Zorgmanagement

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Ambieert u een managementfunctie in de gezondheidszorg? Of wilt u wel werken in de zorg, maar niet ‘aan het bed’? Dan is een...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Ambieert u een managementfunctie in de gezondheidszorg? Of wilt u wel werken in de zorg, maar niet ‘aan het bed’? Dan is een...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Ambieert u een managementfunctie in de gezondheidszorg? Of wilt u wel werken in de zorg, maar niet ‘aan het bed’? Dan is een...

Lees meer

Meest bekeken Zorgmanagement

Meest bekeken Zorgmanagement

Filter
Niveau
Toon alle niveau's

HBO Bacheloropleiding (3) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van Hogeschool NCOI hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Alle volledige Bacheloropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

HBO Associate Degree (1) Met een Associate degree (Ad) wordt u opgeleid voor een wettelijk erkend HBO-getuigschrift. Een Ad-programma biedt u de mogelijkheid om in 2 jaar een volledig HBO-programma af te sluiten met de graad Associate degree (Ad). Vanuit de Ad kunt u verder studeren naar HBO Bachelor. Hogeschool NCOI is erkend als rechtspersoon voor hoger onderwijs en bevoegd om graden te verleden voor HBO Associate degree en HBO Bachelor.

NVAO-geaccrediteerd
24 maanden HBO Associate Degree NVAO-geaccrediteerd

HBO-programma (10) Een klassikaal HBO-programma bij NCOI bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. U volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. U heeft bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

MBO-programma (2) Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. NCOI biedt erkende MBO-opleidingen aan op niveau 2, 3 en 4, maar heeft ook korte MBO-programma’s die precies passen bij uw opleidingsvraag.

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020.

Voorlichtingsbijeenkomsten

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Ambieert u een managementfunctie in de gezondheidszorg? Of wilt u wel werken in de zorg, maar niet ‘aan het bed’? Dan is een functie als zorgmanager mogelijk interessant voor u. Een opleiding management in de zorg bereidt u voor op deze functie. U kunt bijvoorbeeld teamleider of beleidsmedewerker in de gezondheidszorg worden, maar ook zorgmanager. Als zorgmanager onderzoekt u wat iemand nodig heeft aan zorg en hoe dit geregeld kan worden. Eventueel kunt u later doorgroeien naar een hogere managementfunctie.

Management in de zorg-opleidingen

HBO-opleidingen

Bent u op zoek naar een NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding op het gebied van management in de zorg? Dan is de HBO Bachelor Management in de Zorg een interessante keuze. In deze NVAO-geaccrediteerde Bachelor ontwikkelt u de stevige basis die u nodig heeft als manager in de zorg. U doet kennis op op het gebied van organisatie van de zorg, HRM, financiën, organisatiegedrag en kwaliteits- en procesmanagement. Daarnaast analyseert u de markt en de omgeving en verdiept u zich in de bouwstenen van zorgmarketing.
Benadert u de zorg liever vanuit een bredere, bedrijfskundige invalshoek? Bekijk dan eens de HBO Bachelor Bedrijfskunde, specialisatie Management van gezondheidszorg. In deze opleiding koppelt u de interne zorgorganisatie aan de externe marktomgeving en legt u zich toe op het analyseren van strategische organisatievraagstukken. Ook onderwerpen als zorgvernieuwing, zorgverbetering, verandermanagement en het sturen op resultaat komen aan bod.
 

HBO-programma’s

Wilt u zich in korte tijd op HBO-niveau verdiepen in een heel specifiek onderwerp op het gebied van management in de gezondheidszorg? Dan is een HBO-programma interessant voor u. Kies bijvoorbeeld voor HBO Bedrijfskundig Zorgmanagement. Na dit programma van 1 jaar bent u in staat uw afdeling op de juiste manier in te richten, de kwaliteitsprocessen te managen op resultaatgerichtheid en weet u invloed uit te oefenen op de financiële aspecten binnen de organisatie.
Wilt u zich ontwikkelen tot een succesvolle zorgmanager die de markt ‘leest’, begrijpt en hierop kan anticiperen? Dan is het programma HBO Strategisch Zorgmanagement en Verandering interessant voor u. Of versterk uw rol als leidinggevende in de Zorg met de HBO Zorgmanagement en Leidinggeven. In dit programma ontwikkelt u een eigen leiderschapsstijl en verbreedt u uw kennis over verschillende managementtheorieën. Ook krijgt u inzicht in de manier waarop een organisatie binnen de gezondheidszorg wordt ingericht, wat cultuur betekent voor een zorginstelling en hoe de diensten worden gefinancierd.
 

MBO-opleidingen

Gaat u leidinggeven in de zorg en bent u op zoek naar een opleiding manager in de zorg waarin u uw managementvaardigheden verder kunt ontwikkelen? Specifiek gericht op leidinggeven in een zorgomgeving? Dan is de 1-jarige MBO-opleiding Management en Leidinggeven in Zorg en Welzijn interessant voor u. In deze opleiding maakt u kennis met verschillende leiderschapsstijlen en krijgt u inzicht in uw persoonlijke stijl. Ook leert u uw stijl aan te passen aan situaties en uw medewerkers, zodat u steeds effectief leiding geeft.
 

Masters Zorgmanagement

Wilt u een strategisch perspectief combineren met de toepassing van innoverende bedrijfsconcepten uit de zorg? Dan is de 2-jarige officieel NVAO-geaccrediteerde MBA voor Zorg en Welzijn echt iets voor u. In deze specialisatie analyseert u bedrijfskundige en managementvraagstukken en werkt u aan de implementatie van duurzame innovatieve oplossingen.
Maar u kunt ook kiezen voor een Professional Master van 6 maanden of 1 jaar, waarin u zich heel gericht verdiept in een specifiek onderwerp. Zo leert u in de Professional Master Bedrijfskunde voor Zorg en Welzijn alles over kostenbeheersing, beleidsplanning, strategiebepaling, verandermanagement en het ontwerpen van zorgprocessen. Of kies voor de Professional Master Management en Leiderschap voor Zorg en Welzijn en verdiep u in onderwerpen als strategisch management, effectief leiderschap, het vormgeven van zorgprocessen en het effectief inrichten van zorgorganisaties. Bent u op zoek naar een opleiding waarin u leert complexe vraagstukken op het gebied van management van gezondheidszorg te analyseren en beoordelen vanuit verschillende perspectieven? Dan is de Professional Master Management van Gezondheidszorg mogelijk een interessante keus voor u.