Menu

Digitale brochure aanvragen

NCOI Opleidingen - Zorg & Medisch

Jeugdzorg

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Er kunnen allerlei redenen zijn waarom kinderen niet veilig kunnen opgroeien. Op zo’n moment komt jeugdzorg in actie. Jeugdzorgorganisaties...
Lees meer
NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Er kunnen allerlei redenen zijn waarom kinderen niet veilig kunnen opgroeien. Op zo’n moment komt jeugdzorg in actie. Jeugdzorgorganisaties...
Lees meer
NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Er kunnen allerlei redenen zijn waarom kinderen niet veilig kunnen opgroeien. Op zo’n moment komt jeugdzorg in actie. Jeugdzorgorganisaties...
Lees meer

Meest bekeken Jeugdzorg

Meest bekeken Jeugdzorg

Filter
Niveau
Toon alle niveau's

HBO Bacheloropleiding (2) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van Hogeschool NCOI hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Alle volledige Bacheloropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

HBO-programma (9) Een klassikaal HBO-programma bij NCOI bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. U volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. U heeft bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

MBO - Niveau 4 (1) Een opleiding op MBO-niveau 4 is een middenkader- of specialistenopleiding. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van 18 tot 24 maanden. Het MBO-diploma niveau 4 is het hoogste diploma dat u op MBO-niveau kunt halen. U mag uw (gespecialiseerde) werkzaamheden helemaal zelfstandig uitvoeren en bent breed inzetbaar. Met dit diploma op zak bent u ook toelaatbaar tot een HBO Bacheloropleiding.

MBO-programma (1) Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. NCOI biedt erkende MBO-opleidingen aan op niveau 2, 3 en 4, maar heeft ook korte MBO-programma’s die precies passen bij uw opleidingsvraag.

Vakopleiding (3) Een vakopleiding is volledig toegespitst op de beroepspraktijk en is veelal de standaard binnen de branche. U kunt het geleerde direct toepassen in de praktijk.

Training (1) Tijdens de trainingen staan uw eigen praktijk en ontwikkelen van uw vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die u tijdens de training opdoet, kunt u direct in uw eigen werkomgeving toepassen.

Voorlichtingsbijeenkomst NCOI

Voorlichtingsbijeenkomsten

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 
NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Er kunnen allerlei redenen zijn waarom kinderen niet veilig kunnen opgroeien. Op zo’n moment komt jeugdzorg in actie. Jeugdzorgorganisaties helpen kinderen en ouders bij problemen met de opvoeding. Dat kan op allerlei manieren: thuis of in een instelling, kort of lang, individueel of als gezin. In een opleiding jeugdzorg ontwikkelt u de kennis en kunde die u nodig heeft om uw uitdagende rol met succes te vervullen.

HBO-opleiding Jeugdzorg

Bent u op zoek naar een volwaardige, erkende opleiding tot jeugdzorgwerker op HBO-niveau? Dan is de HBO Bachelor Pedagogiek, afstudeerrichting Jeugdzorgwerker interessant voor u. In deze opleiding leert u hoe u kinderen, jongeren en ouders helpt, ondersteunt en begeleidt bij de opvoeding. Hierbij houdt u rekening met de leeftijd en ontwikkelingsfase van het kind. Maar u kunt ook kiezen voor de HBO Bachelor Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD), afstudeerrichting Jeugdzorgwerker. In deze opleiding verdiept u zich in onderwerpen als jeugd- en opvoedingsproblematiek, huiselijk geweld en ontwikkelingen in het jeugdzorgbeleid. Ook ontwikkelt u de vaardigheden die u nodig heeft om uw werk in zulke problematische situaties goed te kunnen doen. Of ontwikkel u vanuit een brede sociaal pedagogische basis tot jeugdzorgwerker met de opleiding HBO Bachelor Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH), afstudeerrichting Jeugdzorgwerker.

HBO-programma’s Jeugdzorg

Daarnaast zijn er verschillende korte programma’s op HBO-niveau. Ideaal als u zich in korte tijd wilt verdiepen in een specifiek onderwerp. In de 1-jarige HBO-opleiding Jeugdzorg krijgt u bijvoorbeeld zicht op de processen van integrale benadering, samenwerkingen en doorverwijzingen en verdiept u zich in de vele methodieken die toegepast worden binnen de jeugdhulpverlening. Of kies bijvoorbeeld voor de opleiding HBO Kinderpsychologie, waarin u uw kennis over de menselijke ontwikkeling verbreedt, zodat u problemen vroegtijdig kunt opsporen, voorkomen of oplossen.

MBO-opleiding Jeugdzorg

Wilt u een opleiding Jeugdzorg op MBO-niveau volgen? Dan is de erkende opleiding MBO Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker, niveau 4 een goede keuze. In deze opleiding komen alle belangrijke onderwerpen op het gebied van begeleiding en ontwikkeling aan de orde en ontwikkelt u zich tot een volwaardige pedagogisch werker jeugdzorg. Bent u op zoek naar een korte opleiding MBO Jeugdzorg? Bekijk dan eens de 1-jarige opleiding MBO Professionele Jeugdhulpverlening, waarin u zich verdiept in ontwikkelingspsychologie en de toepassing hiervan in de praktijk. Bent u net gestart in de jeugdzorg of overweegt u in deze sector te gaan werken? De opleiding MBO Jeugdzorg biedt u in 6 maanden een uitstekende basis.

SKJ-register voor de jeugdzorg

Werkt u op HBO-niveau of hoger en voert u werkzaamheden uit in het jeugddomein die volgens het Kwaliteitskader Jeugd om de inzet van een geregistreerde professional vragen? Dan bent u verplicht zich te registeren in het SKJ-register voor de jeugdzorg. Op de site van het Kwaliteitsregister Jeugd kunt u hier meer over lezen.