Makelaardij, Ruimte en Vastgoed

De makelaarsbranche blijft profiteren van de fors toegenomen aantallen transacties op de woningmarkt. De concurrentie in de sector neemt daarbij ook snel toe. Een woning kopen via internet...

Lees meer

De makelaarsbranche blijft profiteren van de fors toegenomen aantallen transacties op de woningmarkt. De concurrentie in de sector neemt daarbij ook snel toe. Een woning kopen via internet...

Lees meer

De makelaarsbranche blijft profiteren van de fors toegenomen aantallen transacties op de woningmarkt. De concurrentie in de sector neemt daarbij ook snel toe. Een woning kopen via internet...

Lees meer
Navigation icon
Speciaal voor werkenden
Navigation icon
Docenten uit de praktijk
Navigation icon
Locaties door het hele land

Meest bekeken Makelaardij, Ruimte en Vastgoed

Studiedagen Grondverwerving en Schadevergoeding

Makelaars, notarissen, rentmeesters, taxateurs, advocaten… Ze ontmoeten elkaar allemaal tijdens onze Studiedagen Grondverwerving en Schadevergoeding (TGS). Ook als u bij een bank, hypotheekinstelling, pensioenfonds, verzekeringsmaatschappij of een aannemer of projectontwikkelaar werkt, kunt u met deze materie te maken hebben. En dan zijn de studiedagen dus ook heel interessant voor u. Rentmeesters en taxateurs kunnen er zelfs PE-punten halen voor de NVR, de NRVT en de Stichting DOBS.

De Rentmeester: eeuwen oud en toch modern

De moderne rentmeester is een vastgoedspecialist in het landelijk gebied. Dat is wat anders dan het beheer van landerijen van grootgrondbezitters wat van oudsher de functie van de rentemeester was. Wilt u rentmeester worden? dan is onze Rentmeestersopleiding een goede start. De opleiding is gebaseerd op de kennisvereisten van de Nederlandse Vereniging van Rentmeesters (NVR). De opleiding is zeer praktijkgericht. U kunt de theorie loslaten op het fictieve landgoed De Vier Elsen. De Rentmeestersopleiding is een mooi vervolg op de opleiding Grondverwerving en Schadevergoedingen landelijk vastgoed. Ook als u werkt in de aankoop en het beheer van landelijk vastgoed, bijvoorbeeld bij de overheid, een natuurorganisatie, adviesbureau, vermogensbeheer of rentmeesterskantoor, is deze opleiding iets voor u.

Word een specialist in vastgoed en makelaardij

Werkt u bij bijvoorbeeld een makelaarskantoor, beleggingskantoor, bank of verzekeraar? Of wilt u van een bouwkundige functie overstappen naar de makelaardij of het vastgoedbeheer? Met deze opleiding op HBO-niveau verwerft u in 1 jaar tijd kennis en vaardigheden op juridisch, commercieel en bouwkundig gebied. U kunt in dit HBO-programma gebruikmaken van levenlanglerenkrediet. Dit HBO-programma maakt deel uit van de HBO Bachelor Management, Economie en Recht specialisatie Makelaardij en vastgoed en heeft een omvang van 24 EC.

Studeren waar en wanneer u wilt

Bij ons kunt u uw opleiding uitstekend combineren met uw baan en privéleven. U kunt uw opleiding namelijk doordeweeks overdag, ’s avonds of op zaterdag volgen. En dankzij onze locaties door heel Nederland, is er altijd wel een locatie bij u in de buurt. Verder kunt u meerdere keren per jaar starten. U hoeft dus niet tot september te wachten. Ook de opbouw van onze opleidingen is flexibel. Wilt u zich niet meteen inschrijven voor een volledige, erkende opleiding? Dan kunt u ook kiezen voor een deelprogramma. Dit is een onderdeel van een volledige, erkende opleiding, waarin u zich heel gericht verdiept in een bepaald onderwerp. Als u later besluit dat u zich toch voor de volledige opleiding wilt inschrijven, kunt u de studiepunten die u al behaald heeft onder bepaalde voorwaarden inbrengen.

