Management voor de Gezondheidszorg

De zorg is een sector die altijd in beweging is. Daarom is goed management in de zorg extra belangrijk. Als manager kunt u hier echt het verschil maken. Gaat u starten als manager in de...

Lees meer

De zorg is een sector die altijd in beweging is. Daarom is goed management in de zorg extra belangrijk. Als manager kunt u hier echt het verschil maken. Gaat u starten als manager in de...

Lees meer

De zorg is een sector die altijd in beweging is. Daarom is goed management in de zorg extra belangrijk. Als manager kunt u hier echt het verschil maken. Gaat u starten als manager in de...

Lees meer

Management voor de Gezondheidszorg: 39 opleidingen

Filters

Filter
Niveau
Toon alle niveau's

Masteropleiding (2) Een Masteropleiding bij NCOI University of Applied Sciences duurt 2 jaar en na afronding heeft u het recht de betreffende Mastergraad te voeren. NCOI is bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek). Een Masteropleiding van NCOI is flexibel opgebouwd uit 7 verschillende Masterclasses. U rondt uw Masteropleiding af met een afstudeerscriptie.

Alle Masteropleidingen met NVAO-logo zijn geaccrediteerd. De accreditatie van de overige opleidingen is aangevraagd of in voorbereiding.

Professional Master (3) Een Professional Master bestaat uit 2, 3 of 4 Masterclasses rondom een concreet thema. Dat biedt de mogelijkheid om een specialistisch programma te volgen op masterniveau met juist die onderwerpen uit een volledige Masteropleiding die u interessant vindt. De Professional Masters van NCOI University of Applied Sciences duren 6 tot 12 maanden. U rondt een Masterclass af met een eindopdracht of case.

Masterclass (2) Een Masterclass van NCOI University of Applied Sciences draait altijd om een bepaald onderwerp en bestaat uit 4 dag- of 8 avondbijeenkomsten. Wilt u verder studeren naar een volledige Master? Dan ontvangt u gegarandeerd vrijstelling als u wordt toegelaten en de Masterclass onderdeel is van de betreffende Master.

Post Bachelor (1) De Post Bacheloropleidingen van NCOI hebben een studieduur die varieert van 3 maanden tot 1 jaar en zijn modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

HBO Bacheloropleiding (4) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van Hogeschool NCOI hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Alle HBO Bacheloropleidingen met NVAO-logo zijn geaccrediteerd. De accreditatie van de overige opleidingen is aangevraagd of in voorbereiding.

HBO Associate Degree (3) Met een Associate degree (Ad) wordt u opgeleid voor een wettelijk erkend HBO-getuigschrift. Een Ad-programma biedt u de mogelijkheid om in 2 jaar een volledig HBO-programma af te sluiten met de graad Associate degree (Ad). Vanuit de Ad kunt u verder studeren naar HBO Bachelor. Hogeschool NCOI is erkend als rechtspersoon voor hoger onderwijs en bevoegd om graden te verleden voor HBO Associate degree en HBO Bachelor.

HBO-programma (22) Een klassikaal HBO-programma bij NCOI bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. U volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. U heeft bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

MHBO (1) Een MHBO-opleiding kenmerkt zich door een praktijkgerichte aanpak en duurt 5 tot 12 maanden. Het niveau van de opleiding ligt tussen MBO-niveau 4 en HBO-niveau. Daarmee is deze opleiding de ideale brug van MBO naar HBO. Een MHBO-opleiding is modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

Praktijkopleiding (1) In een praktijkopleiding doet u alle kennis en vaardigheden op die u nodig heeft om uw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

Meest bekeken Management voor de Gezondheidszorg

Speciaal voor werkenden

NCOI is speciaal opgericht voor werkenden. We verzorgen meer dan 1.000 opleidingen en trainingen in veel verschillende vakgebieden en leiden jaarlijks 50.000 professionals op. Professionals zoals u. Samen met 700 medewerkers en meer dan 2.000 docenten zetten we ons dagelijks in om u te helpen uw professionele doelstellingen te bereiken. We verzorgen onze opleidingen voor het overgrote deel van de top 500 van het Nederlandse bedrijfsleven. Een NCOI-diploma is dus echt een waardevolle aanvulling op uw cv. 

De grootste opleider van werkend Nederland

Topdocenten uit de praktijk

De kwaliteit van opleidingen en trainingen wordt voor een belangrijk deel bepaald door de kwaliteit van de docent. Daarom werkt NCOI uitsluitend met uitstekend opgeleide docenten die werkzaam zijn in het vakgebied van uw opleiding. Meer dan 2.000 docenten zetten zich dagelijks in om u te helpen uw professionele doelstellingen te bereiken. Alexandra van ’t Geloof is een van hen. Zij vertelt u in deze video waarom zij lesgeven het leukste vindt wat er is.

Unieke combinatie van erkend en praktijkgericht onderwijs

Onze opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (MBO) en de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (HBO/Master). Hierdoor weet u zeker dat uw opleiding aan strenge kwaliteitseisen voldoet, en u een waardevol diploma behaalt. Daarnaast is ons onderwijs anders ingericht dan het onderwijs aan een reguliere onderwijsinstelling. U heeft immers een heel andere opleidingsbehoefte dan iemand die fulltime naar school gaat. U moet het volgen van een opleiding in kunnen passen in uw drukke agenda. Verder krijgt u bij ons geen theorie om de theorie, maar maken we voortdurend de vertaalslag naar de praktijk. Uw praktijk. Hierdoor kunt u wat u leert direct de volgende dag toepassen.

