Menu
NCOI Opleidingen - Bouwkunde, Techniek & Veiligheid

NEN 3140 Voldoende Ondericht Persoon (VOP) en Vakbekwaam Persoon (VP) (E-learning en Klassikaal)

Vakgebied

Techniek

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wanneer je werkt aan elektrische laagspanningsinstallaties is het noodzakelijk om de instructies van de NEN-3140 norm te volgen. Een instructie is cruciaal om elektrotechnische risico's inzichtelijk te krijgen. Tijdens deze training ga je na het doorlopen van een e-learningmodule aan de slag met het veilig uitvoeren van elektrotechnische installaties en het veilig gebruiken van machines en gereedschappen. Je leert zodoende optimaal middels onze unieke blended methode. Dit betekent dat je op eigen tempo de theorie leert middels e-learning zodat je het geleerde direct klassikaal in de praktijk kunt toepassen.

Je resultaat

Na afloop van de training:

  • Draag je direct bij aan een veiligere situatie bij elektrotechnische werkzaamheden
  • Kun je alle instructies van de NEN-3140 norm opvolgen
  • Draag je bij aan inzicht in onveilige werksituaties
  • Werk je efficiënt qua tijd en aanpak

Doelgroep

Je werkt nabij, aan of met elektrische objecten in het laagspanningsgebied. Vanuit arbowet en regelgeving worden eisen gesteld om zo veilig en gezond mogelijk te werken. De NEN 3140 beschrijft hoe je dit kunt bewerkstelligen. Met deze certificering laat je zien dat je veilig werkt, procedures kent en risico's kunt inschatten.

Aanpak

Je ontwikkelt theoretische kennis die je in staat stelt elektrotechnisch veilig en gezond te werken. Je koppelt die kennis direct aan je dagelijkse praktijk met behulp van actuele casuïstiek.

Je volgt deze training middels onze unieke blended methode. Dit betekent dat je voorafgaand aan de lesbijeenkomst, in je eigen tempo, de theorie doorloopt. Op deze manier kun je het geleerde direct toepassen tijdens de praktijkbijeenkomst.

Vooropleiding

Je hebt ruime ervaring met installatiewerkzaamheden.

NCOI Techniek & Veiligheid

Deze opleiding wordt uitgevoerd door NCOI Techniek & Veiligheid.

NEN 3140 Voldoende Ondericht Persoon (VOP) en Vakbekwaam Persoon (VP) (E-learning en Klassikaal)

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.