Menu
NCOI Opleidingen - Bedrijfskunde

Professional Master Business Innovation Management

Kort en praktijkgericht programma op Masterniveau - 9 maanden

Opleidingsniveau

Professional Master

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Innovatie is een onmisbaar onderdeel van de organisatiestrategie. Het is dé manier om je concurrenten voor te blijven en authenticiteit van je organisatie te borgen. Maar hoe innoveer je in lijn met de strategie van de organisatie, de lopende processen en de wensen van de doelgroep? Dat vraagt om een sterke innovatiestrategie. In deze Professional Master Business Innovation Management leer je hoe je dat aanpakt. Je doet de theoretische kennis en praktische vaardigheden op om innovaties binnen je organisatie te beheren, stimuleren en verbeteren. Hiervoor ga je aan de slag met drie belangrijke uitgangspunten van innoveren: design thinking, strategisch marketingmanagement en business development. Je ontwikkelt de vaardigheden om probleemoplossend te werk te gaan en buitengewone, creatieve resultaten te behalen.

Vrijstelling

De Masterclasses uit deze Professional Master maken deel uit van volledige Masters van NCOI, waaronder de Master in Marketingmanagement (MMM) en Master in Management & Innovation (MMI). Wil je verder studeren naar een van deze Masters en voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden? Dan ontvang je vrijstelling voor de gelijknamige onderdelen. Zo kies je met deze Professional Master niet alleen voor direct resultaat, maar houd je ook zicht op een verkort programma richting een volledige Mastergraad.

Doelgroep

Je bent hoger opgeleid en je wilt graag uitgebreide kennis en vaardigheden opdoen op het gebied van innovation management. Of je bent een ambitieuze marketingmanager, -consultant of -professional en je wilt je op strategisch gebied diepgaand ontwikkelen.

Doel en opzet

Tijdens dit programma verdiep je je in verschillende typen innovatie en leer je welke combinaties hierin gemaakt kunnen worden. Je vergroot je inzicht in de markt en leert kansen in de markt herkennen, analyseren en benutten. Je doet praktische vaardigheden op om creatieve commerciële concepten te ontwerpen voor de productontwikkeling van je organisatie. Hierbij houd je goed zicht op de wensen en behoeften van je klant. Je daagt jezelf uit om met creatieve oplossingen te komen voor complexe vraagstukken binnen je organisatie. Al tijdens de bijeenkomsten oefen je met het herkennen en stimuleren van creatieve ideeën binnen je organisatie. Onder begeleiding van een ervaren docent leer je hoe je een nieuw technisch product opneemt in de huidige businessmodellen, zodat je het product succesvol uitrolt binnen de organisatie en bovendien in de markt. Wat je leert pas je aan de hand van praktische opdrachten direct toe binnen je organisatie.

Vooropleiding

Je beschikt over HBO- of WO-werk- en -denkniveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 10-12 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.

Klassikaal of e-learning

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Kies je liever voor een lesvariant waarbij je geen lessen hoeft te volgen op vaste tijdstippen? Kies dan voor de lesvariant e-learning. Je studeert in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand, onder online begeleiding van een docent waar je met al je vragen terecht kunt. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie Opleidingsvarianten op onze website.

Professional Master Business Innovation Management

Kort en praktijkgericht programma op Masterniveau - 9 maanden

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.