Menu

Digitale brochure aanvragen

NCOI Opleidingen - Bedrijfskunde, Facilitair en Management
  • Home
  • MBO Zorg, Welzijn en Hulpverlening

MBO Zorg, Welzijn en Hulpverlening

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Ambieer je een carrière in de zorg of hulpverlening? Of ben je hierin al werkzaam en wil je je kennis en vaardigheden versterken...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Ambieer je een carrière in de zorg of hulpverlening? Of ben je hierin al werkzaam en wil je je kennis en vaardigheden versterken...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Ambieer je een carrière in de zorg of hulpverlening? Of ben je hierin al werkzaam en wil je je kennis en vaardigheden versterken...

Lees meer
Filter
Niveau
Toon alle niveau's

MBO - Niveau 4 (10) Een opleiding op MBO-niveau 4 is een middenkader- of specialistenopleiding. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van 18 tot 24 maanden. Het MBO-diploma niveau 4 is het hoogste diploma dat u op MBO-niveau kunt halen. U mag uw (gespecialiseerde) werkzaamheden helemaal zelfstandig uitvoeren en bent breed inzetbaar. Met dit diploma op zak bent u ook toelaatbaar tot een HBO Bacheloropleiding.

MBO - Niveau 3 (7) Een opleiding op MBO-niveau 3 is een vakopleiding. Daarmee mag u geheel zelfstandig verschillende werkzaamheden uitvoeren. De opleiding is gekoppeld aan uw eigen werk of stage, waardoor u wat u leert meteen kunt gebruiken in de praktijk. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van ongeveer 1 jaar.

MBO - Niveau 2 (1) Een MBO-opleiding niveau 2 leidt op tot een baan waarin u uitvoerende werkzaamheden verricht. Het is een basisberoepsopleiding en duurt ongeveer 9 maanden. U dient minimaal een VMBO-diploma (BB) te hebben, maar als er geen verwante opleiding op niveau 1 bestaat, zijn er geen eisen.

MBO-programma (10) Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. NCOI biedt erkende MBO-opleidingen aan op niveau 2, 3 en 4, maar heeft ook korte MBO-programma’s die precies passen bij uw opleidingsvraag.

Vakopleiding (6) Een vakopleiding is volledig toegespitst op de beroepspraktijk en is veelal de standaard binnen de branche. U kunt het geleerde direct toepassen in de praktijk.

Voorlichtingsbijeenkomst NCOI

Voorlichtingsbijeenkomsten

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Ambieer je een carrière in de zorg of hulpverlening? Of ben je hierin al werkzaam en wil je je kennis en vaardigheden versterken zodat je patiënten en cliënten nog beter kunt helpen? In de zorg is op dit moment veel vraag naar goed geschoold personeel. Met een opleiding van NCOI creëer je dus uitstekende carrièremogelijkheden. Lees hieronder meer over ons aanbod.

Het vakgebied Zorg, Welzijn en Hulpverlening

Binnen de zorgsector kun je veel verschillende kanten op. Wil je bijvoorbeeld aan de slag als verpleegkundige in een ziekenhuis? Of wil je je specifiek richten op gehandicaptenzorg of kraamzorg? Je kunt er ook voor kiezen om  als persoonlijk begeleider in de sociaal pedagogische hulpverlening te gaan werken en mensen met problemen te helpen en begeleiden. Het vakgebied is breed en door de personeelstekorten zijn er voor jou veel kansen om aan de slag te gaan in de functie die jij ambieert.

Opleidingen gericht op MBO Zorg en Welzijn

Afhankelijk van je eigen interesses en wensen kun je uit verschillende MBO Zorg en Welzijn opleidingen kiezen. Wil je bijvoorbeeld verpleegkundige worden en werken in een ziekenhuis of verzorgingstehuis? Dan kun je kiezen voor de opleiding MBO Verpleegkundige Ziekenhuis (MBO-V ZH) niveau 4 of de opleiding MBO Verpleegkundige Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg (MBO-V VVT) niveau 4. Je ontwikkelt je medische basiskennis, verdiept je in ziekteleer en leert alles op het gebied van verpleegtechnisch handelen. Denk daarbij onder meer aan het aansluiten van een infuus, wondverzorging en het assisteren of verrichten van onderzoeken.
 
Wil je liever als verzorgende aan de slag en mensen helpen bij hun dagelijkse basisverzorging? Een van onze meest gekozen opleidingen op dit gebied is de MBO Verzorgende IG (VIG) niveau 3. Deze opleiding is er in 4 verschillende varianten. Zo kun je kiezen voor de richting Kraamzorg, Geestelijke gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg of Verpleeg-, verzorgingstehuizen en thuiszorg.

Opleidingen gericht op MBO Hulpverlening

Je kunt er ook voor kiezen om je te focussen op het begeleiden van mensen met problemen of tegenslagen in het leven. Denk daarbij bijvoorbeeld aan MBO Medewerker Schuldhulpverlening of MBO Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener niveau 4. Ook is er de MBO Basisopleiding Jeugdzorg, waarin je leert kinderen en jongeren met gedrag- en opvoedingsproblemen te begeleiden. Een compleet overzicht van al onze opleidingen gericht op Hulpverlening vind je bovenaan deze pagina.

Heb je een vooropleiding nodig?

Voor onze officieel erkende MBO-opleidingen moet je in het bezit zijn van een diploma MBO-niveau 2, een diploma VMBO (kader, gemengd of theoretische leerweg) of een overgangsbewijs HAVO of VWO naar het vierde leerjaar. Heb je dat niet? Dan kun je met een toelatingstoets alsnog in aanmerking komen voor de opleiding. Voor onze MBO-programma’s, basisopleidingen en vakopleidingen gelden geen specifieke opleidingseisen.

Waarom kiezen voor MBO Zorg en Welzijn of hulpverlening bij NCOI?

  • De opleider van werkend Nederland
  • Perfect te combineren met werk en privé
  • Keuze uit diverse locaties in heel Nederland
  • Meerdere startmomenten per jaar
  • Persoonlijke studiebegeleider
  • Hoog aangeschreven bij werkgevers