Menu
NCOI Opleidingen - Financieel

Module Data Science en Onderzoek

De topprioriteit van financiële organisaties - 3 maanden

Vakgebied

Financieel

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Data science en onderzoek vormen de topprioriteit van bestuurders in de financiële sector, zo blijkt uit diverse recente onderzoeken. Met de inzet van data science kan groei en concurrentievoordeel behaald worden. Daarmee vraagt data science om een efficiënte beheersing. In deze module leer je hoe je dat aanpakt. Je gaat aan de slag met de uitgangspunten van statistiek en ontwikkelt vaardigheden om statische analyses te maken en interpreteren. Daarbij leer je hoe je patronen kunt herkennen, zodat je kunt anticiperen op toekomstige risico's voor je organisatie. Ook vergroot je je inzicht in de wijze waarop data science wordt benut in de accountancy. Tijdens deze module van onze businesspartner Markus Verbeek Praehep leer je hoe je met data-analyses de uitvoering van audits kunt verbeteren. Bijvoorbeeld door controles sneller en effectiever te monitoren of door fraudesignalen eerder te herkennen.

Doel en opzet

Na deze module ben je klaar voor de volgende module van de HBO Bachelor of Associate degree waar deze module deel van uitmaakt. Je kunt beoordelen hoe data science als instrument ingezet kan worden door financials en je kent de tools die voorhanden zijn om data-analyses te maken. Daarnaast heb je kennisgemaakt met de benodigde statistische vaardigheden om een onderzoek uit te voeren in het kader van je studie. Je rondt deze module af met een praktijkgerichte opdracht.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Module Data Science en Onderzoek

De topprioriteit van financiële organisaties - 3 maanden

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.