Menu
NCOI Opleidingen - Zorg & Medisch

MBO Basisopleiding Jeugdzorg

Help kinderen en jongeren bij gedrags- en opvoedingsproblemen - 6 maanden

Opleidingsniveau

MBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In dit praktijkgerichte programma word je in korte tijd bekend met de belangrijkste onderwerpen in de jeugdzorg. Als je overweegt om in de jeugdzorg te gaan werken of als je net gestart bent als medewerker in deze sector, biedt dit programma je een uitstekende basis.

Doelgroep

Je bent een (toekomstig) werknemer in bijvoorbeeld een gezinshuis, logeerhuis, de crisisopvang of dagbehandeling. Ook kun je werkzaam zijn bij kinderen of jongeren thuis (activerende begeleiding).

Doel en opzet

Je combineert werken en leren in dit korte, praktijkgerichte programma. In het programma leer je hoe je kinderen en jongeren ondersteunt in de jeugdzorg. Het gaat meestal om kinderen en jongeren met gedrags- en opvoedingsproblemen. Je leert een veilige en stimulerende leefomgeving voor hen te creëren. Je krijgt inzicht in de specifieke problematiek van jongeren en leert hoe je goed kunt omgaan met ouders of vervangende opvoeders.

Het programma wordt verzorgd door ervaren docenten. Zij kennen je beroepspraktijk en kunnen je daardoor perfect begeleiden. Onder hun begeleiding maak je enkele praktijkopdrachten. Ook kun je gebruikmaken van de meest actuele literatuur en heb je toegang tot onze online leeromgeving.

Vooropleiding

Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen voor dit programma. Het programma wordt verzorgd op MBO-niveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 3-5 uur per bijeenkomst.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

MBO Basisopleiding Jeugdzorg

Help kinderen en jongeren bij gedrags- en opvoedingsproblemen - 6 maanden

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.