Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD)

Welke SJD-opleiding u ook zoekt, NCOI Opleidingen heeft een interessant aanbod op zowel MBO- als HBO-niveau voor u. NCOI werkt voor deze opleidingen uitsluitend met docenten met veel ervaring...

Lees meer

Welke SJD-opleiding u ook zoekt, NCOI Opleidingen heeft een interessant aanbod op zowel MBO- als HBO-niveau voor u. NCOI werkt voor deze opleidingen uitsluitend met docenten met veel ervaring...

Lees meer

Welke SJD-opleiding u ook zoekt, NCOI Opleidingen heeft een interessant aanbod op zowel MBO- als HBO-niveau voor u. NCOI werkt voor deze opleidingen uitsluitend met docenten met veel ervaring...

Lees meer

Meest bekeken Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD)

Meest bekeken Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD)

Filter
Niveau
Toon alle niveau's

Post Bachelor (1) De Post Bacheloropleidingen van NCOI hebben een studieduur die varieert van 3 maanden tot 1 jaar en zijn modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

HBO Bacheloropleiding (4) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van Hogeschool NCOI hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Alle HBO Bacheloropleidingen met NVAO-logo zijn geaccrediteerd. De accreditatie van de overige opleidingen is aangevraagd of in voorbereiding.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

HBO-programma (7) Een klassikaal HBO-programma bij NCOI bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. U volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. U heeft bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

MBO-programma (3) Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. NCOI biedt erkende MBO-opleidingen aan op niveau 2, 3 en 4, maar heeft ook korte MBO-programma’s die precies passen bij uw opleidingsvraag.

Praktijkopleiding (1) In een praktijkopleiding doet u alle kennis en vaardigheden op die u nodig heeft om uw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

Training (1) Tijdens de trainingen staan uw eigen praktijk en ontwikkelen van uw vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die u tijdens de training opdoet, kunt u direct in uw eigen werkomgeving toepassen.

Vraag de nieuwe studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de studiegids 2019-2020 aan of bekijk het vernieuwde aanbod op onze website.

Open Dag 18 mei

Op zaterdag 18 mei houdt NCOI Opleidingen in BCN Utrecht CS een Open Dag. Tijdens deze Open Dag helpen wij u persoonlijk bij het kiezen van de opleiding die het beste bij u past. Daarnaast kunt u in een introductieles ervaren hoe het is om weer in de schoolbanken te zitten. Uiteraard beantwoorden wij ook graag al uw vragen over het volgen van een opleiding naast uw baan.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

Welke SJD-opleiding u ook zoekt, NCOI Opleidingen heeft een interessant aanbod op zowel MBO- als HBO-niveau voor u. NCOI werkt voor deze opleidingen uitsluitend met docenten met veel ervaring op het gebied van sociaal juridische dienstverlening. Dankzij hun vele inspirerende praktijkvoorbeelden gaat de lesstof voor u leven. Dit is een van de grote voordelen van studeren bij NCOI.

SJD-opleiding biedt perspectief

Een SJD-opleiding van NCOI Opleidingen biedt perspectief op een mooie loopbaan in de sociaal juridische dienstverlening. De functies binnen dit vakgebied zijn heel divers. U kunt bijvoorbeeld bij de sociale dienst of de gemeente werken, of bij een bureau voor rechtshulp. U kunt met mensen werken, maar ook achter de schermen aan de slag gaan. Bekijk bijvoorbeeld eens ons praktijkgerichte programma MBO Sociaal Juridische Dienstverlening. Deze SJD-opleiding is een goede keuze als u in uw functie veel met wetten, regels en mensen te maken heeft. U doet juridische basiskennis op, leert hoe de sociale zekerheid in Nederland in elkaar steekt, verwerft kennis van juridische aspecten van schuldhulpverlening en ontwikkelt de vaardigheden die u nodig heeft om mensen met sociaal juridische problemen te begeleiden. Op HBO-niveau bieden we de SJD-opleiding HBO Sociaal Juridische Dienstverlening - 1 jaar. In deze opleiding ontwikkelt u niet alleen inhoudelijke (juridische) kennis, maar ook sociaal juridische vaardigheden. Deze opleiding kan u mogelijk vrijstelling opleveren binnen de HBO Bachelor Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD). Deze geaccrediteerde opleiding is echt iets voor u als u dienstverlenend bent ingesteld en graag mensen helpt die (tijdelijk) niet voor zichzelf kunnen zorgen. Na deze SJD-opleiding kunt u aan de slag in een beroep waarvoor juridische en begeleidingsvaardigheden nodig zijn.

Uw praktijk staat centraal

In elke SJD-opleiding van NCOI Opleidingen staat de praktijk – úw praktijk – centraal. Er is tijdens de bijeenkomsten ruimschoots gelegenheid om samen met uw docent en medestudenten van gedachten te wisselen over cases uit uw eigen werkomgeving. Zo kunt u wat u geleerd heeft de volgende dag al toepassen in uw werk! Dat is niet alleen fijn voor u, maar ook voor uw werkgever, die zo ook direct profijt heeft van uw SJD-opleiding.

SJD-opleiding bij NCOI combineren met een drukke baan

Elke SJD-opleiding bij NCOI is zó opgezet dat deze goed te combineren is met een drukke baan en een gezinsleven. Zo kunt u er bij ons voor kiezen uw opleiding doordeweeks overdag, ’s avonds of op zaterdag te volgen. Verandert er gedurende uw opleiding iets in uw situatie waardoor een andere opleidingsvariant beter uitkomt? Dan kunt u bij ons eenvoudig switchen. Maximale flexibiliteit dus! Bovendien is de kans groot dat u uw SJD-opleiding dicht bij uw huis of werk kunt volgen. Onze locaties zijn namelijk verspreid over het hele land.
 
Volg bij NCOI een SJD-opleiding in deeltijd!