Menu

Mail door

Register-Makelaar Bedrijfsmatig Vastgoed (RMBV)

Volledige opleiding voor de officiële certificering Register-Makelaar BV - 27 maanden

Opleidingsniveau

Praktijkopleiding

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je zelfstandig aan de slag als makelaar of taxateur in bedrijfsmatig vastgoed? Volg dan deze opleiding. Je wordt opgeleid tot erkend register-makelaar BV (RMBV) en kunt aan de slag als zelfstandige of bij een makelaarskantoor, in het bankwezen of bij de overheid. De opleiding wordt gegeven door topdocenten met veel ervaring in makelaardij en bedrijfsmatig vastgoed. Met deze opleiding kun je het diploma Register-Makelaar behalen en je certificeren als RMBV.

Doelgroep

Dit is de opleiding voor mensen die officieel gecertificeerd makelaar of taxateur willen worden en ingeschreven willen zijn in het Register Makelaar BV (RMBV). Je bent al werkzaam in de sector en wilt je certificeren, of je wilt een carrière starten in de makelaardij en vastgoed, met de specialisatie bedrijfsmatig vastgoed.

Vooropleiding

Deze opleiding wordt verzorgd op HBO-niveau. Er gelden geen specifieke vooropleidingseisen. Wel wordt ervan uitgegaan dat je ten minste beschikt over een diploma HAVO of MBO-niveau 4. Relevante werkervaring kan een lagere opleiding compenseren.

Doel en opzet

Na het volgen van deze oplediing en het behalen van het diploma Register-Makelaar Bedrijfsmatig Vastgoed (RMBV) kun je je certificeren tot register-makelaar BV (RMBV). Je ontwikkelt tijdens de bijeenkomsten veel kennis, inzicht en vaardigheden in het vakgebied van de makelaar. Daarbij specialiseer je je in bedrijfsmatig vastgoed. De bijeenkomsten worden geleid door docenten uit het veld. Zij zorgen voor een praktijkgericht programma, waarbij ze veel van hun werkervaring gebruiken.

De opleiding is opgebouwd aan de hand van de verplichte onderdelen van SVMNIVO. De stof wordt per onderwerp behandeld, zodat je je goed op elk examen afzonderlijk kunt voorbereiden. Met onze kennis en ervaring in het volwassenenonderwijs weten we hoe wij je het beste kunnen ondersteunen en begeleiden.

Het studiemateriaal is actueel en sluit perfect aan op de exameneisen. Alles wat je nodig hebt voor je studie, vind je in onze moderne online leeromgeving. Je vindt hier lesvoorbereidingen, opdrachten en aanvullende informatie.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 8-10 uur per bijeenkomst.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Basistheorie Vastgoeddeskundige voor de Makelaar

 • Bouwkunde
  (14 bijeenkomsten)
 • Financiën en fiscaliteiten
  (10 bijeenkomsten)
 • Privaatrecht
  (10 bijeenkomsten)
 • Publiekrecht
  (10 bijeenkomsten)
 • Vastgoedeconomie
  (10 bijeenkomsten)

Aanvullende theorie makelaar bedrijfsmatig vastgoed

 • Praktijkleer makelaar bedrijfsmatig vastgoed
  (14 bijeenkomsten)
 • Vakbekwaamheid makelaardij bedrijfsmatig vastgoed
  (6 bijeenkomsten)

Praktijkopleiding makelaar bedrijfsmatig vastgoed

 • Praktijkopleiding makelaar bedrijfsmatig vastgoed
  (10 bijeenkomsten)

Officiële certificering

Tijdens de opleiding behaal je per onderdeel een diploma. Voor het onderdeel Basistheorie Vastgoeddeskundige haal je 5 certificaten. Het onderdeel Specialisatie Makelaar bedrijfsmatig vastgoed bestaat uit 2 examens. Het totaal sluit je af met het examen Praktijkopleiding makelaar bedrijfsmatig vastgoed. Je dient je zelf in te schrijven voor deze examens via www.svmnivo.nl. Heb je de onderdelen succesvol afgerond, dan ontvang je het diploma 'Register-Makelaar Bedrijfsmatig Vastgoed (RMBV)' en kun je gecertificeerd worden.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Opleidingsvarianten

 • Duur van de opleiding: 27 maanden
 • Varianten: Avond, dag, zaterdag
 • Dag: 40 dagen van 10.00 uur tot 16.00 uur
 • Avond: 80 avonden van 19.00 uur tot 22.00 uur
 • E-learning: Afstandsstudie met contact en begeleiding op afstand
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Totaalprijs

Dagopleiding: € 7.925,-

Avondopleiding: € 7.270,-

De totaalprijs bestaat uit de volgende kosten:

Inschrijfgeld: € 100,-
Lesgeld: € 6.084,-
Studiemateriaal: € 576,-
Reprorechten: € 15,-
Arrangementskosten dag: € 1.150,-

Arrangementskosten avond: € 495,-

Kosten extern examen: voor meer informatie www.svmnivo.nl.

Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is. Je kunt deze opleiding ook in 2, 9 of 27 termijnen betalen.

Voor de modules Publiekrecht en Privaatrecht dien je zelf een wettenbundel aan te schaffen. De geadviseerde wettenbundel kun je bestellen via de website van SVMNIVO.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Register-Makelaar Bedrijfsmatig Vastgoed (RMBV)

Volledige opleiding voor de officiële certificering Register-Makelaar BV - 27 maanden

Opleidingsniveau

Praktijkopleiding

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Virtual classroom en e-learning NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.