Menu
NCOI Opleidingen - HBO Opleidingen

HBO Accountancy

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wil je aan de slag in de accountancy? Met een HBO-opleiding accountancy van NCOI Opleidingen ontwikkel je alle kennis en vaardigheden...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wil je aan de slag in de accountancy? Met een HBO-opleiding accountancy van NCOI Opleidingen ontwikkel je alle kennis en vaardigheden...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wil je aan de slag in de accountancy? Met een HBO-opleiding accountancy van NCOI Opleidingen ontwikkel je alle kennis en vaardigheden...

Lees meer

Meest bekeken HBO Accountancy

Filter

Post Bachelor (2) De Post Bacheloropleidingen van NCOI hebben een studieduur die varieert van 3 maanden tot 1 jaar en zijn modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

HBO Bacheloropleiding (1) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van Hogeschool NCOI hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Alle volledige Bacheloropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen.

NVAO-geaccrediteerd
12 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

HBO Associate Degree (1) Met een Associate degree (Ad) word je opgeleid voor een wettelijk erkend HBO-getuigschrift. Een Ad-programma biedt je de mogelijkheid om in 2 jaar een volledig HBO-programma af te sluiten met de graad Associate degree (Ad). Vanuit de Ad kun je verder studeren naar HBO Bachelor. Hogeschool NCOI is erkend als rechtspersoon voor hoger onderwijs en bevoegd om graden te verleden voor HBO Associate degree en HBO Bachelor.

NVAO-geaccrediteerd
24 maanden HBO Associate Degree NVAO-geaccrediteerd

HBO-programma (3) Een klassikaal HBO-programma bij NCOI bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

Praktijkopleiding (1) In een praktijkopleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om je (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

Vakopleiding (1) Een vakopleiding is volledig toegespitst op de beroepspraktijk en is veelal de standaard binnen de branche. Je kunt het geleerde direct toepassen in de praktijk.

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wil je aan de slag in de accountancy? Met een HBO-opleiding accountancy van NCOI Opleidingen ontwikkel je alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt om succesvol te functioneren binnen dit vakgebied. Wij bieden je volledige HBO Bacheloropleidingen, maar ook kortere HBO-programma's en HBO-leergangen op het gebied van Accountancy.

Het vakgebied accountancy

Binnen de accountancy is er grote vraag naar goed opgeleide financials en dat zal de komende jaren niet veranderen. In Nederland werken ruim 20.000 geregistreerde accountants. Maar het vak accountancy is breder dan alleen de accountant. In het brede werkterrein van accountancy werken bijvoorbeeld ook controllers, fiscalisten, administratief medewerkers, salarisadministrateurs en assistent-accountants.

Opleiding HBO accountancy biedt perspectief

Ben je al werkzaam op een accountantskantoor of administratiekantoor en wil je verder carrière maken in de accountancy? Of heb je de ambitie om in dit vakgebied aan de slag te gaan? Wat je motivatie ook is, met een opleiding accountancy geef je je carrière een flinke boost. Daarnaast is het als financieel professional in de accountancy belangrijk dat je je kennis en vaardigheden actueel houdt. Ook als je al werkzaam bent in de accountancy, doe je er goed aan je te blijven ontwikkelen.

Welke vooropleiding heb je nodig?

Voor onze HBO-programma’s gelden geen specifieke vooropleidingseisen. Wel is het in veel gevallen handig als je over basiskennis beschikt van bedrijfseconomie en bedrijfsadministratie of enige voorkennis hebt van de basisprincipes van boekhouden. Als dit het geval is, zal dit worden vermeld op de pagina van de opleiding zelf. Voor onze HBO Bacheloropleidingen moet je in het bezit zijn van een HAVO-, VOW- of volledig MBO-diploma. Bent je dit niet, dan kun je instromen op basis van de 21+ regeling.

Wat kun je met een opleiding accountancy?

Na afloop van een van de HBO-opleidingen gericht op accountancy kun je diverse functies en rollen vervullen. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag op een accountantskantoor als belastingadviseur, controller of assistent-accountant. Wil je doorgroeien naar de functie van accountant en je kunnen registeren als registeraccountant (RA) of accountant administratieconsulent (AA), de wettelijk beschermde titels van de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA)? Dan moet je nog verder studeren in bijvoorbeeld de Post HBO AA Accountancy – MKB. Als je RA accountant wilt worden, dan kan dat alleen via de universitaire route.

Waarom studeren bij NCOI?

Alle opleidingen van NCOI zijn speciaal ontwikkeld voor werkenden. Dat houdt in dat je door onze flexibele en praktijkgerichte onderwijsmethode de opleiding goed kunt combineren met je werk en privéleven. Zo kun je kiezen uit verschillende lesvarianten en bepaal je zelf of je bijeenkomsten overdag, ’s avonds of op zaterdag volgt. Bovendien zijn onze leslocaties door heel Nederland verspreid. Daarnaast vormt jouw praktijk altijd het uitgangspunt van de opleiding. Tijdens de opleiding ga je aan de slag met voorbeelden uit je eigen werkpraktijk en kun je de kennis en vaardigheden die je opdoet direct toepassen in je werk. Zo boek je sneller resultaat en haal je eerder voldoening uit de opleiding.