Menu

Training Rapportage Schrijven Complexe Opdrachten voor de Praktijkopleiding AA MKB

Extra ondersteuning tijdens de Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB - 1 dag

Vakgebied

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Je werkt toe naar het niveau van beginnend beroepsbeoefenaar. In het derde jaar schrijf je rapportages met dat niveau in gedachten. Aan wat voor opdrachten moet je denken? Waar begin je? En hoe zorg je ervoor dat je rapportage een heldere opbouw en structuur heeft? Dat leer je tijdens deze Training Rapportage Schrijven Complexe Opdrachten voor de Praktijkopleiding AA MKB. Je ontwikkelt vaardigheden om leerdoelen concreet te formuleren en verdiept je in de aandachtspunten van rapportages voor het laatste praktijkopleidingsjaar. Je gaat aan de slag met de CEA-eindtermen en leert hoe je schriftelijk aantoont dat je met de uitvoering van je complexe opdracht aan deze eindtermen voldoet. Zo bereid je je goed voor op de rapportages van je Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB. Deze training wordt uitgevoerd door onze businesspartner Markus Verbeek Praehep.

Doelgroep

Je volgt de Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB en je bent je aan het voorbereiden op het laatste praktijkopleidingsjaar. Je wilt je goed voorbereiden op het schrijven van rapportages over complexe opdrachten. Deze training biedt je een goede voorbereiding.

Aanpak

Tijdens het derde jaar van je praktijkopleiding beschrijf je in je rapportages onder andere een fiscale en een bedrijfseconomische adviesopdracht passend binnen de gelijknamige werkdomeinen. Op het gebied van overige assurance voer je in het laatste praktijkopleidingsjaar relatief complexe overige assurance-opdrachten uit. Wanneer je de Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB zonder contactdagen volgt zijn dit er minimaal 4 en wanneer je de Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB met contactdagen volgt minimaal 2. Van deze opdrachten worden alle fases beschreven in de rapportages: van opdrachtaanvaarding tot en met de rapportage en de eindbespreking met de klant. Dit uiteraard op het niveau van een beginnend beroepsbeoefenaar.

Tijdens deze training leer je hoe je een rapportage schrijft bij een complexe opdracht. Je ontwikkelt vaardigheden om de door jou uitgevoerde werkzaamheden, ondanks hun complexiteit, concreet te beschrijven. Aan de hand van het model van Korthagen leer je reflecteren op je eigen handelen. De training wordt gegeven door een docent die ruime ervaring heeft met de Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Rapportage Schrijven Complexe Opdrachten voor de Praktijkopleiding AA MKB

(2 bijeenkomsten)

 • Structuur en aandachtspunten halfjaarrapportages en jaarrapportages met betrekking tot complexe opdrachten
 • Rol van praktijkbegeleider en beoordelaar
 • Leerdoelen
 • Beschrijven uitgevoerde werkzaamheden
 • Streams en toepassing model Korthagen
 • Toelichting 4 componenten van groei
 • Uitspraken Accountantskamer
 • Wet- en regelgeving beschrijven
 • Begeleiding praktijkbegeleider, gemaakte afspraken
 • Schrijfstijl
 • CEA-eindtermen

  Certificaat

  Na afloop van deze training ontvang je het certificaat ‘!!GEEN GEGEVENS!!'.

  Lesplanning
  Lesplanning
  Lesplanning
  Lesplanning
  Lesplanning
  Kostenspecificatie
  Kostenspecificatie
  Kostenspecificatie
  Kostenspecificatie
  Kostenspecificatie

  Kosten

  Trainingskosten: € 390,-
  Trainingsmateriaal: € 19,50
  Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

  Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
  Kostenoverzicht aanvragen

  Locatie- en arrangementskosten

  NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

  Reprorechten en hand-outs

  Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

  Fiscaal voordeel

  Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

  Btw

  Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

  Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

  Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

  Training Rapportage Schrijven Complexe Opdrachten voor de Praktijkopleiding AA MKB

  Extra ondersteuning tijdens de Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB - 1 dag

  Vakgebied

  Opleidingsniveau

  Training

  Erkenning

  NVAO geaccrediteerd

  Meer informatie

  Download brochure

  Wil je dit met iemand delen?

  Mail door

  Heeft u vragen?

  Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
  Voorlichtingsbijeenkomst NCOI

  Voorlichtingsbijeenkomsten

  Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

  Studiegids NCOI

  Vraag de studiegids aan

  Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

  Contact NCOI

  Opleidingsadvies op maat?

  Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.