Menu
NCOI Opleidingen - Bedrijfskunde, Facilitair en Management
  • Home
  • HBO Bestuurskunde

HBO Bestuurskunde

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wil je je kennis en vaardigheden op het gebied van bestuurskunde (verder) ontwikkelen? Bij NCOI Opleidingen vind je een breed...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wil je je kennis en vaardigheden op het gebied van bestuurskunde (verder) ontwikkelen? Bij NCOI Opleidingen vind je een breed...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wil je je kennis en vaardigheden op het gebied van bestuurskunde (verder) ontwikkelen? Bij NCOI Opleidingen vind je een breed...

Lees meer

Meest bekeken HBO Bestuurskunde

HBO Bachelor Bestuurskunde
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding

Meest bekeken HBO Bestuurskunde

HBO Bachelor Bestuurskunde
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding
Filter
Niveau
Toon alle niveau's

HBO Bacheloropleiding (1) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van Hogeschool NCOI hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Alle volledige Bacheloropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

HBO-programma (4) Een klassikaal HBO-programma bij NCOI bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. U volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. U heeft bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

Klassikaal, virtual classroom, e-learning en switchgarantie NCOI

Kies je eigen opleidingsvariant

Als grootste opleider van werkend Nederland begrijpen wij als geen ander dat een opleiding volgen in je leven moet passen. Daarom kun je bij NCOI Opleidingen kiezen uit verschillende opleidingsvarianten: Klassikaal, Virtual Classroom en E-learning. Je kunt klassikale bijeenkomsten volgen op een leslocatie, via de computer live les krijgen van een docent of op je eigen tempo studeren wanneer het jou uitkomt. Er is altijd wel een opleidingsvariant te vinden die bij jou past. En met onze unieke switchgarantie kun je moeiteloos en zonder extra kosten veranderen van opleidingsvariant.

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wil je je kennis en vaardigheden op het gebied van bestuurskunde (verder) ontwikkelen? Bij NCOI Opleidingen vind je een breed aanbod opleidingen en kortere programma’s binnen dit vakgebied. Al onze opleidingen zijn flexibel en praktijkgericht. Daarnaast krijg je les van ervaren docenten die zelf werkzaam zijn (geweest) in het bedrijfsleven. Lees hieronder meer over onze opleidingen bestuurskunde en de mogelijkheden.

Waarom bestuurskunde studeren?

Met een (deeltijd)opleiding bestuurskunde van NCOI word je zo breed mogelijk opgeleid tot bestuurskundige. Je ontwikkelt kennis en vaardigheden die onmisbaar zijn bij het aansturen, uitvoeren en bewaken van bestuurskundige processen. Daarbij ben je in staat een strategisch plan op te stellen en draagvlak te creëren om dit zo succesvol mogelijk te implementeren. Na je opleiding kun je aan de slag in beleidsfuncties (denk aan beleidsmedewerker, organisatieadviseur, manager of projectleider) bij de overheid of een overheidsgerelateerde organisatie. 

Ontwikkel je tot professional met HBO Bachelor Bestuurskunde

Ben je op zoek naar een (deeltijd)opleiding Bestuurskunde op HBO Bachelorniveau? Kies dan voor de HBO Bachelor Bestuurskunde. Met deze opleiding bereid je je uitstekend voor als professioneel bestuurskundige in een beleidsfunctie. Je ontwikkelt je kennis op hoogstaand niveau en wordt optimaal voorbereid voor een functie als professioneel bestuurskundige in een beleidsfunctie. Deze NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. Na afronding mag je de internationale titel Bachelor voeren.

HBO-programma’s: veel kennis in korte tijd

Wil je je op HBO-niveau op bestuurskundig gebied ontwikkelen, maar niet meteen een volledige HBO Bacheloropleiding volgen? Dan bieden de HBO-programma’s van NCOI uitkomst. Hiermee verdiep je je in relatief korte tijd in bestuurskunde in het algemeen of een specifiek onderwerp. Wil je je bijvoorbeeld verdiepen in strategisch adviseren? Ga dan voor HBO Beleidsadviseur. In dit 1-jarige programma ga je aan de slag met het versterken van uw adviserende vaardigheden en ontwikkel je je kennis op het gebied van management en besluitvorming binnen de overheid. Als je je meer wilt verdiepen in bestuurskunde in het algemeen, is het 1-jarige programma HBO Bestuurskunde een verstandige keuze. Dit programma is er ook in een 2-jarige variant. Wil je na afloop alsnog een volledige Bacheloropleiding volgen? Dan kom je wellicht in aanmerking voor vrijstellingen.
 
Ben je werkzaam als beleidsbepaler, leidinggevende of manager binnen de overheid en wil je je verder ontwikkelen op het gebied van bestuurs- en beleidskunde? Dan is het 6 maanden durende programma HBO Beleid en Governance wellicht interessant. In dit programma verdiep je je onder meer in onderwerpen als het ontwerpen van beleid, wet- en regelgeving rond beleid en ethiek en verantwoording.

Studeren in deeltijd

De opleidingen van NCOI zijn flexibel, praktijkgericht en speciaal ontwikkeld voor werkenden. Met een opleiding Bestuurskunde bij NCOI bepaal je zelf waar en wanneer je studeert. Wij bieden je meerdere startmomenten per jaar, leslocaties door heel Nederland, topdocenten uit de praktijk en een waardevol diploma. Jouw werkpraktijk is het uitgangspunt van onze opleidingen. Dat houdt in dat je opleiding goed te combineren is met je werk en privéleven. Bij ons volg je je opleiding Bestuurskunde in deeltijd en bepaal je zelf of je doordeweeks overdag, ’s avonds, op zaterdag, of via e-learning studeert.

Meer weten?

Wil je meer informatie over onze bestuurskunde-opleidingen of heb je hulp nodig bij het vinden van de opleiding die past bij jouw wensen en behoeften? Onze opleidingsadviseurs zitten klaar om alle vragen te beantwoorden en samen met jou de geschikte opleiding te vinden. Je kunt ze bereiken op 035 – 6 400 411  of vul ons contactformulier in.