Menu
NCOI Opleidingen - Bouwkunde, Techniek & Veiligheid

Hogere Veiligheidskunde (HVK)

Vergroot de prestatie van je organisatie door het beheersen van veiligheidsrisico’s - 1 jaar

Vakgebied

Veiligheid

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

De opleiding Hogere Veiligheidskunde (HVK) is de beroepsopleiding op het gebied van arbeidsveiligheid en arbeidsomstandigheden. Met het door Hobéon SKO toegelaten diploma Hogere Veiligheidskunde (HVK) lever je gegarandeerd een waardevolle bijdrage aan een veilige werkomgeving, op zowel uitvoerend als beleidsniveau. Je krijgt gedurende de opleiding een abonnement op SDU HSE, je beschikt daarmee over de meest relevante arbo-informatie en hebt toegang tot alle AI-bladen. Bovendien kun je tijdens deze opleiding gratis je VOL-VCA behalen.

Vernieuwd programma

De vernieuwde opleiding Hogere Veiligheidskunde (HVK) is officieel van start gegaan. Met het vernieuwde programma krijg je handvatten aangereikt waarmee je de veiligheid op je werkplek en/of binnen je organisatie aantoonbaar vergroot. Je gaat in op de kern van het vakgebied en verdiept je in arbowetgeving, risico’s en risicomanagement. Ook ontwikkel je vaardigheden en competenties op het gebied van projectmatig werken, leiderschap, samenwerken en proactief handelen. Zo kun je je rol als veiligheidsspecialist effectief én efficiënt vervullen.

Tijdens deze opleiding werk je aan praktijkgerichte opdrachten, zodat je het geleerde direct kunt toepassen in je werk. Hierbij word je uitstekend begeleid door een ervaren docent. Ook werk je elke module aan een onderdeel van je afstudeerrapport. Zo word je tijdens je studie optimaal voorbereid op het afstudeertraject.

Doelgroep

Deze opleiding is voor mensen met een kritische houding ten aanzien van veiligheid. Je geeft bijvoorbeeld advies op het gebied van veilig werken in je organisatie of als zzp’er of je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van de RI&E. Deze opleiding is een uitstekende keuze als je werkzaam bent of de ambitie hebt om door te groeien als auditor, middelbaar veiligheidskundige of medewerker van een adviesbureau of arbodienst.

Doel en opzet

Na deze opleiding heb je breed inzicht in veilig en gezond werken en motiveer en faciliteer je dit binnen je organisatie. Je bent het aanspreekpunt voor collega’s, Inspectie SZW en overige (toezichthoudende) instanties.

Ook heb je inzicht in veiligheidsvraagstukken op beleidsniveau en geef je hier op overtuigende wijze advies over. Je herkent veiligheidsrisico’s op een hoog abstractieniveau en neemt de juiste maatregelen om de risico’s te beheersen. Knelpunten op het gebied van arbeidshygiëne, ergonomie en PSA los je op en bij een ongeval verricht of leid je het onderzoek. Bij dit alles maak je onderscheid tussen hoofd- en bijzaken en tussen incidentele en structurele problemen.

De opleiding wordt gegeven door deskundige docenten en heeft een praktijkgerichte opzet. Tijdens de opleiding werk je aan een portfolio in de vorm van praktijkopdrachten, die worden beoordeeld door een onafhankelijke portfoliobeoordelaar. De toegelaten vakopleiding bestaat uit 4 modules, portfolio-opdrachten en een afstudeeropdracht. Dit wordt ondersteund door een online leeromgeving met aanvullende opdrachten. Hierdoor leer je sneller en beter.

Vooropleiding

Je hebt HBO-werk- en -denkniveau. De opleiding Middelbare Veiligheidskunde (MVK) van NCOI is een goede voorbereiding voor deze opleiding. Voor het uitvoeren van portfolio-opdrachten en het afstudeeronderzoek is het belangrijk dat je een geschikte werkplek hebt.

Voorbereiding en studiebelasting

Afhankelijk van je vooropleiding en werkervaring dien je rekening te houden met een studiebelasting van ongeveer 16-18 studiebelastingsuren (Sbu) per bijeenkomst. Het totaal bestaat uit de volgende elementen:

  • Bijeenkomsten (25 dagen)
  • Interactieve contacturen
  • Uitvoeren van verschillende soorten praktijkopdrachten
  • Bestuderen lesstof
  • Intensieve zelfstudie via de online leeromgeving onder begeleiding van je docent (260 studiebelastingsuren)
  • Mondelinge presentatie van je afstudeerrapport
  • Het afstudeertraject betreft 200 studiebelastingsuren

Leerlijn

Welke opleidingen of trainingen heb je nodig om je ambities waar te maken? Of je je nu verder wilt ontwikkelen binnen je huidige functie of juist wilt doorgroeien naar een hoger niveau, in dit handige overzicht zie je welke opleiding of training het beste past bij jouw wensen en behoeften en hoe je persoonlijke leerlijn eruitziet.

Download je leerlijn: SHE Manager

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Hogere Veiligheidskunde (HVK)

Vergroot de prestatie van je organisatie door het beheersen van veiligheidsrisico’s - 1 jaar

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.