Menu

HBO Journalistieke Vaardigheden

Praktijkgericht en compleet HBO-programma - 15 maanden

Vakgebied

Communicatie

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Stel open vragen, luister goed en vraag door. Let op non-verbale signalen; een aarzeling, met vingers trommelen, wegkijken. Als journalist wil je geen gesprek met vragen en antwoorden, maar je bent op zoek naar het échte verhaal. Je gebruikt een interview effectief als onderzoeksmethode. In het programma HBO Journalistieke Vaardigheden ga je aan de slag met gedegen journalistiek onderzoek. Je leert doelgroepgericht denken, bronnen op betrouwbaarheid beoordelen en een concrete onderzoeksvraag formuleren, zodat je van tevoren goed weet wat je wilt weten. Daarna ga je aan de slag met het uitwerken. Wordt het een nieuwsbericht, reportage, achtergrondverhaal, column of opinieverhaal? Na afronding van dit intensieve HBO-programma beschik je over alle vaardigheden die je als journalist nodig hebt.

Doelgroep

Ben je beginnend journalist en wil je de belangrijkste journalistieke vaardigheden ontwikkelen? Kies dan voor dit praktische HBO-programma.

Doel en opzet

In dit HBO-programma leer je informatie zoeken, beoordelen en verwerken tot een verhaal passend bij jouw doelgroep. Je gaat aan de slag met journalistiek onderzoek doen en leert zo feiten van fake news te onderscheiden. Daarnaast oefen je met verschillende interviewtechnieken. Een goed voorbereid en uitgevoerd strategisch interview levert een schat aan informatie op.

Tijdens het programma wordt de theorie aan de praktijk gekoppeld met inspirerende praktijkgerichte opdrachten. Dit maakt de theorie direct toepasbaar in je werk. Ook kun je gedurende je studie gebruikmaken van de meest actuele literatuur en onze online leeromgeving. Binnen deze leeromgeving vind je alle relevante informatie rondom je studie en kun je communiceren met docenten en medestudenten.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

HBO Journalistieke Vaardigheden

Praktijkgericht en compleet HBO-programma - 15 maanden

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.