Onderwijs en Pedagogiek

Wilt u in het onderwijs aan de slag? Of uw kennis en expertise verder ontwikkelen? Met goede pedagogische, vakinhoudelijke en didactische kennis helpt u kinderen en volwassenen met hun...

Lees meer

Wilt u in het onderwijs aan de slag? Of uw kennis en expertise verder ontwikkelen? Met goede pedagogische, vakinhoudelijke en didactische kennis helpt u kinderen en volwassenen met hun...

Lees meer

Wilt u in het onderwijs aan de slag? Of uw kennis en expertise verder ontwikkelen? Met goede pedagogische, vakinhoudelijke en didactische kennis helpt u kinderen en volwassenen met hun...

Lees meer
Navigation icon
Speciaal voor werkenden
Navigation icon
Docenten uit de praktijk
Navigation icon
Locaties door het hele land

Speciaal voor werkenden

NCOI is speciaal opgericht voor werkenden. We verzorgen meer dan 1.000 opleidingen en trainingen in veel verschillende vakgebieden en leiden jaarlijks 50.000 professionals op. Professionals zoals u. Samen met 700 medewerkers en meer dan 2.000 docenten zetten we ons dagelijks in om u te helpen uw professionele doelstellingen te bereiken. We verzorgen onze opleidingen voor het overgrote deel van de top 500 van het Nederlandse bedrijfsleven. Een NCOI-diploma is dus echt een waardevolle aanvulling op uw cv. 

Topdocenten uit de praktijk

De kwaliteit van opleidingen en trainingen wordt voor een belangrijk deel bepaald door de kwaliteit van de docent. Daarom werkt NCOI uitsluitend met uitstekend opgeleide docenten die werkzaam zijn in het vakgebied van uw opleiding. Meer dan 2.000 docenten zetten zich dagelijks in om u te helpen uw professionele doelstellingen te bereiken. Alexandra van ’t Geloof is een van hen. Zij vertelt u in deze video waarom zij lesgeven het leukste vindt wat er is.

Unieke combinatie van erkend en praktijkgericht onderwijs

Onze opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (MBO) en de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (HBO/Master). Hierdoor weet u zeker dat uw opleiding aan strenge kwaliteitseisen voldoet, en u een waardevol diploma behaalt. Daarnaast is ons onderwijs anders ingericht dan het onderwijs aan een reguliere onderwijsinstelling. U heeft immers een heel andere opleidingsbehoefte dan iemand die fulltime naar school gaat. U moet het volgen van een opleiding in kunnen passen in uw drukke agenda. Verder krijgt u bij ons geen theorie om de theorie, maar maken we voortdurend de vertaalslag naar de praktijk. Uw praktijk. Hierdoor kunt u wat u leert direct de volgende dag toepassen.

Studeren waar en wanneer u wilt

Bij ons kunt u uw opleiding uitstekend combineren met uw baan en privéleven. U kunt uw opleiding namelijk doordeweeks overdag, ’s avonds of op zaterdag volgen. En dankzij onze locaties door heel Nederland, is er altijd wel een locatie bij u in de buurt. Verder kunt u meerdere keren per jaar starten. U hoeft dus niet tot september te wachten. Ook de opbouw van onze opleidingen is flexibel. Wilt u zich niet meteen inschrijven voor een volledige, erkende opleiding? Dan kunt u ook kiezen voor een deelprogramma. Dit is een onderdeel van een volledige, erkende opleiding, waarin u zich heel gericht verdiept in een bepaald onderwerp. Als u later besluit dat u zich toch voor de volledige opleiding wilt inschrijven, kunt u de studiepunten die u al behaald heeft onder bepaalde voorwaarden inbrengen.

Gratis studiegids thuis ontvangen?

Vraag dan nu onze uitgebreide studiegids(en) aan en ontvang alle opleidingsinformatie per post.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

Leer ons beter kennen

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Voorlichtingsbijeenkomsten

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijke advies
 

De erkende kwaliteit van NCOI

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Wilt u in het onderwijs aan de slag? Of uw kennis en expertise verder ontwikkelen? Met goede pedagogische, vakinhoudelijke en didactische kennis helpt u kinderen en volwassenen met hun toekomst. NCOI Opleidingen biedt u verschillende opleidingen op het gebied van Onderwijs en Pedagogiek.

Onderwijsopleidingen

Onderwijs en pedagogiek zijn de basis van een gezonde samenleving. Als leraar bent u bijvoorbeeld de essentiële schakel voor de ontwikkeling en de toekomst van een leerling. NCOI heeft een breed aanbod praktijkgerichte onderwijsopleidingen op MBO-, HBO-, HBO Bachelor- en Masterniveau. Voor (toekomstige) leraren, leerlingbegeleiders, onderwijskundigen, schoolleiders, onderwijsmanagers en meer.

