Menu

Post Bachelor Onderwijsmanagement

Verdiepend programma - 6 maanden

Opleidingsniveau

Post Bachelor

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Je bent een (toekomstig) leidinggevende binnen het onderwijsveld en je wilt je managementkennis en -vaardigheden verbeteren. Met deze Post Bachelor doorloop je een sterk praktijkgericht programma, dat je direct kunt toepassen in je eigen onderwijspraktijk. De specifieke kenmerken van leidinggeven in een onderwijsorganisatie komen in deze opleiding uitgebreid aan bod. Dat maakt deze opleiding een uitstekende investering voor iedere ambitieuze (aankomend) leidinggevende in welke onderwijsinstelling dan ook.

Doelgroep

Heb je een leidinggevende of coördinerende rol binnen een onderwijsorganisatie of heb je de ambitie om op korte termijn door te groeien naar een dergelijke rol? Dan is deze opleiding perfect voor jou.

Doel en opzet

Je gaat in deze Post Bachelor aan de slag met management en de specifieke aspecten die bij onderwijs een rol spelen. Je gaat in op de structuur en cultuur van je onderwijsinstelling en hoe je organisatieprocessen kunt verbeteren en de kwaliteit kunt verhogen. Bovendien wordt er veel aandacht besteed aan je persoonlijke ontwikkeling als opleidingsmanager. Aan de hand van een overzichtelijk en efficiënt programma komen alle belangrijke thema’s waarmee je in de praktijk te maken krijgt aan bod. Je gaat aan de slag met diverse praktijkopdrachten en past voortdurend relevante managementconcepten en -vaardigheden toe in je dagelijkse praktijk. Hierbij word je uitstekend begeleid door de docent met veel praktijkervaring in het onderwijs.

Tijdens de opleiding heb je toegang tot onze zeer overzichtelijke online leeromgeving. Je vindt er alles wat je nodig hebt om de studie succesvol af te ronden.

Praktijktoepassing

De praktijkopdrachten zijn gericht op het toepassen van kennis en vaardigheden in de onderwijspraktijk. Indien je niet werkzaam bent in het onderwijs, is het nodig om een onderwijsinstelling in je omgeving te benaderen, zodat je een geschikte praktijksituatie hebt waarin je de praktijkopdrachten kunt uitvoeren.

Vooropleiding

In dit programma wordt uitgegaan van HBO-werk- en -denkniveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Post Bachelor Onderwijsmanagement

Verdiepend programma - 6 maanden

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.