Menu

SRM B Online Communicatieadviseur

Vakopleiding op B-niveau - 9 maanden

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Ben je net gestart als online communicatieadviseur of heb je de ambitie om online communicatieadviseur te worden? Of ben je op zoek naar een opleiding die je helpt om de online aspecten van het communicatievak beter te beheersen? Kies dan voor deze uitdagende vakopleiding van onze businesspartner SRM. Tijdens deze opleiding leg je het fundament onder al je online communicatie-inspanningen doordat de nadruk op praktisch uitvoerbare inzichten ligt, waarmee je direct aan de slag kunt. De bijeenkomsten worden verzorgd door de beste praktijkprofessionals uit het werkveld van online marketing en zo leer je het vak uit eerste hand. Je leert verschillende methoden toepassen, zoals: analytics, SEO, customer journey, social media, contentstrategie, conversion optimalisatie en online advertising. Je groeit als adviseur met je kennis van de online mogelijkheden en de toepassing van data binnen je adviezen. Na afloop sta je sterker in je vak en ben je bekend met de belangrijkste ontwikkelingen in de online wereld.

Je resultaat

Je kent de vele online middelen die ter beschikking staan en kunt hier effectief mee werken. Ook kun je door de lens van online communicatie complexe vraagstukken vertalen naar hanteerbare adviezen. Je hebt inzicht in de laatste stand van zaken, tips, tools en methoden binnen de online wereld. Je kunt aan de hand van data kritisch kijken naar een online communicatieaanpak en je kunt deze van verbeterpunten voorzien. Tevens weet je hoe je de online ervaring voor je doelgroep verbetert op de online kanalen die de organisatie beheert. Je kunt met een strategische bril kijken naar content die mensen raakt en bijblijft en je weet hoe je beter vindbaar en zichtbaar wordt voor je doelgroep.

Doelgroep

Deze opleiding is uitermate relevant voor iedereen die regelmatig te maken heeft met het geven van communicatieadvies. Met deze unieke opleiding zorg je voor meer impact van je adviezen. Je ontwikkelt je tot de sparringpartner voor online specialisten.

Deze opleiding wordt verzorgd op B-niveau, hét niveau voor de medior communicatieprofessional. Je wilt je van communicatiemedewerker op niveau A verder ontwikkelen tot communicatieprofessional op niveau B. Na het succesvol afronden van deze opleiding kun je naast op operationeel niveau ook op tactisch niveau binnen je organisatie opereren.

Doel en opzet

Tijdens de opleiding wordt een stevig fundament gelegd op het gebied van online communicatie, zodat je actief leert inspelen op de snel veranderende online wereld. Door een stevige basis van inzichten en kennis weet je trends op waarde te schatten en kun je veel beter inspelen op de vele updates waar je mee geconfronteerd wordt. Je leert strategische keuzen maken die door hun flexibiliteit niet snel achterhaald raken. Alle belangrijke onderwerpen komen hierbij aan bod, waaronder analytics, contentstrategie en online advertising. Je ontwikkelt vaardigheden om je organisatie zo goed mogelijk te laten inspelen op de wensen en het gedrag van de doelgroepen. Bovendien ontwikkel je je adviesvaardigheden, zodat je complexe communicatievraagstukken kunt vertalen naar overtuigende adviezen. Daarbij word je begeleid door een van de beste professionals uit de communicatiesector, die jou de fijne kneepjes van het vak leert.

Leerlijn

Welke opleidingen of trainingen heb je nodig om je ambities waar te maken? Of je je nu verder wilt ontwikkelen binnen je huidige functie of juist wilt doorgroeien naar een hoger niveau, in dit handige overzicht zie je welke opleiding of training het beste past bij jouw wensen en behoeften en hoe je persoonlijke leerlijn eruitziet.

Download je leerlijn: Communicatieprofessional

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

SRM B Online Communicatieadviseur

Vakopleiding op B-niveau - 9 maanden

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.