Juridisch

Iedere organisatie heeft juridisch specialisten nodig. Als juridisch professional bent u een allrounder. Van u wordt verwacht dat u de nieuwe arbeidsvoorwaarden kent, maar ook dat u klachten...

Lees meer

Iedere organisatie heeft juridisch specialisten nodig. Als juridisch professional bent u een allrounder. Van u wordt verwacht dat u de nieuwe arbeidsvoorwaarden kent, maar ook dat u klachten...

Lees meer

Iedere organisatie heeft juridisch specialisten nodig. Als juridisch professional bent u een allrounder. Van u wordt verwacht dat u de nieuwe arbeidsvoorwaarden kent, maar ook dat u klachten...

Lees meer
Navigation icon
Speciaal voor werkenden
Navigation icon
Docenten uit de praktijk
Navigation icon
Locaties door het hele land

Speciaal voor werkenden

NCOI is speciaal opgericht voor werkenden. We verzorgen meer dan 1.000 opleidingen en trainingen in veel verschillende vakgebieden en leiden jaarlijks 50.000 professionals op. Professionals zoals u. Samen met 700 medewerkers en meer dan 2.000 docenten zetten we ons dagelijks in om u te helpen uw professionele doelstellingen te bereiken. We verzorgen onze opleidingen voor het overgrote deel van de top 500 van het Nederlandse bedrijfsleven. Een NCOI-diploma is dus echt een waardevolle aanvulling op uw cv. 

Topdocenten uit de praktijk

De kwaliteit van opleidingen en trainingen wordt voor een belangrijk deel bepaald door de kwaliteit van de docent. Daarom werkt NCOI uitsluitend met uitstekend opgeleide docenten die werkzaam zijn in het vakgebied van uw opleiding. Meer dan 2.000 docenten zetten zich dagelijks in om u te helpen uw professionele doelstellingen te bereiken. Alexandra van ’t Geloof is een van hen. Zij vertelt u in deze video waarom zij lesgeven het leukste vindt wat er is.

Unieke combinatie van erkend en praktijkgericht onderwijs

Onze opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (MBO) en de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (HBO/Master). Hierdoor weet u zeker dat uw opleiding aan strenge kwaliteitseisen voldoet, en u een waardevol diploma behaalt. Daarnaast is ons onderwijs anders ingericht dan het onderwijs aan een reguliere onderwijsinstelling. U heeft immers een heel andere opleidingsbehoefte dan iemand die fulltime naar school gaat. U moet het volgen van een opleiding in kunnen passen in uw drukke agenda. Verder krijgt u bij ons geen theorie om de theorie, maar maken we voortdurend de vertaalslag naar de praktijk. Uw praktijk. Hierdoor kunt u wat u leert direct de volgende dag toepassen.

Studeren waar en wanneer u wilt

Bij ons kunt u uw opleiding uitstekend combineren met uw baan en privéleven. U kunt uw opleiding namelijk doordeweeks overdag, ’s avonds of op zaterdag volgen. En dankzij onze locaties door heel Nederland, is er altijd wel een locatie bij u in de buurt. Verder kunt u meerdere keren per jaar starten. U hoeft dus niet tot september te wachten. Ook de opbouw van onze opleidingen is flexibel. Wilt u zich niet meteen inschrijven voor een volledige, erkende opleiding? Dan kunt u ook kiezen voor een deelprogramma. Dit is een onderdeel van een volledige, erkende opleiding, waarin u zich heel gericht verdiept in een bepaald onderwerp. Als u later besluit dat u zich toch voor de volledige opleiding wilt inschrijven, kunt u de studiepunten die u al behaald heeft onder bepaalde voorwaarden inbrengen.

Gratis studiegids thuis ontvangen?