Gratis studiegids thuis ontvangen?

Vraag dan nu onze uitgebreide studiegids(en) aan en ontvang alle opleidingsinformatie per post.

Heeft u een vraag over onze opleidingen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

Of vul het contactformulier in. 

Leer ons beter kennen

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Voorlichtingsbijeenkomsten

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijke advies
 

De erkende kwaliteit van NCOI

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

De makelaarsbranche blijft profiteren van de fors toegenomen aantallen transacties op de woningmarkt. De concurrentie in de sector neemt daarbij ook snel toe. Een woning kopen via internet is ook al mogelijk. De makelaar wordt hier vrijwel buitenspel gezet. U moet dus meer doen om u te onderscheiden als makelaar. NCOI speelt hierop in met verschillende opleidingen voor makelaars, rentmeesters en uitvoerders in de bouw.

Opleiding tot Makelaar

Wilt u zich laten omscholen en bent u geïnteresseerd in vastgoed? Met de opleiding tot Makelaardij en Taxatie verkrijgt u kennis en vaardigheden op juridisch, commercieel en bouwkundig gebied. Allemaal vanuit een brede oriëntatie op makelaardijleer, zodat u in alle situaties als makelaar of vastgoedspecialist over het juiste gereedschap beschikt om succesvol te zijn. U krijgt een compleet beeld van de onroerendgoedmarkt en leert de relevante wet- en regelgeving binnen het vakgebied. Ook heeft u de vereiste bouwkundige kennis om onder andere de staat van gebouwen te beoordelen.

Rentmeestersopleiding

Vroeger richtte de rentmeester zich vooral op het beheer van landerijen van grootgrondbezitters. De rentmeester van vandaag is meer een vastgoedspecialist in het landelijk gebied. Wilt u rentmeester worden? Kies dan deze praktijkgerichte Rentmeestersopleiding. U gaat langs bij rentmeesterkantoren en werkt aan een eigen projectcase. De opleiding voldoet aan de kennisvereisten van de Nederlandse Vereniging van Rentmeesters (NVR).

ARMT, KRMT, RMT

Als Assistent Makelaar (ARMT), Kandidaat Makelaar Wonen (KRMT) en Register Makelaar-Taxateur (RMT) kunt u zich ontwikkelen in de vastgoedmakelaardij. Bovendien kunt u na 2 jaar relevante werkervaring examen doen bij het SVMNIVO en u daarna inschrijven in het register in het officiële register voor ARMT, KRMT en RMT.

Assistent Makelaar

Nu de vastgoedmarkt weer aantrekt, groeit de vraag naar Assistent Makelaars. Als Assistent Makelaar begeleidt u klanten bij bezichtigingen en informeert en adviseert u hen. U ondersteunt de makelaar bij de aan- en verkoop van woningen en bij de taxatie van een woning. Kortom, een leuk en uitdagend beroep.

Kandidaat Makelaar Wonen

Wilt u aan de slag in de makelaardij en mensen helpen bij het vinden van hun droomwoning? Met de opleiding tot Kandidaat Makelaar Wonen maakt u een uitstekende start om zelfstandig aan de slag te gaan met waardebepaling, het begeleiden bij bezichtigingen, de onderhandelingen en de afhandeling van de koop.

Register Makelaar-Taxateur (RMT)

Geïnteresseerd om zelfstandig aan de slag te gaan als makelaar of taxateur? Volg dan deze opleiding. U wordt opgeleid tot erkend Register Makelaar-Taxateur (RMT) en u kunt aan de slag als zelfstandige of bij een makelaarskantoor, in het bankwezen of bij de overheid.

Grondverwerving en schadevergoeding

Sinds 2016 is iedereen die zich bezighoudt met bestuursrechtelijke schadevergoedingen, grondaankopen en andere onroerend goed activiteiten verplicht PE-punten te behalen. Met de training Grondverwerving en schadevergoeding behaalt u deze PE-punten. In de training behandelen we de belangrijkste actualiteiten rondom grondverwerving en schadevergoedingen zoals taxeren, onteigening, planschade en nadeelcompensatie.