Bouwkunde en Architectuur

Het gaat goed met de Nederlandse bouwsector. Met de verwachte economische groei en de dynamiek op de markt neemt de vraag naar woningen en bedrijfsgebouwen de komende jaren nog verder toe....

Lees meer

Het gaat goed met de Nederlandse bouwsector. Met de verwachte economische groei en de dynamiek op de markt neemt de vraag naar woningen en bedrijfsgebouwen de komende jaren nog verder toe....

Lees meer

Het gaat goed met de Nederlandse bouwsector. Met de verwachte economische groei en de dynamiek op de markt neemt de vraag naar woningen en bedrijfsgebouwen de komende jaren nog verder toe....

Lees meer
Navigation icon
Speciaal voor werkenden
Navigation icon
Docenten uit de praktijk
Navigation icon
Locaties door het hele land

Volop kansen in de bouw

In de bouw- en technieksector blijft het aantal vacatures stijgen en staan de bedrijven te springen om technisch personeel. Volop kansen dus op werk in de bouwsector. Er zijn veel subsidie- en financieringsmogelijkheden voor opleidingen. Wist u dat een Bacheloropleiding Bouwkunde in aanmerking komt voor volledige financiering met het LevenLangLerenKrediet? Behalve behoefte aan hoger opgeleide technici als bouwkundig tekenaars en ingenieurs is er een grote vraag naar vakmensen op uitvoerend niveau.

Ongevallen in de bouw vaak niet gemeld

De Inspectie SZW (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) voert dit jaar meer controles uit op veilig werken in de bouw. De inspectiedienst denkt dat dit nodig is omdat de economie aantrekt en daardoor de werkdruk toeneemt. Maar cijfers van het CBS lijken dit juist tegen te spreken. Volgens die cijfers zou het aantal ongevallen in de bouw met als gevolg langdurig ziekteverzuim fors zijn afgenomen. In 2014 waren dat er nog 7000 en in 2017 nog maar 4000. Dat staat in een artikel op cobouw.nl.

Docent Testimonial

Bouwkunde verandert verder weinig; de principes blijven overeind. Maar bij ons werk komen steeds meer digitale technieken kijken, zoals BIM in de cloud, virtual reality en 3D-tekenwerk in plaats van 2D-tekeningen in AutoCAD. Samen met NCOI proberen we als docenten zulke innovaties steeds meer te integreren in de opleidingen. Het is heel bevredigend om studenten de dingen te leren die ze direct kunnen toepassen in de praktijk.

Betere carrièrekansen met de HBO Bachelor Bouwkunde

In de bouw zijn de carrièrekansen momenteel heel goed. Er is een enorme behoefte aan goed opgeleide bouwkundigen. Dus als u zich wilt omscholen om uw carrièrekansen te vergroten of als u in de bouw werkt en u wilt uw carrière een duw in de goede richting geven, is onze HBO Bachelor Bouwkunde een interessante investering voor u. U leert tijdens deze bachelor alles over het hele bouwproces, van opdracht tot levering en beheer. Voor deze opleiding is het mogelijk om in aanmerking te komen voor studiefinanciering in het kader van het levenlanglerenkrediet. Verder zijn er subsidiemogelijkheden en zijn de studiekosten aftrekbaar.

Gratis studiegids thuis ontvangen?

Vraag dan nu onze uitgebreide studiegids(en) aan en ontvang alle opleidingsinformatie per post.

Heeft u een vraag over onze opleidingen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

Of vul het contactformulier in. 

Leer ons beter kennen

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Voorlichtingsbijeenkomsten

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijke advies
 

De erkende kwaliteit van NCOI

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Het gaat goed met de Nederlandse bouwsector. Met de verwachte economische groei en de dynamiek op de markt neemt de vraag naar woningen en bedrijfsgebouwen de komende jaren nog verder toe. En dat is prettig nieuws voor professionals in dit vakgebied. Een opleiding op het gebied van bouwkunde, architectuur of interieurontwerp volgen? Bekijk snel het aanbod van NCOI.

Architect opleiding

Heeft u een passie voor gebouwen en ruimten en wilt u zich ontwikkelen in het werkveld van de architectuur? Met een opleiding tot architect ontwikkelt u niet alleen uw bouwkundige kennis, maar ook de creatieve en esthetische vaardigheden die zo belangrijk zijn in de architectuur. Zo leert u onder meer ruimten verkennen, analyseren en veranderen. Daarnaast ontwikkelt u uw gevoel voor licht, vormgeving, materiaalgebruik en kleur.

Opleiding Bouwkunde

U heeft vast al gemerkt dat de bouwsector voortdurend in beweging is: veranderende wetgeving, nieuwe technieken en materialen, groeiende belangstelling voor thema’s als duurzaamheid en milieu. Bent u actief in de bouw en wilt u uw deskundigheid en vakmanschap vergroten? Volg dan de HBO Bachelor Bouwkunde van Hogeschool NCOI. Tijdens deze opleiding leert u op een zeer praktijkgerichte manier inspelen op deze veranderingen.

Interieurarchitect

Wilt u naast een gedegen bouwkundige kennis ook vaardigheden opdoen op het gebied van architectuur en interieurontwerp? Dan is de specialisatie Interieurarchitectuur en -ontwerp van de HBO Bachelor Bouwkunde Interieurarchitectuur. In deze gespecialiseerde Bacheloropleiding ontwikkelt u zich tot een van deze bijzondere bouwkundig specialisten. Juist mensen met een goede kennis van bouwkundige elementen en verstand van bouwprocessen en bouwmanagement blijken in de praktijk erg succesvol als ontwerper van de binnen- en buitenkant van woon- en werkomgevingen.

Binnenhuisarchitect

Wilt u zich op het gebied van interieur en design ontwikkelen op HBO-niveau? Dan is het programma Binnenhuisarchitect zeer geschikt voor u. Met deze opleiding verdiept u zich in de creatieve kant van interieurontwerp. U leert alle facetten van een ruimte te zien. Vervolgens komt u via uw ontwerp tot een stijlvol, doordacht geheel van ruimtegebruik, materiaalkeuze en licht- en kleurgebruik. Het diploma kan mogelijk vrijstelling opleveren in de NVAO-geaccrediteerde opleiding HBO Bachelor Bouwkunde van Hogeschool NCOI.