Menu
NCOI Opleidingen - Zorg & Medisch

Zo Maak Je een Verpleegplan

Praktijkgerichte opleiding binnen de verpleegkunde op MBO-niveau - 3 maanden

Opleidingsniveau

Praktijkopleiding

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Binnen de verpleegkunde is het schrijven van een verpleegplan een belangrijk onderdeel van het verpleegkundige proces. Het plan bevat doelen die de verpleegkundige en cliënt willen bereiken. Elk verpleegplan is uniek, want iedere persoon is anders en heeft gepaste zorg nodig. Wil je in korte tijd een verpleegplan leren schrijven en hanteren? Kies dan voor de opleiding Zo Maak Je een Verpleegplan van NCOI. Topdocenten uit de praktijk leren je alle praktische stappen, zodat je zelf een succesvol verpleegplan kunt maken.

Doelgroep

Je bent (toekomstig) medewerker in de verpleegkunde en je wilt je ontwikkelen als het gaat om het schrijven en hanteren van een verpleegplan. Als je enkel je kennis over het verpleegplan wilt opfrissen, is deze opleiding ook zeer geschikt.

Doel en opzet

Tijdens deze praktische opleiding op MBO-niveau leer je stap voor stap een verpleegplan schrijven. Topdocenten uit de praktijk leren je alle praktische zaken. Je leert in de anamnesefase tijdens het verpleegproces voor de zorg relevante informatie van de patiënt te verzamelen. Op basis van deze informatie ga je aan de slag met het stellen van de verpleegkundige diagnose. Vervolgens komt het indiceren van zorg en het plannen van verpleegkundige interventies aan bod. Tijdens deze opleiding schrijf je zelf een eigen verpleegplan. Je kunt het geleerde dus direct toepassen in de praktijk. Dit maakt leren leuk en motiverend.

Gedurende de opleiding word je ondersteund door ons actuele studiemateriaal en onze moderne leeromgeving. Binnen deze leeromgeving vind je alles wat je nodig hebt voor je studie, zoals lesvoorbereidingen, opdrachten en aanvullende informatie.

Vooropleiding

Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen voor dit programma. Het programma wordt verzorgd op MBO-niveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 3-5 uur per bijeenkomst.

Leerlijn

Welke opleidingen of trainingen heb je nodig om je ambities waar te maken? Of je je nu verder wilt ontwikkelen binnen je huidige functie of juist wilt doorgroeien naar een hoger niveau, in dit handige overzicht zie je welke opleiding of training het beste past bij jouw wensen en behoeften en hoe je persoonlijke leerlijn eruitziet.

Download je leerlijn: Verpleegkundige

Klassikaal of e-learning

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Kies je liever voor een lesvariant waarbij je geen lessen hoeft te volgen op vaste tijdstippen? Kies dan voor de lesvariant e-learning. Je studeert in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand, onder online begeleiding van een docent waar je met al je vragen terecht kunt. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie Opleidingsvarianten op onze website.

Zo Maak Je een Verpleegplan

Praktijkgerichte opleiding binnen de verpleegkunde op MBO-niveau - 3 maanden

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.