Menu
NCOI Opleidingen - Financieel

Praktijkopleiding Teamleider Zorgadministratie

De volgende stap in je carrière als zorgadministrateur - 1 jaar

Vakgebied

Financieel

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Je bent werkzaam als zorgadministrateur en ambieert de functie van teamleider. Je hebt het programma HBO Zorgadministratie reeds afgerond of beschikt over enkele jaren werkervaring. Tijdens deze praktijkgerichte opleiding van onze businesspartner Markus Verbeek Praehep doe je de kennis en vaardigheden op die van jou als teamleider zorgadministratie worden gevraagd. Je vergroot je inzicht in de ontwikkeling van de zorgmarkt en leert hoe zorgprocessen zijn ingericht. Je leert om de ontwikkelingen binnen de organisatie inzichtelijk te maken en deze te vertalen naar jouw team. Je ziet waar ruimte is voor verbetering en ontwikkelt vaardigheden om hierover te adviseren. Je leert hoe je jouw persoonlijke leiderschapsstijl afstemt op de heersende organisatiecultuur en -structuur. Ook leer je hoe je je team van zorgadministrateurs betrekt, motiveert en inspireert. Deze vaardigheden pas je direct toe binnen je eigen praktijk. Zo draag je direct bij aan de teambuilding en stuur je effectief aan op de realisatie van de gestelde afdelingsdoelen.

Doelgroep

Je bent al enkele jaren werkzaam als zorgadministrateur en wilt je verder ontwikkelen tot teamleider zorgadministratie.

Doel en opzet

Met deze praktijkopleiding zet je de stap van zorgadministrateur naar teamleider zorgadministratie. Hiervoor ga je aan de slag met je leiderschapsvaardigheden. Er wordt verder ingegaan op je rol als leidinggevende en het effect van diverse leiderschapsstijlen op het team. Daarbij krijg je handvatten aangereikt om samen met je team te werken aan de doelen van de afdeling. Je leert hoe je teamleden inspireert en motiveert om effectiever te werken en je kunt zo de resultaten van de afdeling verbeteren. Ook wordt aandacht besteed aan de snelle veranderingen binnen zorginstellingen en het effect hiervan op werknemers. Aan de hand van verschillende leiderschapsstijlen leer je hoe je medewerkers betrekt bij veranderingen zodat zij actief meewerken. Je leert goed omgaan met vormen van machtsuitoefening en weerstand

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Vooropleiding

Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen voor dit programma. Het programma wordt verzorgd op HBO-niveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Praktijkopleiding Teamleider Zorgadministratie

De volgende stap in je carrière als zorgadministrateur - 1 jaar

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.