Menu
NCOI Opleidingen - Financieel

Praktijkprogramma HBO Associate degree Accountancy Fase 2

Onderdeel van fase 2 van de HBO Associate degree Accountancy - 1 jaar

Vakgebied

Financieel

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Je volgt fase 2 van de HBO Associate degree Accountancy en wilt je officiële getuigschrift HBO Associate degree Accountancy behalen. Fase 1 heb je al afgerond en voor fase 2 hoef je alleen nog het praktijkprogramma te volgen. In dit praktijkprogramma van onze businesspartner Markus Verbeek Praehep werk je aan gerichte opdrachten, waarin je alles wat je leert direct toepast in een praktijksituatie. Zo zorg je ervoor dat je de kennis en vaardigheden die je in fase 1 en 2 hebt opgedaan, ook daadwerkelijk kunt toepassen in je eigen werk. Je ontwikkelt de competenties die je uiteindelijk succesvol maken in de accountancy. Met dit praktijkprogramma van fase 2 bereik je het niveau dat nodig is om als zelfstandig professional te kunnen functioneren. Je verzamelt de uitkomsten van je praktijkprogramma in een portfolio. Deze digitale verzameling van alle tussentijdse opdrachten geeft je na afloop van dit programma inzicht in je persoonlijke en professionele ontwikkeling en groei.

Waarom NCOI?

  • Uitstekend te combineren met werk en privé
  • Inspirerende topdocenten uit de praktijk
  • Zeer praktijkgericht onderwijs met optimale koppeling tussen theorie en je praktijk
  • Zeer gewaardeerd diploma door werkgevers
  • Mogelijkheid tot vrijstelling in NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleidingen
  • Grootste hogeschool voor werkenden met leslocaties door heel Nederland

Doel en opzet

Met dit programma ga je aan de slag met je persoonlijke en professionele ontwikkeling in je werksituatie. Je oefent met professionele vaardigheden zoals samenwerken, probleemoplossend vermogen en kwaliteitsbewustzijn. Dit doe je op basis van de uitgevoerde 360-gradenfeedbackmethode. Je formuleert ontwikkeldoelstellingen met concrete werksituaties die je gaat uitvoeren in de volgende fase. Hiervoor maak je gebruik van de kernkwaliteiten en kernkwadranten van Ofman. Ook oefen je op je eigen werkplek met de door jou geselecteerde werkzaamheden uit fase 1. Je legt deze werkzaamheden vast met behulp van de VRAAG-methode en werkt hierbij ook diverse beroepsmatige handelingen uit. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van rapportages en het signaleren van fiscale kansen en risico’s. Vervolgens reflecteer je op een leerzame beroepssituatie met de reflectiemethode van Korthagen.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze opleidingsadviseurs.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Praktijkprogramma HBO Associate degree Accountancy Fase 2

Onderdeel van fase 2 van de HBO Associate degree Accountancy - 1 jaar

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.