Menu

Professional Master Onderwijskunde

Onderdeel van NVAO-geaccrediteerde Masteropleidingen - 1 jaar

Opleidingsniveau

Professional Master

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Onderwijskunde is een vak dat veel impact heeft op de maatschappij. Dankzij innovatie en continue verbeteringen binnen het onderwijssysteem en opleidings- en leertrajecten kun je als onderwijskundige bijdragen aan een betere wereld. Een wereld waarin mensen interessante toekomstmogelijkheden hebben. Wil je leren hoe je leerprocessen succesvol ondersteunt, organiseert en ontwikkelt? In dit intensieve programma doe je fundamentele kennis op van onderwijskundige principes, onderwijsmanagement en onderwijsbeleid. Daarnaast verdiep je je breed in didactische werkvormen. Na afronding van deze Professional Master ben je in staat veel taken en rollen binnen het onderwijs en bedrijfsopleidingen uitstekend uit te voeren. Met het diploma kun je mogelijk doorstuderen naar een NVAO-geaccrediteerde Master, zoals de Master Onderwijskunde (MEd) van NCOI.

Vrijstelling

Deze Professional Master maakt deel uit van diverse NVAO-geaccrediteerde Masteropleidingen van NCOI. Bijvoorbeeld de Master Onderwijskunde (MEd) en de Master Management, Cultuur en Verandering (MCC) specialisatie Onderwijsmanagement. Wil je verder studeren en voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden voor Master? Dan ontvang je vrijstelling voor gelijke onderdelen in de Masteropleiding. Zo houd je met deze Professional Master zicht op een verkort programma richting een volledige Mastergraad.

Doelgroep

Je bent bestuurder, opleidingsmanager of teamleider, je bent werkzaam binnen het primair of voortgezet onderwijs (ROC’s, AOC’s, vakinstellingen, kenniscentra en hogescholen) en je wilt graag uitgebreide kennis en vaardigheden opdoen op het gebied van onderwijsbeleid en didactische werkvormen. Ook wanneer je leidinggevende of beleidsmaker in een bovenschools bestuurlijke organisatie bent, is dit programma een uitstekende investering.

Doel en opzet

In dit actuele en praktijkgerichte programma ga je direct naar de kern van onderwijsbeleid. Je krijgt zicht op recente ontwikkelingen in het onderwijs en verdiept je in didactische werkvormen en verschillende modellen voor opleidingsontwerp. Daarnaast ga je praktisch aan de slag met onderwerpen als strategievorming, het implementeren van veranderingen en het herontwerpen van de onderwijsorganisatie. Ook verdiep je je in innovatieve vormen van leren en effectief opleiden. Hoe motiveer je leerlingen? Hoe ga je om met leerproblemen? En hoe stimuleer je zelfregulatie? Met al deze kennis op zak groei je in korte tijd uit tot een breed ontwikkelde professional die succesvol inzetbaar is in tal van rollen in de constant veranderende wereld van onderwijs.

Je rondt elke Masterclass af met een opdracht die betrekking heeft op je eigen onderwijsorganisatie. De uitkomsten zijn direct toepasbaar in je eigen werkomgeving. Zo maak je constant de verbinding tussen theorie en praktijk. Het programma wordt verzorgd door docenten uit de onderwijspraktijk. Zij zorgen elke bijeenkomst voor een inspirerende discussie over theorieën en modellen en bewaken de praktische bruikbaarheid van alles wat je leert. Bovendien kun je tijdens het programma gebruikmaken van de meest actuele literatuur en onze moderne online leeromgeving. Hier vind je alle relevante informatie rondom je studie en kun je communiceren met docenten en medestudenten.

Vooropleiding

Je beschikt over HBO- of WO-werk- en -denkniveau. Er zijn geen specifieke toelatingseisen. Het is echter zeer aan te raden dat je beschikt over meerdere jaren relevante werkervaring als teamleider of coördinator in een onderwijscontext.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 10-12 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op p. xx voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Professional Master Onderwijskunde

Onderdeel van NVAO-geaccrediteerde Masteropleidingen - 1 jaar

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.