Verkorte HBO-V voor Gespecialiseerd Verpleegkundige (CZO NLQF 6)

NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding

Opleidingsniveau

HBO Bacheloropleiding

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Heeft u de opleiding MBO Verpleegkunde (niveau 4, A-, B- of Z-verpleegkunde of Inservice) met succes afgerond, beschikt u over een geldige BIG-registratie en heeft u in de afgelopen 10 jaar een CZO-opleiding gewaardeerd op NLQF-6 afgerond tot bijvoorbeeld operatieassistent of spoedeisendehulpverpleegkundige? Wilt u nu graag uw Bachelorgraad Bachelor of Science behalen? Dat kan met deze Verkorte HBO-V voor Gespecialiseerd Verpleegkundige (CZO NLQF 6). Door uw vooropleiding heeft u zicht op een programma waarmee u uw Bachelorgraad in kortere tijd kunt behalen. Met deze HBO Bachelor kunt u succesvol uw loopbaan vervolgen op een hoger niveau, bijvoorbeeld in een (psychiatrisch) ziekenhuis, een verpleeghuis, een instelling voor gehandicapten of de thuiszorg. Natuurlijk is de opleiding volledig toegespitst op de competenties die de verpleegkundigen (nu en in de toekomst) nodig hebben. De opleiding is daarom ontwikkeld volgens Nursing 2020 volgens de ordening in 7 competentiegebieden van CanMEDS (Canadian Medical Education Directions for Specialists). Zo leert u alles wat u als HBO-verpleegkundige in de praktijk moet kennen en kunnen. Voordat u start met deze Bachelor dient u eerst het Schakelprogramma naar Regieverpleegkundige af te ronden.

Resultaat

 • U heeft zich ontwikkeld tot HBO-verpleegkundige volgens Nursing 2020 en kunt met uw verpleegkundige kennis en vaardigheden voorzien in de zorgbehoefte van patiënten, zowel op fysiek als mentaal niveau
 • Na succesvolle afronding ontvangt u het officieel erkende Bachelorgetuigschrift HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige

Waarom NCOI?

 • Opleidingen speciaal ontwikkeld voor werkenden
 • Meerdere startmomenten per jaar
 • Keuze uit locaties in heel Nederland
 • Topdocenten uit de praktijk
 • Goed te combineren met werk en privé
 • Persoonlijke studiebegeleider
 • Hoog aangeschreven bij werkgevers
 • Erkend door het ministerie van OCW

Gunstige financiering

Betaalt u het programma zelf? Vanwege de officiële erkenning van NCOI kunnen uw opleidingskosten grotendeels gefinancierd worden door de overheid, dit heet levenlanglerenkrediet. Zie LevenLangLerenKrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze opleidingsadviseurs.

Doelgroep

U heeft al een diploma MBO Verpleegkunde (niveau 4, A-, B- of Z-verpleegkunde of Inservice) en u beschikt over een BIG-registratie. Ook heeft u in de afgelopen 10 jaar een CZO-opleiding gewaardeerd op NLQF-6 afgerond. Denk hierbij aan een specialisatie tot bijvoorbeeld operatieassistent of spoedeisendehulpverpleegkundige. Bovendien bent u in de afgelopen 2 jaar minimaal 1 jaar werkzaam geweest binnen de specialisatie van de CZO-opleiding. Daarnaast heeft u een relevante werk- of stageplek nodig.

Wilt u zich graag verder ontwikkelen als gespecialiseerd verpleegkundige? De Verkorte HBO-V voor Gespecialiseerd Verpleegkundige (CZO NLQF 6) is een specifiek programma. Indien u toelaatbaar bent tot deze Bachelor, u het Schakelprogramma naar Regieverpleegkundige met succes heeft afgerond en voldoet aan de toelatingsvoorwaarden, krijgt u 9 modules en 2 stageblokken vrijgesteld. Heeft u een vergelijkbare achtergrond, neem dan contact op met een van onze studieadviseurs.

Opbouw van de opleiding

Vanuit het door u behaalde diploma MBO Verpleegkunde (niveau 4, A-, B- of Z-verpleegkunde of Inservice) volgt u alleen nog onderdelen uit de Bacheloropleiding die u niet eerder heeft aangetoond. Vanwege de herkenbare inhoudelijke verwantschap tussen uw vooropleiding en de HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V) ontstaat een compact restprogramma. Juist door de inspirerende aanpak met topdocenten uit de actuele praktijk biedt deze verkorte Bacheloropleiding u naast het behalen van de officiële Bachelorgraad ook extra toegevoegde waarde met een boeiend programma.

Praktijkgericht leren

Als je een baan hebt die aansluit op je opleiding, dan maak je opdrachten in je eigen werkomgeving. Zo doe je ervaring op met de onderwerpen uit de opleiding.

