Menu

HBO Logistiek & Supply Chain Management - 1 jaar

Fase 1 van NVAO-geaccrediteerde opleiding HBO Bachelor Logistics Management - 1 of 2 jaar

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Dit programma gaat in op onmisbare thema's voor iedere logistiek of supply chain manager die verdieping en verbreding zoekt om logistiek integraal te benaderen. Met het tekort aan goed opgeleid logistiek personeel is dit HBO-programma daarom precies wat je zoekt om je positie op de arbeidsmarkt te versterken. Je gaat aan de slag met het plannen, beheersen en uitvoeren van logistieke operaties. Hierbij verdiep je je in de inrichting van supply chains, zodat je deze efficiënter kunt inrichten en waarde kunt toevoegen aan je organisatie. Bovendien is het mogelijk om met dit HBO-programma je Propedeuse te behalen voor de HBO Bachelor van de NVAO-geaccrediteerde opleiding HBO Bachelor Logistics Management.

Propedeuse HBO Bachelor Logistics Management

Het programma HBO Logistiek & Supply Chain Management maakt deel uit van de volledige HBO Bachelor Logistics Management. Wil je verder studeren en voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden voor Bachelor? Dan ontvangt je vrijstelling voor de gelijkwaardige onderdelen uit de Bacheloropleiding. Met een aanvullende opdracht kun je met dit HBO-programma meteen het officiële Propedeusegetuigschrift behalen. Ook hiervoor dien je toelaatbaar te zijn tot de Bachelor. Als je in aanmerking wilt komen voor deze mogelijkheid, kruis dan Propedeuse aan bij je aanmelding. Zie Hogeschool NCOI voor meer informatie.

Waarom NCOI?

  • Uitstekend te combineren met werk en privé
  • Inspirerende topdocenten uit de praktijk
  • Zeer praktijkgericht onderwijs met optimale koppeling tussen theorie en je praktijk
  • Zeer gewaardeerd diploma door werkgevers
  • Mogelijkheid tot vrijstelling in NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleidingen
  • Grootste hogeschool voor werkenden met leslocaties door heel Nederland

Doelgroep

Wil je naar thema’s op het gebied van logistiek, economie en supply chain management kijken op een hoog niveau, dan is dit programma op HBO-niveau zeer geschikt voor jou.

Doel en opzet

Tijdens dit praktijkgerichte programma breng je de logistieke processen van organisaties in kaart en maak je inzichtelijk waar verbeteringen mogelijk zijn. Hiervoor vergroot je je inzicht in de inrichting en werking van organisaties. Je verdiept je in het voorraadbeheer van je eigen organisatie en leert hoe je nauwkeurige vraagvoorspellingen maakt, zodat je doorlooptijden verkort en voorraadkosten reduceert. Ook ga je aan de slag met diverse informatietools, waaronder SCOR en ERP. Je leert hoe je met deze tools de logistieke ketens effectief meet en ondersteunt, van de inkoop tot de retouren. Met jouw actuele kennis en inzichten zorg je voor continue verbeteringen in de logistieke processen.

Wat je leert, pas je direct toe aan de hand van cases en praktijkopdrachten. De docenten, die werkzaam zijn in dit vakgebied, geven hierbij praktische handvatten. Zo ontwikkel je je op het gebied van logistiek en supply chain management en kun je dit ook direct toepassen in je werk. Je wordt persoonlijk begeleid en vindt alles wat je nodig hebt voor je studie in onze overzichtelijke online leeromgeving. Omdat dit programma deel uitmaakt van de HBO Bacheloropleiding Logistics Management van NCOI, ben je verzekerd van uitstekende en actuele kwaliteit die onder toezicht staat van de NVAO.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

HBO Logistiek & Supply Chain Management - 1 jaar

Fase 1 van NVAO-geaccrediteerde opleiding HBO Bachelor Logistics Management - 1 of 2 jaar

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.