Menu
NCOI Opleidingen - Financieel

HBO Medisch Codeur

HBO-programma medisch codeur voor financiële zorgadministrateurs - 1 jaar

Vakgebied

Financieel

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Je hebt of ambieert een functie als zorgadministrateur en wilt bijdragen aan de best mogelijke zorg. Je weet dat een uniforme zorgadministratie hierbij van essentieel belang is en wilt je daarom verder ontwikkelen tot medisch codeur. Deze HBO Medisch Codeur van onze businesspartner Markus Verbeek Praehep biedt je de uitkomst. Je vergroot je inzicht in uiteenlopende zorgactiviteiten, de financiering van zorg en de facturatie en registratie van zorg. Daarbij verdiep je je in de nieuwste ontwikkelingen en mogelijkheden op het gebied van informatiemanagement en de implementatie van IT-toepassingen. Als medisch codeur wordt tenslotte van jou verwacht dat je hierover kunt meedenken en adviseren. Je ontwikkelt professionele vaardigheden om deze nieuwe kennis en inzichten te vertalen naar heldere managementrapportages. Omdat je reeds binnen de zorgadministratie werkt of het programma HBO Zorgadministratie hebt afgerond, is deze leerroute specifiek gericht op je eigen praktijk.

Doel en opzet

Deze vakopleiding bestaat uit 6 praktische modules. Je verdiept je in de Nederlandse zorgmarkt en vergroot je inzicht in financiering in de zorg, het zorginkoopproces en de ontwikkeling van producten in de zorg. Je leert hoe je zorgprocessen beheert en de kwaliteit van deze processen kunt monitoren of bijsturen. Ook vergroot je je inzicht in de positionering en innovatie van informatiemanagement en ontwikkel je vaardigheden om je organisatie te veranderen met behulp van IT-raamwerken. Bovendien ontwikkel je professionele vaardigheden op het gebied van dossiervorming, leer je classificeren volgens ICD-10 en ga je aan de slag met het opstellen van managementrapportages. Hierbij word je begeleid door een ervaren docent uit het werkveld, die je ondersteunt bij de toepassing van de theorie in je praktijk.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Doelgroep

Je hebt het programma HBO Zorgadministratie afgerond of bent sinds enkele jaren werkzaam in de zorgadministratie. Je kent de noodzaak van een uniforme zorgadministratie en het coderen van medische gegevens en wilt je daarom verder ontwikkelen tot medisch codeur.

HBO Medisch Codeur

HBO-programma medisch codeur voor financiële zorgadministrateurs - 1 jaar

Vakgebied

Financieel

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.