Ligt je werk niet in het verlengde van de opleiding? Dan kun je toch deelnemen. Je loopt dan stage, zodat je ervaring op kunt doen in het vakgebied. Je kunt je stage combineren met het afstuderen, maar je kunt ook eerder in de opleiding stage lopen.

Versneld programma

De diploma’s MBO Verpleegkunde (niveau 4, A-, B- of Z-verpleegkunde of Inservice) zijn door de examencommissie van de opleiding Verkorte HBO-V voor Gespecialiseerd Verpleegkundige (CZO NLQF 6) beoordeeld. Op basis hiervan ontvangt u een individueel vrijstellingsbesluit en een nog te doorlopen programma.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

Hieronder is het programma opgenomen dat u nog dient te volgen op het moment dat u op basis van uw vooropleiding vrijstelling heeft gekregen. Voordat u start met dit programma dient u eerst het Schakelprogramma naar Regieverpleegkundige af te ronden.

Programma

Het programma is opgedeeld in 2 fases en een afstudeerfase.

Fase 1

Comorbiditeit en gedrag

Psychogeriatrische zorg

Zorginnovaties en ethiek

Fase 2

Persoonlijk leiderschap in de zorg

Eindopdracht

Afstudeerfase

Portfolio

Afstudeeropdracht

Fase 1

Comorbiditeit en gedrag

(6 bijeenkomsten)

 • Psychopathologie en farmacologie
 • Suïcidepreventie
 • Voorkomen en behandelen psychische stoornissen
 • Complexe ziektebeelden en multipathologie
 • Integrale zorg
 • Psycho-educatie
 • Zorg bij psychische en psychiatrische stoornissen
 • Seksualiteit en grensoverschrijdend gedrag

Psychogeriatrische zorg

(6 bijeenkomsten)

 • Pathologie van de ouder wordende mens
 • Psychiatrie
 • Complicaties en verzorging
 • Zorg indiceren
 • Comorbiditeit bij ouderen
 • Onbegrepen gedrag en omgaan met agressie
 • Werking en bijwerking van medicatie
 • Gerontopsychiatrische problematiek

Zorginnovaties en ethiek

(6 bijeenkomsten)

 • Ethische vraagstukken en morele kwesties
 • Culturele verschillen
 • Technologieën en IT
 • Implementeren van innovaties
 • Privacy/wet- en regelgeving
 • E-health en domotica
 • Multidisciplinaire samenwerking

  Fase 2

  Persoonlijk leiderschap in de zorg

  (8 bijeenkomsten)

  • Intervisie
  • Verpleegkundig proces
  • Klinisch redeneren bij hoog complexe zorg
  • Verpleegkundig leiderschap
  • De reflectieve EBP-professional

   Afstudeerfase

   De afstudeerfase bestaat uit 2 delen. Tijdens uw hele Bacheloropleiding werkt u aan onderdelen die u in uw portfolio samenbrengt. Daarnaast werkt u aan een praktische afstudeeropdracht, waarmee u uw opleiding afrondt.

   Erkend HBO Bachelorgetuigschrift

   Als u alles met succes heeft afgerond, ontvangt u het officiële Bachelorgetuigschrift ‘HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige’. U mag dan de graad BSc (Bachelor of Science) voeren. Deze opleiding is officieel geaccrediteerd door de NVAO en voldoet daarmee aan alle strenge eisen die gelden voor Bacheloropleidingen. U ontvangt van NCOI een internationaal erkend Bachelorgetuigschrift met hoge waarde op de arbeidsmarkt. Zie Erkenningen voor meer opleidingsinformatie.

   Lesplanning
   Lesplanning
   Lesplanning
   Lesplanning
   Lesplanning
   Kostenspecificatie
   Kostenspecificatie
   Kostenspecificatie
   Kostenspecificatie
   Kostenspecificatie

   Kosten

   Dossiervorming: € 200,-

   Lesgeld: € 2.562,-

   Studiemateriaal: € 594,-

   Examenkosten: € 1.176,-

   Competentieontwikkelprogramma (stage) en projectbegeleiding: € 0,-

   Afstuderen: € 1.790,-

   Diplomering: € 500,-

   Reprorechten: € 15,-

   Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

   Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is. U kunt dit programma ook in 6 of 18 termijnen betalen.

   Locatie- en arrangementskosten

   NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

   Reprorechten en hand-outs

   Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

   Fiscaal voordeel

   Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

   Btw

   Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

   Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

   Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

   Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

   Verkorte HBO-V voor Gespecialiseerd Verpleegkundige (CZO NLQF 6)

   NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding

   Opleidingsniveau

   HBO Bacheloropleiding

   Erkenning

   NVAO geaccrediteerd

   Meer informatie

   Download brochure

   Wil je dit met iemand delen?

   Mail door

   Heeft u vragen?

   Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.

   Voorlichtingsbijeenkomsten

   Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

   Vraag de studiegids 2019-2020 aan

   Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

   Opleidingsadvies op maat?

   Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.