Menu
NCOI Opleidingen - Bedrijfskunde

HBO Eventmanagement

Compleet en praktijkgericht programma op HBO-niveau - 1 jaar

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Heb jij de ambitie om grote evenementen te organiseren, zoals beurzen, congressen en bedrijfsfeesten? Dan is dit HBO-programma iets voor jou. Je krijgt zicht op de evenementenmarkt, de ontwikkelingen binnen de branche en de verschillende doelgroepen. Je leert aan de hand van doelstellingen het juiste soort evenement organiseren. Daarnaast oefen je met het opstellen van een communicatiestrategie en zet je marketinginstrumenten in om het evenement bekend te maken en bezoekers te trekken. Kortom: in dit programma doorloop je het gehele proces van evenementenorganisatie, zodat je succesvol een evenement kunt opbouwen en afronden.

Doelgroep

Je bent (toekomstig) leisure- of eventmanager die zich bezighoudt met pr, communicatie of marketing. Je wilt leren hoe je vrijetijdsevenementen organiseert, zowel als product en als marketinginstrument.

Doel en opzet

In dit programma worden essentiële thema’s behandeld die je nodig hebt als manager of leidinggevende binnen het event- en leisuremanagement. Naast organisatorische vaardigheden besteed je veel aandacht aan communicatieve vaardigheden en projectmanagement. Samenwerken, plannen, beheersen en de vele manieren waarop je een project kunt aanpakken, alles komt aan bod. Daarbij werk je aan cases en opdrachten. Ervaren docenten uit het werkveld helpen je de koppeling te maken tussen theorie en praktijk.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

HBO Eventmanagement

Compleet en praktijkgericht programma op HBO-niveau - 1 jaar

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.