Studeren waar en wanneer u wilt

Bij ons kunt u uw opleiding uitstekend combineren met uw baan en privéleven. U kunt uw opleiding namelijk doordeweeks overdag, ’s avonds of op zaterdag volgen. En dankzij onze locaties door heel Nederland, is er altijd wel een locatie bij u in de buurt. Verder kunt u meerdere keren per jaar starten. U hoeft dus niet tot september te wachten. Ook de opbouw van onze opleidingen is flexibel. Wilt u zich niet meteen inschrijven voor een volledige, erkende opleiding? Dan kunt u ook kiezen voor een deelprogramma. Dit is een onderdeel van een volledige, erkende opleiding, waarin u zich heel gericht verdiept in een bepaald onderwerp. Als u later besluit dat u zich toch voor de volledige opleiding wilt inschrijven, kunt u de studiepunten die u al behaald heeft onder bepaalde voorwaarden inbrengen.

Leer ons beter kennen

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Voorlichtingsbijeenkomsten

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijke advies
 

De erkende kwaliteit van NCOI

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

De zorg is een sector die altijd in beweging is. Daarom is goed management in de zorg extra belangrijk. Als manager kunt u hier echt het verschil maken. Gaat u starten als manager in de zorg? Of bent u al zorgmanager, maar wilt u zich verdiepen in uw vak? Volg dan een managementopleiding voor de gezondheidszorg bij NCOI Opleidingen!

Waarom een opleiding management in de zorg volgen?

De zorg is een sector apart. Uw primaire focus is de gezondheid van uw cliënten. Daarnaast heeft u te maken met veel andere belangen, onder meer van de overheid en verzekeraars. Daarom is het belangrijk dat u als zorgmanager veel kennis van zaken heeft: zowel van de menselijke kant als de bedrijfskant. Maar u moet ook over een stevige managementbasis beschikken. En omdat de zorg zo dynamisch en altijd in ontwikkeling is, kan uw eigen ontwikkeling ook niet stilstaan. Volg daarom een opleiding management in de zorg.
 

Wat leer ik in een opleiding zorg management?

De opleidingen van NCOI passen bij de behoeften van professionals zoals u. Zo sluiten ze optimaal aan bij uw werk- en privéleven. Bij onze opleidingen leert u effectief management te voeren in de zorg. Denk hierbij aan ontwikkelingen, marktwerking en schaalvergroting in de zorg, maar ook leiderschapsstijlen of gedrag in organisaties. Uiteraard verschilt het per opleiding wat u precies leert. Bekijk alle zorgmanagementopleidingen om de opleiding te kiezen die past bij uw ambities. Wat uw keuze ook is, u krijgt altijd les van ervaren docenten die zelf ook als zorgmanager werken. Zij begrijpen wat u wilt weten en waar u tegenaan loopt.
 

Manager in de zorg worden: welke opleiding kies ik?

Of u nu voor het eerst leidinggeeft, voor het eerst in de zorg werkt, of dat u juist al een doorgewinterde zorgmanager bent: bij NCOI vindt u de opleiding die bij u past. 
 

Opleiding management in de zorg op HBO-niveau

Zo bieden we de opleiding HBO Starting Manager in de Zorg voor de beginnende zorgmanager. Hierin krijgt u alle handvatten aangereikt die u nodig heeft voor dit vak. Werkt u al langer als zorgmanager en wilt u zich verdiepen in strategische aspecten? Dan is de opleiding HBO Marktwerking en Strategie in de zorg wat voor u. Wilt u graag een officiële Bacheloropleiding volgen? Ga dan voor de HBO Bachelor Organisatiepsychologie en haal uw erkende Bachelorgetuigschrift. Wél diepgaande kennis, maar liever niet meteen 4 jaar lang studeren? Met de HBO Associate degree Management in de Zorg komen alle belangrijke punten waar u als manager mee te maken kunt krijgen aan bod.
 

Master zorgmanagement

Wilt u een Masteropleiding volgen, kies dan voor Master of Business Administration (MBA) voor Zorg en Welzijn. Liever een iets korter programma? Ga dan voor de Professional Master Management van Gezondheidszorg (6 maanden) of de Masterclass Strategisch Management voor Zorg en Welzijn (3 maanden). Beide opleidingen zijn onderdeel van de MBA. Hierin leert u ook omgaan met complexe vraagstukken op het gebied van management van gezondheidszorg.
 

Opleiding management voor de zorg in deeltijd volgen

Al onze zorgmanagementopleidingen zijn voor professionals. Daarom volgt u uw opleiding in deeltijd, op een moment waarop het u uitkomt. Overdag, ’s avonds of op zaterdag. Naast onze klassikale opleidingen bieden we voor sommige opleidingen de e-learning variant aan. Ook de duur van uw opleiding kunt u afstemmen op uw eigen wensen en ambities. Gaat u voor de officiële Bacheloropleiding? Kies dan voor onze geaccrediteerde Bacheloropleiding HBO Bachelor Management in de Zorg. Hierin leert u alle fundamenten die u nodig heeft als succesvol zorgmanager. Wilt of kunt u minder lang studeren? Kijk dan eens naar opleidingen zoals HBO Zorgmanagement – 1 jaar of HBO Zorgmanagement – 2 jaar. En wilt u later toch gaan voor een volledige Bacheloropleiding? Dan kunt u er altijd nog voor kiezen om verder te studeren.