IPMA C Project Management

Praktijkgerichte training om u verder te certificeren op C-niveau - 5 dagen

Opleidingsniveau

Praktijkopleiding

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Als ervaren projectleider of projectmanager kunt u zich certificeren op het zeer gewaardeerde IPMA C-niveau. Deze training biedt u hier een uitstekende basis voor. Er vindt reflectie plaats op uw eigen projectervaring en uw theoretische basis wordt uitgebreid tot het vereiste niveau volgens de richtlijnen van IPMA C.

Officieel erkend

Deze training sluit volledig aan op de richtlijnen van de Competence Baseline, ICB4. IPMA is een internationale beroepsvereniging in meer dan 40 landen, die brancheonafhankelijke internationale projectmanagementcompetenties heeft ontwikkeld. Het theorie-examen wordt in Nederland afgenomen door IPMA Certificering Nederland.

Doelgroep

U bent een ervaren projectleider of projectmanager en u wilt IPMA C-gecertificeerd worden.

Vooropleiding

Het niveau van de training sluit aan op ervaren projectmanagers die de afgelopen 6 jaren minimaal 3 jaar ervaring met projectmanagement hebben. Kennis op het niveau van de training IPMA D is aanbevolen.

Aanpak

Gedurende de training worden theoretische presentaties afgewisseld met groepsopdrachten, literatuurstudies, intervisies, rollenspelen en simulaties.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

IPMA C Project Management

(10 bijeenkomsten)

 • Richten en inrichten: opstarten en inrichten van het project met het oog op een effectieve beheersing en communicatie in relatie tot de businesscase en de belangen van de diverse stakeholders
 • Geld in projecten: financiële basiskennis en ondersteuning voor investeringsbeslissingen
 • Tijd in projecten: planning en fasering, capaciteitsmanagement, Earned Value Analyse en wijzigingsbeheer
 • Leiderschap en management: leiderschaps­modellen, groepsvorming en groepsdynamica, motivatie en communicatie

  Certificaat

  U ontvangt het deelnamecertificaat ‘IPMA C Project Management’. Deze training bereidt u voor op het officiële theorie-examen IPMA C theorie volgens ICB4. Dit examen zit niet bij de training inbegrepen.

  Om het volwaardige IPMA C-certificaat te kunnen verkrijgen dient u binnen 2 jaar na het behalen van het theoriedeelcertificaat het IPMA C-assessment succesvol af te ronden. Het theorie-examen en het IPMA C-assessment worden in Nederland afgenomen door IPMA Certificering Nederland.

  Lesplanning
  Lesplanning
  Lesplanning
  Lesplanning
  Lesplanning

  Data en plaatsen

  Deze training duurt 5 dagen.

  • 2, 16, 30 augustus, 13 en 27 september 2019
  • 4, 18 november, 2, 16 december 2019 en 6 januari 2020
  • 6, 20 februari, 5, 19 maart en 2 april 2020
  • 12, 26 mei, 9, 23 juni en 7 juli 2020

  De training wordt verzorgd in de regio Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

  Kostenspecificatie
  Kostenspecificatie
  Kostenspecificatie
  Kostenspecificatie
  Kostenspecificatie

  Kosten

  Trainingskosten: € 2.152,50

  Trainingsmateriaal: € 200,-

  Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

  Locatie- en arrangementskosten

  NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

  Reprorechten en hand-outs

  Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

  Fiscaal voordeel

  Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

  Btw

  Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

  Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

  Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

  IPMA C Project Management

  Praktijkgerichte training om u verder te certificeren op C-niveau - 5 dagen

  Opleidingsniveau

  Praktijkopleiding

  Erkenning

  NVAO geaccrediteerd

  Meer informatie

  Download brochure

  Wil je dit met iemand delen?

  Mail door

  Heeft u vragen?

  Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
  Voorlichtingsbijeenkomst NCOI

  Voorlichtingsbijeenkomsten

  Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

  Studiegids 2019-2020 NCOI

  Vraag de studiegids 2019-2020 aan

  Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

  Contact NCOI

  Opleidingsadvies op maat?

  Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.