Menu

Masterclass Onderwijspedagogiek

Een toekomstgericht curriculum - 3 maanden

Opleidingsniveau

Masterclass

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

De maatschappij verwacht dat scholen maatwerk leveren en samenwerking, creativiteit en innovatie bij leerlingen stimuleren. Onderwijzers worden geacht leerlingen kennis bij te brengen, maar de waarheid is dat sommige kennis snel veroudert. Hoe ga je daarmee om? In deze Masterclass combineer je kennis en vaardigheden op het gebied van pedagogiek en onderwijskunde om voorstellen ter verbetering van de onderwijsmethodieken en -strategieën te doen. Je analyseert, ontwerpt en evalueert en werkt zo toe naar een kwalitatief onderwijsaanbod.

Vrijstelling

Deze Masterclass maakt deel uit van de NVAO-geaccrediteerde Master Onderwijskunde (MEd). Wil je verder studeren naar Master en voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden? Dan ontvang je vrijstelling voor de gelijke onderdelen uit de Masteropleiding. Zo houd je met deze Masterclass zicht op een verkort programma richting een volledige Mastergraad.

Doelgroep

Je bent (aankomend) onderwijsbeleidsmedewerker, pedagoog, intern begeleider of opleidingsadviseur en je wilt je kennis en vaardigheden op het gebied van onderwijspedagogiek in een kort en praktijkgericht programma verder ontwikkelen op Masterniveau.

Doel en opzet

In deze Masterclass verdiep je je in onderwijspedagogiek. Wat verwacht de maatschappij van de school? En wat is het standpunt van de school hierin? Heeft de school een opvoedende functie? En stoomt die haar leerlingen wel klaar voor de werkende maatschappij? Je leert curricula te ontwerpen die aansluiten bij de wensen van de leerling, de maatschappij en de school. Je ontwikkelt je analytische en creatieve vaardigheden om tot een effectief curriculum te komen.

De bijeenkomsten worden verzorgd door een docent uit de onderwijspraktijk. Het geleerde pas je aan de hand van cases en groepsopdrachten direct toe in je eigen werkomgeving. De vorderingen bespreek je met je docent en medestudenten. Je merkt hoe prettig dit praktijkgericht leren is.

Vooropleiding

Je beschikt over HBO- of WO-werk- en -denkniveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 10-12 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Vanwege de officiële erkenning van NCOI kunnen je opleidingskosten grotendeels gefinancierd worden door de overheid, dit heet levenlanglerenkrediet. Zie LevenLangLerenKrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze opleidingsadviseurs.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Diploma

De Masterclass wordt afgerond met een eindopdracht. Heb je hiervoor een voldoende beoordeling behaald, dan ontvang je het diploma ‘Masterclass Onderwijspedagogiek‘ van NCOI University of Applied Sciences.

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Onderwijspedagogiek: het wat, hoe en waartoe van onderwijs

 • Het onderwijspedagogisch perspectief
 • Hoe en waarom kinderen leren (motiveren en leren)

Ontwikkelingen in maatschappij en in onderwijs

 • De school vroeger, nu en in de toekomst
 • Curriculumculturen en onderwijsconcepten

De onderwijspraktijk

 • Onderwijsvernieuwing
 • Visie op onderwijskwaliteit en onderzoek
 • Pedagogiek in de onderwijspraktijk
 • Functies en rollen van onderwijs

Inclusief onderwijs

 • Opdracht van en visie op inclusief onderwijs
 • Pedagogische waarde van inclusie en differentiatie

Onderwijs en curriculum ontwerpen

 • Onderwijspedagogisch ontwerpen
 • Onderzoeken van onderwijs en curriculumontwerp
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Opleidingsvarianten

 • Duur van de opleiding: 3 maanden
 • Varianten: Avond, dag, zaterdag
 • Dag: 4 dagen van 10.00 uur tot 16.00 uur
 • Avond: 8 avonden van 19.00 uur tot 22.00 uur
 • E-learning: Afstandsstudie met contact en begeleiding op afstand
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Lesgeld: € 2.690,-
Studiemateriaal: € 250,-
Eindopdracht: € 295,-
Reprorechten: € 15,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is. Je kunt dit programma ook in 3 termijnen betalen.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Masterclass Onderwijspedagogiek

Een toekomstgericht curriculum - 3 maanden

Opleidingsniveau

Masterclass

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Virtuele Open Dag NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.