PABO en Basisonderwijs

Wilt u leraar basisonderwijs worden, dan heeft u een onderwijsbevoegdheid nodig. Volg daarvoor de erkende PABO-opleiding van Hogeschool NCOI, speciaal ontwikkeld voor volwassenen: HBO Bachelor Opleiding tot Leraar Basisonderwijs (PABO). Deze volledige PABO duurt officieel 4 jaar. U kunt de opleiding in 2 jaar afronden als u vrijstellingen heeft. U moet daarvoor kunnen aantonen dat u de juiste vooropleiding, werkervaring en competenties heeft. Bel ons voor advies! Geeft u al les in het basisonderwijs en wilt u de overstap maken naar het voortgezet onderwijs? Behaal dan uw tweedegraads bevoegdheid met dit Schakelprogramma PABO naar Tweedegraads Lerarenopleiding.

ALO en Sportonderwijs

NCOI Opleidingen biedt u ook MBO-, HBO Bachelor- en Masteropleidingen op het gebied van lichamelijke opvoeding, sportonderwijs, sportmanagement en sport en bewegen. Behaal bijvoorbeeld uw onderwijsbevoegdheid lichamelijke opvoeding met de HBO Bachelor Leraar Lichamelijke Opvoeding (ALO). Ook als u wilt werken als bewegingsagoog, gezondheidssportconsulent, leefstijlcoach of sportinstructeur, helpt ons sportonderwijs u vooruit.

Lerarenopleiding

Met een lerarenopleiding heeft u goede vooruitzichten op een baan, want er is een groot tekort aan leraren. Misschien bent u al leraar en wilt u een ander vak gaan geven. Ook dan helpt een lerarenopleiding van NCOI u vooruit. Wilt u leerlingen helpen met hun taal-, spreek-, luister- en schrijfvaardigheid, dan is de HBO Bachelor Lerarenopleiding Nederlands iets voor u. Doceert u liever het vak Engels, volg dan de HBO Bachelor Lerarenopleiding Engels. Helpt u leerlingen graag met wiskunde, dan is de geaccrediteerde HBO Bachelor Lerarenopleiding Wiskunde uw opleiding.

Opleidingskunde en Onderwijskunde

Bent u hoger opgeleid en wilt u zich verdiepen in strategisch opleiden binnen uw vakgebied? Werkt u al in het onderwijs of op het gebied van bedrijfsopleidingen? NCOI Opleidingen biedt u verschillende opleidingen in onderwijskunde en opleidingskunde. Bekijk bijvoorbeeld eens de erkende Master Onderwijskunde (MEd). Wilt u weten hoe u uw medewerkers succesvol opleidt? In het 1-jarige programma HBO Opleidingskunde leert u onder meer effectieve opleidingsprogramma’s ontwerpen en krijgt u inzicht in moderne leerstrategieën.

MBA Onderwijsmanagement

Als u schoolleider wilt worden of belangstelling heeft voor bedrijfskundig management, volg dan onze 2-jarige Master of Business Administration (MBA) met als specialisatie Onderwijsmanagement. Na afronding van deze opleiding, mag u zich (her)inschrijven in het Schoolleidersregister PO. Dat geeft u betere kansen op de arbeidsmarkt. Voor uw Masteropleiding Onderwijsmanagement krijgt u subsidie van de overheid (schoolleiderstegemoetkoming).

Opleiding Pedagogiek

In een opleiding Pedagogiek leert u kinderen en/of ouders, leerkrachten of anderen die betrokken zijn bij de opvoeding, te begeleiden en ondersteunen. Tijdens de 4-jarige HBO Bachelor Pedagogiek komen naast pedagogiek onderwerpen als ontwikkelingspsychologie en orthopedagogiek aan de orde. U kunt zich specialiseren in de richting die u aanspreekt: Zorgmanagement, Manager kinderopvang, Kinderobesitas of Jeugdzorgwerker. Zo ontwikkelt u zich niet alleen tot een breed onderlegde professional op het gebied van pedagogiek, maar ontwikkelt u zich ook in een specifiek deelgebied.

PDG en didactische vaardigheden

Wilt u lesgeven in het MBO? Of bent u al werkzaam in het MBO, maar heeft u nog geen onderwijsbevoegdheid? Het traject Pedagogisch didactisch getuigschrift (PDG) is dé opleiding voor als u uw jarenlange werkervaring wilt aanvullen met didactische vaardigheden. Met PDG staat u in korte tijd met de juiste papieren voor de klas in het MBO. Wilt u liever volwassenen lesgeven? U ontdekt alles over het leergedrag van volwassenen en moderne leerstrategieën in het programma HBO Didactische Werkvormen en Vaardigheden.