Menu

Dyslexie in de Klas

Praktijkgerichte, complete opleiding op Post Bachelorniveau - 3 maanden

Opleidingsniveau

Post Bachelor

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je kinderen helpen die dyslexie hebben? Door middel van goede begeleiding kun je kinderen stimuleren om hier zo goed mogelijk mee om te gaan, zodat ze minder last hebben van negatieve gevolgen. Met deze opleiding krijg je inzicht in de oorzaken en gevolgen van dyslexie en hoe je kinderen optimaal begeleidt bij het omgaan met dyslexie. Zo kunnen ook zij genieten van school en andere activiteiten.

Doelgroep

Je wilt je extra ontwikkelen in de belangrijkste vaardigheden die voor succesvolle zorg bij kinderen met dyslexie van belang zijn. Je wilt dit vanuit persoonlijke interesse of omdat je in je vak kinderen met dyslexie nog beter wilt gaan begeleiden. Daarnaast is deze oplediing erg interessant voor leraren en leerkrachten die in hun klas te maken krijgen met leerlingen met dyslexie.

Doel en opzet

Je ontwikkelt tijdens deze opleiding de essentiële vaardigheden die nodig zijn voor het goed begeleiden van mensen met dyslexie, zodat zij goed omgaan met de negatieve gevolgen hiervan. Je krijgt diepgaand inzicht in de oorzaken en gevolgen van dyslexie en wat dit betekent voor het dagelijks leven. De opleiding wordt verzorgd door ervaren en deskundige docenten die zelf in de praktijk actief zijn. Je werkt tijdens de bijeenkomsten aan cases en groepsopdrachten. Waar mogelijk koppel je de opdrachten en cases uit de opleiding direct aan je eigen werkomgeving.

Alles wat je nodig hebt voor je studie, vind je in onze moderne online leeromgeving. Je vindt hier lesvoorbereidingen, opdrachten en aanvullende informatie. Ook kun je communiceren met je medestudenten en docenten.

Vooropleiding

In dit programma wordt uitgegaan van HBO-werk- en -denkniveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Dyslexie in de Klas

Praktijkgerichte, complete opleiding op Post Bachelorniveau - 3 maanden

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.