Menu

Masterclass Onderwijs en Nieuwe Media

Technologie in de klas - 3 maanden

Opleidingsniveau

Masterclass

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Technologische ontwikkelingen zetten de wereld van het onderwijs op zijn kop. De ontwikkelingen bieden vele nieuwe kansen die je in de klas kunt benutten. In deze Masterclass leer je nieuwe media gebruiken om interactieve, boeiende lessen te ontwikkelen. Je boort de enorme hoeveelheid kennis aan die via internet bereikbaar is. Je brengt de les bij de leerling thuis door middel van filmpjes en online opdrachten. Je introduceert spelelementen om je leerlingen de materie bij te brengen en gebruikt technieken en middelen die de interesse van je leerlingen vasthouden en daagt ze zo uit zich in de stof te verdiepen.

Vrijstelling

Deze Masterclass maakt deel uit van de NVAO-geaccrediteerde Master Onderwijskunde (MEd) van NCOI. Wil je verder studeren naar Master en voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden? Dan ontvang je vrijstelling voor de gelijke onderdelen uit de Masteropleiding. Zo houd je met deze Masterclass zicht op een verkort programma richting een volledige Mastergraad.

Doelgroep

Je bent werkzaam in het onderwijs en wilt weten hoe je de moderne technologie kunt inzetten ter ondersteuning van jouw lessen. Denk hierbij aan het gebruik van een online leeromgeving, flipping the classroom, gamification en social media. Je wilt je hiervoor in een kort programma verder ontwikkelen op Masterniveau.

Doel en opzet

In de Masterclass Onderwijs en Nieuwe Media raak je bekend met de diverse moderne onderwijsmethoden waarin media een rol spelen. Zo leer je gebruik te maken van een online leeromgeving waarin opdrachten, leesstof en voortgang bij te houden zijn. Je gebruikt filmmateriaal om leerlingen van korte, duidelijke uitleg te voorzien, ook als ze niet op school zijn. Dit stelt je in staat gebruik te maken van de flipping-the-classroom-techniek waarbij de traditionele verhouding van op school luisteren en thuis huiswerk maken wordt omgedraaid. Zo ben je in staat in de les extra aandacht te geven aan de uitwerking van opdrachten. En kun je spelelementen inzetten ter verduidelijking en om je leerlingen gefocust te houden.

De bijeenkomsten worden verzorgd door een docent met ruime ervaring in de onderwijspraktijk. Je werkt tijdens de bijeenkomsten aan cases en groepsopdrachten. Waar mogelijk koppel je de opdrachten en cases direct aan je eigen werkomgeving.

Vooropleiding

Je beschikt over HBO- of WO-werk- en -denkniveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 10-12 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Masterclass Onderwijs en Nieuwe Media

Technologie in de klas - 3 maanden

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.