Menu
NCOI Opleidingen - Zorg & Medisch

HBO-V OK (Complex)

Een NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding tot Verpleegkundige met CZO-erkende specialisatie in het OK-cluster

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je je (verder) ontwikkelen in de richting van complexe zorg? Dan is dit de opleiding voor jou. Met de verkorte HBO-V OK (Complex) word je opgeleid tot HBO-verpleegkundige met specialisatie als operatieassistent, anesthesiemedewerker of recoveryverpleegkundige. Afhankelijk van jouw voorkennis en ervaring volg je die specialisatie die je nog nodig hebt om je binnen dit nieuwe vakgebied en tot HBO-verpleegkundige te bekwamen. De kennis en vaardigheden doe je grotendeels in de praktijk op. Belangrijk vinden wij, want alleen zo doe je de ervaring op die je na de opleiding zelfstandig moet kunnen inzetten. Er is een baangarantie na het succesvol afronden van dit programma. Meerdere ziekenhuizen zijn namelijk opzoek naar kundige OK-medewerkers.

Resultaat

  • Je hebt je ontwikkeld tot HBO-verpleegkundige met CZO-specialisatie in het OK-cluster in de richting van operatieassistent, anesthesiemedewerker of recoveryverpleegkundige met actuele kennis en vaardigheden en je kunt flexibel ingezet worden binnen het ziekenhuis
  • Na succesvolle afronding ontvang je het officieel erkende Bachelorgetuigschrift HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige en ontvang je tevens een door het College Zorg Opleidingen (CZO) verstrekt diploma

Doelgroep

Je wilt je ontwikkelen tot HBO-verpleegkundige werkzaam binnen het OK-complex van diverse ziekenhuizen en particuliere instellingen voor operatieve zorg. Met deze unieke opleiding verbreed je jouw toekomstperspectieven.

NCOI biedt voor deze opleiding de mogelijkheid tot HBO-op-maat; een HBO Bacheloropleiding georganiseerd op basis van jouw eerder verworven ervaring en competenties. De reguliere Bacheloropleiding met CZO-specialisatie kun je volgen als je een diploma HAVO, VWO of MBO-niveau 4 hebt. Beschik je over geen van deze diploma’s? Dan kun je ook instromen met een 21+ toets. Hiermee laat je zien dat je de kwaliteiten hebt die nodig zijn voor een HBO Bacheloropleiding, bijvoorbeeld door je werkervaring. Zie bijlage voor meer informatie.

Opbouw van de opleiding

HBO-V Complexe Zorg is speciaal ontwikkeld voor werkenden. De opleiding bestaat uit 3 fases en een afstudeerfase. Per fase volg je meerdere modules. Het programma biedt een aantrekkelijke combinatie van vakinhoud en vaardigheden. Om succesvol te zijn in de praktijk dien je namelijk niet alleen te beschikken over vakkennis, maar zijn juist ook praktische vaardigheden van belang.

Je werkt, afhankelijk van je studievariant, aan 1 of 2 modules op hetzelfde moment, daardoor houd je focus. Dat werkt prettig en is heel overzichtelijk. Je kunt kiezen uit meerdere studievarianten. Studeer je 's avonds, dan volg je wekelijks een bijeenkomst van 3 uur. Als je de dagstudie volgt, heb je om de week 2 bijeenkomsten die samen 1 dag duren. Ook kun je kiezen (delen van) de opleiding online te volgen.

Per fase werk je vervolgens aan een portfolio en een integrale opdracht. In die opdracht pas je het geleerde direct toe op de praktijk. Je sluit de opleiding af met een portfolio en een praktische afstudeeropdracht.

Je opleiding combineer je met een praktijkervaring op jouw werkplek. Tijdens je opleiding maak je minimaal 3025 praktijkuren, waarbij je zowel in het ziekenhuis als op de operatiekamer ervaring dient op te doen.

Tijdens je gehele studie heb je een persoonlijke studiebegeleider als vaste contactpersoon voor alles waar je tijdens je opleiding tegenaan loopt.

Persoonlijke leerroute

Je persoonlijke leerroute wordt na afronding van de intake voor je samengesteld door Hogeschool NCOI op basis van je persoonlijke kennis en ervaring. De vrijstellingen en daarmee de samenstelling van je leerroute verschillen daardoor per individu. Uit de intake kan ook het advies komen om je toch voor de reguliere HBO-V in te schrijven.

Stage

Ervaring opdoen in de praktijk in de vorm van een stage is een essentieel onderdeel van deze opleiding. Om deze opleiding succesvol te doorlopen dien je een zorginstelling te vinden waar je stage kunt lopen. Werk je al in de zorg als MBO-verpleegkundige? Dan kun je je baan in veel gevallen gebruiken als gedeeltelijke stageplaats. Je moet gedurende je opleiding echter wel in de breedte ervaring opdoen binnen de zorg, waaronder in een ziekenhuis en in de operatiekamer. Dat kan betekenen dat je ook enige tijd in een andere zorginstelling stage zult lopen. Hogeschool NCOI heeft een stageadviesbureau dat je kan adviseren over je persoonlijke invulling van de stage of je kan helpen bij het vinden van een geschikte stageplek.

BIG-registratie

Het beroep van verpleegkundige is een beschermd beroep volgens de Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg (BIG). Als je je getuigschrift van deze opleiding hebt behaald, kun je worden opgenomen in het BIG-register.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze opleidingsadviseurs.

Beschikbaarheidsbijdrage ziekenhuisopleiding

NCOI Opleidingen BV (Hogeschool NCOI) en de opleiding HBO-V OK (Complex) zijn door het CZO geaccrediteerd als opleidingsinstituut en als CZO-erkende ziekenhuisopleiding. Werk jij (tijdens je studie) bij een CZO-erkende zorginstelling? Dan kan jouw zorginstelling mogelijk gebruikmaken van de beschikbaarheidsbijdrage van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en daarmee bijdragen aan de bekostiging van jouw opleiding. Hoe regel je dit?

  1. Registreer je voor de start van je opleiding bij het CZO
  2. Zorg dat de registratie door jouw zorginstelling geaccordeerd is, en
  3. Zorg ervoor dat de registratie door jouw erkende opleider geaccordeerd is

HBO-V OK (Complex)

Een NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding tot Verpleegkundige met CZO-erkende specialisatie in het OK-cluster

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.