Menu

HBO Klinische Psychologie

Kort en praktijkgericht programma op HBO-niveau - 3 maanden

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wat is afwijkend gedrag? Hoe ontstaat het? Wat zijn de gevolgen en hoe is het te behandelen? Vind je dit boeiende vragen en zou je hierop graag het antwoord krijgen? Volg dan deze HBO Klinische Psychologie. Aan de hand van praktijkvoorbeelden krijg je inzicht in verschillende vormen van afwijkend gedrag. Je verdiept je in een breed scala aan onderwerpen waaronder eetstoornissen, schizofrenie, waanstoornissen en verslavingsproblematiek. Kortom: dit praktijkgerichte programma biedt je de mogelijkheid om je op niveau te verdiepen in de klinische psychologie.

Doelgroep

Wil je je op niveau verdiepen in klinische psychologie? Dan is dit HBO-programma iets voor jou. Je bent bijvoorbeeld coach of counselor of je wilt in de toekomst gaan werken als therapeut, hulpverlener, verpleegkundige, maatschappelijk werker.

Doel en opzet

Dit HBO-programma biedt je een uitstekende verdieping in het onderwerp klinische psychologie. Je maakt kennis met verschillende soorten afwijkend gedrag en manieren om dit te beoordelen. Ook verdiep je je in verschillende psychische stoornissen zoals depressie, schizofrenie en paniekstoornissen. De belangrijkste theorieën uit de klinische psychologie passeren de revue. Ook verkrijg je inzicht in de hedendaagse perspectieven op oorzaken en gevolgen van psychische stoornissen. Gedurende dit programma werk je aan cases en praktische opdrachten, waarin de theorie voortdurend in verband wordt gebracht met je dagelijks werk. Hierbij word je ondersteund door actuele literatuur. Ook kun je gebruikmaken van onze online leeromgeving.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

HBO Klinische Psychologie

Kort en praktijkgericht programma op HBO-niveau - 3 maanden

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.