Vraag dan nu onze uitgebreide studiegids(en) aan en ontvang alle opleidingsinformatie per post.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

Leer ons beter kennen

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Voorlichtingsbijeenkomsten

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijke advies
 

De erkende kwaliteit van NCOI

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Iedere organisatie heeft juridisch specialisten nodig. Als juridisch professional bent u een allrounder. Van u wordt verwacht dat u de nieuwe arbeidsvoorwaarden kent, maar ook dat u klachten kunt beoordelen, verweren kunt schrijven en onderzoek kunt doen naar een patent. Dagelijks wordt een beroep gedaan op de expertise van juristen of juridische afdelingen voor uiteenlopende zaken. Zorg dat u hier klaar voor bent en volg een opleiding!

Juridische opleidingen

De behoefte naar praktijkgerichte juristen is ontzettend groot. Bent u een jurist met ambities en belangstelling voor rechten? Dan kunt u zich laten klaarstomen als praktijkgericht jurist, waarbij u werkzaam kunt zijn bij een advocatenkantoor of in de rechtspraak of als juridisch medewerker in het bedrijfsleven, de overheid of in de non-profitsector. NCOI biedt de opleidingen voor, zoals HBO Bachelor Rechten. U kunt er ook voor kiezen om u te specialiseren in arbeids- en sociaal recht of bedrijfsrecht.

Sociaal Juridische dienstverlening (SJD)

Wanneer u dienstverlenend bent ingesteld en graag mensen ondersteunt die (even) niet voor zichzelf kunnen zorgen, dan is de NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD) helemaal uw opleiding. Door deze te volgen, kunt u bijvoorbeeld aan de slag als sociaal-juridisch dienstverlener, budgetconsulent, of bij gemeentelijke sociale diensten of in de jeugdzorg.

Arbeidsrecht en Sociale Zekerheid

Bent u geïnteresseerd in arbeidsrechtelijke zaken? Dan geeft de opleiding HBO Arbeidsrecht u handvatten om dit soort zaken te begeleiden. Deze opleiding is met name geschikt voor HR-adviseurs, HR-managers, salarisadministrateurs en professionals binnen de sociale zekerheid. Wil u liever uw kennis op het gebied van arbeids- en sociaal recht verbeteren? Kies dan voor de training Arbeids- en Sociaal Recht van NCOI. In deze training komen zowel de juridische als de praktische kant van arbeids- en sociaal recht aan bod. De training duurt slechts enkele dagen.

Fiscaal recht

Belastingwetten veranderen regelmatig. Ook op dit gebied biedt NCOI interessante studies, zoals de opleiding Fiscaal Recht, ook wel belastingrecht genoemd. In deze opleiding richt u zich op een rechtvaardige verdeling van de belastingdruk en op de toepassing van het belastingrecht.

HBO-programma tot belastingconsulent

U kunt er ook voor kiezen om een HBO-programma tot belastingconsulent te volgen. Hier leert u advies te geven bij de toepassing van de fiscale wet- en regelgeving, een belangrijke taak in uw (toekomstige) beroep. In deze opleiding ontwikkelt u zich tot de specialist die zowel de belasting­aangiften verzorgt als de belastingplichtigen bijstaat in geschillen met de belastingdienst. Na het behalen van de modules ontvangt u het diploma Belastingconsulent van het Register Belastingadviseurs.

Mediation

Mediation wordt steeds vaker ingezet bij het oplossen van conflicten en zakelijke problemen. Vaak is het kostentechnisch veel aantrekkelijker dan bijvoorbeeld een rechtszaak. Als mediator moet u wel alle juridische vaktermen en mogelijkheden kennen. Er worden hoge eisen gesteld aan de kennis en vaardigheden van de mediator, maar na een opleiding Mediation Juridisch bent u daar helemaal klaar voor!

Beschikbare opleidingen

Bij NCOI kunt u kiezen voor een leergang mediation (MFN). Hierin ontwikkelt u zich tot een professionele mediator, die succesvol en doelgericht ondersteunt bij bemiddeling in diverse conflictsituaties. Na de afronding van deze opleiding kun u zich aanmelden voor registratie als MfN-registermediator. Liever een kort HBO-programma op het gebied van conflictbemiddeling en mediation? Dan is HBO Conflictbemiddeling en Mediation een goede keuze voor u.