkaar gekoppeld. Daar waar mogelijk pas je de opdrachten direct toe in je werk. Ook heb je toegang tot onze zeer moderne online leeromgeving.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

HBO Facility Management - 1 jaar

Fase 1 van NVAO-geaccrediteerde HBO Bachelor Facility Management - 1 of 2 jaar

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.