Menu
NCOI Opleidingen -  Secretarieel & Managementsupport

MHBO Officemanagement

Praktijkgerichte opleiding op MHBO-niveau - 1 jaar

Opleidingsniveau

MHBO

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Heb je de ambitie om officemanager te worden? Dan is de MHBO Officemanagement iets voor jou. Als officemanager moet je goed kunnen communiceren, organiseren en coördineren. Om deze reden werk je tijdens deze opleiding aan communicatievaardigheden en de organisatie van informatiestromen. Daarbij verdiep je je in next supportmanagement, zodat je weet in te spelen op de nieuwste werkmethoden in supportmanagement. Dit programma vormt de perfecte schakel tussen MBO- en HBO-niveau. Dat maakt dat deze opleiding een mooie stap is voor je verdere carrière.

Doelgroep

Je wilt je ontwikkelen op het gebied van officemanagement en een stap zetten van MBO naar HBO. Hiervoor ben je op zoek naar een brede, maar overzichtelijke opleiding die aansluit op MBO-niveau.

Doel en opzet

In dit praktische programma verdiep je je onder andere in de kernelementen van officemanagement, werk je aan je communicatievaardigheden en effectiviteit en doe je kennis op over personeelsmanagement. Ook ga je aan de slag met het bepalen en uitdragen van een koers, het stellen van doelen en timemanagement. Met deze kernelementen word je slagvaardig in je functie van officemanager.

Tijdens de bijeenkomsten werken we met opdrachten uit de praktijk en cases van dagelijkse situaties. De docenten hebben veel praktijkervaring en weten daarom precies wat je nodig hebt in het vakgebied van officemanagement. Tijdens de opleiding word je ondersteund door actuele literatuur en onze moderne online leeromgeving. In deze leeromgeving vind je alle informatie rondom je studie. Je hebt altijd zicht op de bijeenkomsten en opdrachten, zodat het plannen eenvoudiger is. Daarnaast kun je online het contact onderhouden met je medestudenten en docenten en kun je oefenen met vragen en praktijkcases.

Vooropleiding

Er wordt uitgegaan van ten minste HAVO- of MBO-niveau. Relevante werkervaring kan een lagere opleiding compenseren. Je hoeft dan ook niet aan bepaalde vooropleidingseisen te voldoen. Dit programma wordt verzorgd op MHBO-niveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 3-5 uur per bijeenkomst.

Vrijstelling HBO

Deze MHBO-opleiding levert mogelijk vrijstelling op in een volledige HBO Bacheloropleiding. Je komt in aanmerking voor vrijstelling indien je toelaatbaar bent tot de HBO Bachelor en de door jou behaalde module(s) overeenkomen met de modules van de Bachelor. Zie Hogeschool NCOI voor meer informatie.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

MHBO Officemanagement

Praktijkgerichte opleiding op MHBO-niveau - 1 jaar

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.