Digitale brochure aanvragen

HBO Bouwkunde

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

HBO bouwkunde volgen? Bekijk ons aanbod en maak uw keus. Met een bouwkunde HBO van NCOI vergroot u uw kans op een baan in dit...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

HBO bouwkunde volgen? Bekijk ons aanbod en maak uw keus. Met een bouwkunde HBO van NCOI vergroot u uw kans op een baan in dit...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

HBO bouwkunde volgen? Bekijk ons aanbod en maak uw keus. Met een bouwkunde HBO van NCOI vergroot u uw kans op een baan in dit...

Lees meer

Meest bekeken HBO Bouwkunde

Meest bekeken HBO Bouwkunde

Filter
Niveau
Toon alle niveau's

HBO Bacheloropleiding (1) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van Hogeschool NCOI hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Alle volledige Bacheloropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

HBO-programma (8) Een klassikaal HBO-programma bij NCOI bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. U volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. U heeft bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Voorlichtingsbijeenkomsten

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

HBO bouwkunde volgen? Bekijk ons aanbod en maak uw keus. Met een bouwkunde HBO van NCOI vergroot u uw kans op een baan in dit vakgebied. Bent u daarin al werkzaam, dan kunt u uw carrière een flinke impuls geven. Onze opleidingen zijn praktijkgericht. De kennis en vaardigheden die u ontwikkelt, kunt u direct concreet in uw werkomgeving toepassen. Dat is één van de aantrekkelijke aspecten van studeren bij NCOI Opleidingen. 

HBO bouwkunde bij NCOI biedt perspectief  

Een bouwkunde HBO bij NCOI biedt u perspectief op een kansrijke loopbaan in de bouwsector. Bent u werkzaam in de bouw en wilt u zich verder ontwikkelen op HBO-niveau? Dan is de HBO Bouwkunde (1 jaar) een aanrader. Met dit actuele programma legt u een brede basis op het gebied van bouwkunde. Alle aspecten van een bouwproject komen aan de orde: van fundering, opbouw, dak- en gevelconstructie tot aan afbouw en installatietechniek. Een waardevolle investering in uw loopbaan is ook de HBO Bouwkunde (2 jaar). Deze opleiding omvat 6 modules: Bouwkunde en bouwkunst, Toegepaste mechanica en constructieleer, Onderbouwconstructie, Bovenbouwconstructie, Installatie en bouwfysica en Bouwmaterialen en -technieken.

Deze modules maken ook deel uit van onze HBO Bacheloropleiding Bouwkunde. Indien u tot deze opleiding wordt toegelaten, ontvangt u gegarandeerd vrijstelling. In de HBO Bachelor Bouwkunde doorloopt u 3 fases. Naast de onderwerpen die in de modules van het 2-jarige programma voorkomen, verdiept u zich in bouwinitiatie en omgevingsvergunning, integraal ontwerpen, projectmanagement, communiceren en adviseren. Verder kunt u een keuzeprogramma volgen in een richting die u aanspreekt. Wij bieden Bouwtechniek en duurzaamheid, Handhaving en toezicht in de bouw, Vastgoed en makelaardij, Interieurarchitectuur en -ontwerp en Architectuur.

Uw praktijk staat centraal

In een opleiding HBO bouwkunde bij NCOI staat uw eigen praktijk centraal. Dat betekent dat u de kennis die u ontwikkelt direct in de praktijk brengt. Voor u is dat prettig, want u heeft meteen profijt van uw opleiding, maar ook uw organisatie zal daar blij mee zijn. Die heeft immers een medewerker in huis met verstand van zaken. Die praktische kennis krijgt u mee van topdocenten, die al jarenlang werkzaam zijn in de bouwwereld. Dat zult u als heel inspirerend ervaren. 

Bouwkunde HBO combineren met een drukke baan

Een HBO bouwkunde volgen naast een drukke baan? Bij NCOI is dat heel goed mogelijk. Als dé opleider voor de werkende mens houden wij er rekening mee dat studeren en werken in balans moeten blijven; het één mag niet ten koste gaan van het ander. Daarom bieden wij verschillende lesvarianten. U kunt bij ons overdag, ‘s avonds en op zaterdag studeren. En wilt u tussentijds van variant wisselen omdat dat u beter uitkomt, dan is dat geen enkel probleem. Bovendien zijn onze leslocaties door heel Nederland verspreid en zijn ze gemakkelijk bereikbaar. Er is altijd een locatie bij u in de buurt.
 
Volg bij NCOI een bouwkunde HBO in deeltijd!