Mail door

Arbeidsveiligheid: Verander Gedrag en Cultuur op de Werkvloer

Meer veiligheidsbewustzijn door effectieve cultuurverandering - 1 dag

Vakgebied

Veiligheid

Opleidingsniveau

Masterclass

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Iedereen wil veilig werken. Toch ontstaan er onveilige situaties of gebeuren er zelfs ongelukken op de werkvloer. Het lijkt soms alsof niemand stil staat bij risico's en mogelijk gevolgen. Wilt u ervoor zorgen dat veilig werken onlosmakelijke verbonden is met de handelingen die werknemers uitvoeren? In deze Masterclass ligt de focus op veranderkunde en effectieve veranderstrategieën en -instrumenten hiervoor. U leert deze in te zetten voor succesvolle veranderingen in veiligheidsbewustzijn.

Doelgroep

Deze Masterclass is speciaal ontwikkeld voor hogeropgeleiden die op tactisch en strategisch niveau binnen organisaties verantwoordelijk zijn voor veiligheids- en/of verandervraagstukken. U werkt bijvoorbeeld als hoger veiligheidskundige, arbeidshygiënist, arbeids- en organisatiedeskundige of zelfs bedrijfsarts.

Ook als u een management- of lijnfunctie bekleedt en u vanuit die functie of aanvullende rol (arbodeskundige, hoofd BHV) medeverantwoordelijk bent voor het veiligheidsbeleid binnen uw organisatie, dan is deze Masterclass zeer interessant. U weet zo de veiligheidscultuur te verbeteren in uw organisatie.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Doel en opzet

In de Masterclass is er een goede afwisseling tussen theorie en praktijk. De dag start met een plenair deel op basis van theorie en context en wordt vervolgd door een praktisch gedeelte met onder andere workshops. De focus op kennis (denken) enerzijds en vaardigheden (doen) anderzijds zorgen samen voor een verbetering van competenties en gedrag. Inspirerend, leerzaam en direct toepasbaar.

Het programma wordt verzorgd door ervaren professionals en hoogleraren, die ruime ervaring hebben met cultuurverandertrajecten. Zij geven ook invulling aan de Professional Masterprogramma’s op het gebied van verandermanagement bij NCOI University of Applied Sciences.

Deze Masterclass is onderdeel van het Masterclass Programma Verandermanagement en Veiligheidscultuur. Maar de Masterclass is ook uitstekend los te volgen.

Onderdeel van Masterclassprogramma

Dit programma is onderdeel van het Masterclass Programma Verandermanagement en Veiligheidscultuur. Heeft u onderstaande programma's van het hele Masterclassprogramma met goed gevolg afgerond, dan kunt u het overkoepelende diploma aanvragen.

Masterclass Programma Verandermanagement en Veiligheidscultuur:

  1. Arbeidsveiligheid: Verander Gedrag en Cultuur op de Werkvloer
  2. Continu Verbeteren in een Lerende Organisatie
  3. Sociale Innovatie: Iedereen een Veilige en Gezonde Werkplek
  4. Leidinggeven aan Verandering
  5. Verandering Begint met Vertrouwen

NCOI Techniek & Veiligheid

Deze Masterclass wordt uitgevoerd door NCOI Techniek & Veiligheid.

PE-punten

Na het volgen van deze Masterclass kunt u 1 PE-punt aanvragen. U vraagt dit aan bij Hobéon SKO.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Het ontstaan van een (veilige) organisatiecultuur
  • Veranderstrategieën en interventiemethoden
  • Het beïnvloeden van veranderbereidheid en verandercapaciteit
  • Succesvol implementeren van een veiligheidscultuur

Certificaat

Na afloop van de Masterclass ontvangt u het certificaat ‘Arbeidsveiligheid: Verander Gedrag en Cultuur op de Werkvloer'.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Data en plaatsen

De Masterclass bestaat uit 1 dag van 9.30 uur tot 16.30 uur. Kijk op de website voor de meest actuele data en de locaties.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Totaalprijs

Dagopleiding: € 649,50

U kunt deze Masterclass ook volgen als onderdeel van het Masterclass Programma Verandermanagement en Veiligheidscultuur. Met het volgen van het Masterclassprogramma bespaart u bijna 10% op de totaalprijs van de losse Masterclasses.

De totaalprijs bestaat uit de volgende kosten:

Trainingskosten: € 520,-
Trainingsmateriaal: € 75,-
Arrangementskosten dag: € 25,-

Locatiekosten dag: € 29,50

Arbeidsveiligheid: Verander Gedrag en Cultuur op de Werkvloer

Meer veiligheidsbewustzijn door effectieve cultuurverandering - 1 dag

Vakgebied

Veiligheid

Opleidingsniveau

Masterclass

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Voorlichtingsbijeenkomst NCOI

Voorlichtingsbijeenkomsten

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.