Menu
NCOI Opleidingen - Overheid & Non-Profit

Schriftelijke Communicatie

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Heb je een functie binnen de overheid en non-profitsector waarin je veel rapporten, teksten en mails moet schrijven? Dan zijn...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Heb je een functie binnen de overheid en non-profitsector waarin je veel rapporten, teksten en mails moet schrijven? Dan zijn...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Heb je een functie binnen de overheid en non-profitsector waarin je veel rapporten, teksten en mails moet schrijven? Dan zijn...

Lees meer

HBO Bacheloropleiding (1) Een HBO Bacheloropleiding is een wettelijk geaccrediteerde opleiding die opleidt tot de officiële Bachelorgraad. De opleiding heeft een nominale duur van 4 tot 6 jaar. Een Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Alle volledige Bacheloropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

HBO-programma (3) Een HBO-programma is opgebouwd uit een of meerdere modules van een erkende HBO-opleiding. Met een HBO-programma verdiep en/of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op HBO-niveau. Na het afronden van een HBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige, erkende HBO-opleiding.

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

MBO-programma (1) Een MBO-programma is opgebouwd uit meerdere modules van een erkende MBO-opleiding. Met een MBO-programma verdiep of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op MBO-niveau. Na het afronden van een MBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige MBO-opleiding.

NVAO-geaccrediteerd
3 maanden MBO-programma

Training (19) Tijdens een training staan je eigen praktijk en het ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kun je direct in je eigen werkomgeving toepassen.

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Heb je een functie binnen de overheid en non-profitsector waarin je veel rapporten, teksten en mails moet schrijven? Dan zijn goede schriftelijke communicatievaardigheden van groot belang. Bij NCOI Opleidingen vind je diverse trainingen, programma’s en opleidingen om je schriftelijke communicatievaardigheden te verbeteren.

Versterk je schriftelijke vaardigheden op MBO-niveau

Twijfel je tijdens het schrijven soms over de juiste spelling, grammatica of interpunctie? Met MBO Correct Nederlands haal je je kennis op het gebied van de Nederlandse taal op en ga je aan de slag met je eigen schriftelijke communicatievaardigheden. Je leert hoe je teksten schrijft voor verschillende media en hoe je je eigen teksten aanpast aan de doelgroep. Na afloop van dit MBO-programma schrijf je foutloos professionele en doelgerichte teksten.

HBO Schriftelijke Communicatie en Redactie

Wil je je op HBO-niveau ontwikkelen op het gebied van schriftelijke (online) communicatie voor de overheid en non-profit? Kies dan voor HBO Schriftelijke Communicatie en Redactie. In dit HBO-programma ontwikkel je een eigen, aantrekkelijke schrijfstijl waarmee je de doelgroep weet te overtuigen. Je leert onder meer schrijven voor web en social media, maar gaat ook aan de slag met het bepalen en uitwerken van communicatiedoelen om nog doeltreffendere teksten te kunnen schrijven. Uiteraard wordt dit programma, net als alle andere opleidingen, programma’s en trainingen van NCOI, gegeven door docenten die zelf werkzaam zijn (geweest) in het vakgebied. Met hun rijke ervaring weten zij wat er speelt en kunnen zij uitstekende handvatten en tools bieden waarmee je je schriftelijke communicatie in de overheid en non-profit nog meer kunt versterken.

Trainingen schriftelijke communicatie voor overheid en non-profit

Met een training van NCOI Opleidingen zie je in korte tijd resultaat. Ook op dit gebied biedt NCOI diverse trainingen om je schrijfvaardigheden te verbeteren. Met de Basistraining Zakelijk Schrijven leer je in 3 dagen tijd heldere en gestructureerde zakelijke teksten te schrijven. Ben je (staf)medewerker bij de overheid of in een non-profitorganisatie en moet je veel rapporteren? In de Training Schriftelijk Rapporteren leer je rapporten, beleidsnota’s en memo’s met meer gemak en zekerheid te schrijven. Tijdens de training ga je aan de slag met verschillende schrijfopdrachten en met het verbeteren van je eerder geschreven teksten. Zo haal je het maximale uit de training en kun je het geleerde direct toepassen in de praktijk. Voor wie creatiever wil leren schrijven is er de Training Creatief en Doelgericht Schrijven. Aan de hand van creatieve schrijftechnieken leer je hoe je verrassende en enthousiaste teksten kunt schrijven en daarbij de aandacht van de lezer weet vast te houden.

Waarom studeren bij NCOI?

  • Meerdere startmomenten in het jaar
  • Leslocaties door heel Nederland
  • Bijeenkomsten overdag, ’s avonds of in het weekend
  • Ervaren docenten uit de praktijk