Menu
NCOI Opleidingen - HBO Opleidingen

HBO Accountancy

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wil je aan de slag in de accountancy? Met een HBO-opleiding accountancy van NCOI Opleidingen ontwikkel je alle kennis en vaardigheden...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wil je aan de slag in de accountancy? Met een HBO-opleiding accountancy van NCOI Opleidingen ontwikkel je alle kennis en vaardigheden...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wil je aan de slag in de accountancy? Met een HBO-opleiding accountancy van NCOI Opleidingen ontwikkel je alle kennis en vaardigheden...

Lees meer
Filter
Niveau
Toon alle niveau's
Prijs

Post Bachelor (2) Een Post Bachelor is een programma gericht op het verdiepen en/of verbreden van je kennis en vaardigheden. Het niveau van een Post Bachelor zit tussen HBO- en beginnend Masterniveau in. De duur van programma varieert tussen de 3 en 12 maanden.

HBO Bacheloropleiding (1) Een HBO Bacheloropleiding is een wettelijk geaccrediteerde opleiding die opleidt tot de officiële Bachelorgraad. De opleiding heeft een nominale duur van 4 tot 6 jaar. Een Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Alle volledige Bacheloropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding De NVAO is de officiële accreditatieorganisatie die in opdracht van het ministerie van OCW de kwaliteitstoetsing in het erkende hoger onderwijs uitvoert. Accreditatie geeft aan dat de kwaliteit van de opleiding positief is beoordeeld. NVAO-geaccrediteerd

HBO Associate Degree (1) Een HBO Associate degree is een wettelijk geaccrediteerde opleiding. Met een HBO Associate degree kun je in 2 jaar een volledig HBO-programma afsluiten met de graad Associate degree (Ad). Na afronding van de opleiding kun je mogelijk vrijstelling ontvangen en verder studeren in een HBO Bacheloropleiding.

NVAO-geaccrediteerd
24 maanden HBO Associate Degree De NVAO is de officiële accreditatieorganisatie die in opdracht van het ministerie van OCW de kwaliteitstoetsing in het erkende hoger onderwijs uitvoert. Accreditatie geeft aan dat de kwaliteit van de opleiding positief is beoordeeld. NVAO-geaccrediteerd

HBO-programma (4) Een HBO-programma is opgebouwd uit een of meerdere modules van een erkende HBO-opleiding. Met een HBO-programma verdiep en/of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op HBO-niveau. Na het afronden van een HBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige, erkende HBO-opleiding.

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

Vakopleiding (1) Een vakopleiding is volledig toegespitst op de beroepspraktijk. Met deze opleiding ontwikkel je de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om je (gewenste) beroep of vak zelfstandig te kunnen uitoefenen.

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wil je aan de slag in de accountancy? Met een HBO-opleiding accountancy van NCOI Opleidingen ontwikkel je alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt om succesvol te functioneren binnen dit vakgebied. Wij bieden je volledige HBO Bacheloropleidingen, maar ook kortere HBO-programma's en HBO-leergangen op het gebied van Accountancy.

Het vakgebied accountancy

Binnen de accountancy is er grote vraag naar goed opgeleide financials en dat zal de komende jaren niet veranderen. In Nederland werken ruim 20.000 geregistreerde accountants. Maar het vak accountancy is breder dan alleen de accountant. In het brede werkterrein van accountancy werken bijvoorbeeld ook controllers, fiscalisten, administratief medewerkers, salarisadministrateurs en assistent-accountants.

Opleiding HBO accountancy biedt perspectief

Ben je al werkzaam op een accountantskantoor of administratiekantoor en wil je verder carrière maken in de accountancy? Of heb je de ambitie om in dit vakgebied aan de slag te gaan? Wat je motivatie ook is, met een opleiding accountancy geef je je carrière een flinke boost. Daarnaast is het als financieel professional in de accountancy belangrijk dat je je kennis en vaardigheden actueel houdt. Ook als je al werkzaam bent in de accountancy, doe je er goed aan je te blijven ontwikkelen.

Welke vooropleiding heb je nodig?

Voor onze HBO-programma’s gelden geen specifieke vooropleidingseisen. Wel is het in veel gevallen handig als je over basiskennis beschikt van bedrijfseconomie en bedrijfsadministratie of enige voorkennis hebt van de basisprincipes van boekhouden. Als dit het geval is, zal dit worden vermeld op de pagina van de opleiding zelf. Voor onze HBO Bacheloropleidingen moet je in het bezit zijn van een HAVO-, VOW- of volledig MBO-diploma. Bent je dit niet, dan kun je instromen op basis van de 21+ regeling.

Wat kun je met een opleiding accountancy?

Na afloop van een van de HBO-opleidingen gericht op accountancy kun je diverse functies en rollen vervullen. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag op een accountantskantoor als belastingadviseur, controller of assistent-accountant. Wil je doorgroeien naar de functie van accountant en je kunnen registeren als registeraccountant (RA) of accountant administratieconsulent (AA), de wettelijk beschermde titels van de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA)? Dan moet je nog verder studeren in bijvoorbeeld de Post HBO AA Accountancy – MKB. Als je RA accountant wilt worden, dan kan dat alleen via de universitaire route.

Waarom studeren bij NCOI?

Alle opleidingen van NCOI zijn speciaal ontwikkeld voor werkenden. Dat houdt in dat je door onze flexibele en praktijkgerichte onderwijsmethode de opleiding goed kunt combineren met je werk en privéleven. Zo kun je kiezen uit verschillende lesvarianten en bepaal je zelf of je bijeenkomsten overdag, ’s avonds of op zaterdag volgt. Bovendien zijn onze leslocaties door heel Nederland verspreid. Daarnaast vormt jouw praktijk altijd het uitgangspunt van de opleiding. Tijdens de opleiding ga je aan de slag met voorbeelden uit je eigen werkpraktijk en kun je de kennis en vaardigheden die je opdoet direct toepassen in je werk. Zo boek je sneller resultaat en haal je eerder voldoening uit de opleiding.