Menu
NCOI Opleidingen - Sport

Sportmanagement

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Door veel mensen op de wereld wordt sport beoefend en bekeken. Op alle niveaus wordt sport geprofessionaliseerd en het aantal...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Door veel mensen op de wereld wordt sport beoefend en bekeken. Op alle niveaus wordt sport geprofessionaliseerd en het aantal...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Door veel mensen op de wereld wordt sport beoefend en bekeken. Op alle niveaus wordt sport geprofessionaliseerd en het aantal...

Lees meer

Meest bekeken Sportmanagement

Meest bekeken Sportmanagement

Filter
Niveau
Toon alle niveau's

HBO Bacheloropleiding (1) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van Hogeschool NCOI hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Alle volledige Bacheloropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

HBO-programma (6) Een klassikaal HBO-programma bij NCOI bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. U volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. U heeft bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

MBO - Niveau 4 (2) Een opleiding op MBO-niveau 4 is een middenkader- of specialistenopleiding. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van 18 tot 24 maanden. Het MBO-diploma niveau 4 is het hoogste diploma dat u op MBO-niveau kunt halen. U mag uw (gespecialiseerde) werkzaamheden helemaal zelfstandig uitvoeren en bent breed inzetbaar. Met dit diploma op zak bent u ook toelaatbaar tot een HBO Bacheloropleiding.

Klassikaal, virtual classroom, e-learning en switchgarantie NCOI

Kies je eigen opleidingsvariant

Als grootste opleider van werkend Nederland begrijpen wij als geen ander dat een opleiding volgen in je leven moet passen. Daarom kun je bij NCOI Opleidingen kiezen uit verschillende opleidingsvarianten: klassikaal, Virtual Classroom en e-learning. Je kunt klassikale bijeenkomsten volgen op een leslocatie, via de computer live les krijgen van een docent of op je eigen tempo studeren wanneer het jou uitkomt. Er is altijd wel een opleidingsvariant te vinden die bij jou past. En met onze unieke switchgarantie kun je moeiteloos en zonder extra kosten veranderen van opleidingsvariant.

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Door veel mensen op de wereld wordt sport beoefend en bekeken. Op alle niveaus wordt sport geprofessionaliseerd en het aantal werknemers binnen de sportsector neemt nog steeds toe. De opleidingen Sportmanagement van NCOI Opleidingen bieden u de beste basis voor een brede, praktijkgerichte ontwikkeling op het gebied van sportmanagement. Op deze pagina vindt u een volledig overzicht van de sportmanagementopleidingen.

Kort en praktijkgericht programma op HBO-niveau

Bent u op zoek naar een kort en praktijkgericht programma over sport en voeding? Dan bent u bij NCOI Opleidingen aan het juiste adres. Met het programma HBO Sporttraining en Voedingsleer verdiept u zich in 6 maanden in de kern van het vakgebied. U gaat aan de slag met sporttraining en leert hoe energiesystemen in het menselijk lichaam werken. U onderzoekt hierbij welk effect voeding op het energiesysteem heeft. Daarbij komen alle belangrijke voedingsstoffen aan bod, waaronder koolhydraten, eiwitten, vetten. Zo kunt u anderen optimaal ondersteunen op weg naar een gezondere levensstijl.
 
Gaat uw interesse meer uit naar sportmarketing? Wilt u weten hoe u uw sportonderneming het beste plaatst binnen de markt? Dan sluit het programma HBO Sportmarketing bij u aan. Dit betreft een praktijkgericht programma waarin u de markt in kaart brengt en de verschillende doelgroepen van elkaar leert onderscheiden. Ook de sponsormarkt komt aan bod, zodat u vaardigheden ontwikkelt om sponsoren voor u te winnen. Met praktijkopdrachten past u wat u leert direct toe binnen uw eigen sportorganisatie of binnen een vereniging bij u in de buurt. U zult direct merken dat de marketinginspanningen meer rendement opleveren.

HBO-programma Sportmanagement

Werkt u binnen de sportsector? En wilt u graag bijdragen aan managementbeslissingen? Kies dan voor HBO Sportmanagement en Strategie. Een compleet programma van 1 jaar waarin u aan de slag gaat met de ontwikkeling van sportbeleid. Hiervoor verdiept u zich in samenwerkingsverbanden, ethische kwesties, maar ook publiek versus overheid. U ontwikkelt vaardigheden om sport te stimuleren en beweegprogramma’s te ontwikkelen. Met de kennis en vaardigheden die u tijdens dit programma opdoet, kunt u sportbeleid vertalen naar een succesvolle sportstrategie. Daarmee draagt u niet alleen bij aan het belang van een sportorganisatie of –vereniging, maar ook aan het maatschappelijk belang van sport.

Officiële HBO Bachelor met specialisatie Sportmanagement

Sportfaciliteiten worden steeds vaker geprivatiseerd en daarmee neemt de concurrentie toe. Om te blijven bestaan is het zaak dat u met uw sportonderneming actief inspeelt op veranderende klantbehoeften, maar ook op trends en ontwikkelingen. In de HBO Bachelor Commerciële Economie specialisatie Sportmanagement leert u hoe u dit aanpakt. Daarmee biedt deze officieel erkende Bacheloropleiding u een unieke combinatie van commercie en sportmanagement. Wilt u tijdens uw studie het accent leggen op het management van sportondernemingen? Dan sluit de HBO Bachelor Sportmanagement het best bij u aan.

MBO-programma Sport en Bewegen

Bent u op zoek naar een programma in de richting van sport en bewegen op MBO-niveau? Ook dan kunt u uitstekend terecht bij NCOI Opleidingen. Bijvoorbeeld met de opleiding MBO Coördinator Sport, Bewegen en Gezondheid niveau 4. Met deze opleiding kunt u al binnen 2 jaar een officieel erkend MBO-diploma behalen. Kiest u liever voor een korter traject, kies dan voor het programma MBO Sportmanagement van 6 maanden. Hierbij leert u sportactiviteiten en evenementen plannen en organiseren. Na succesvolle afronding ontvangt u het instituutsdiploma ‘MBO Sportmanagement’ van MBO College van NCOI.

Waarom Sportmanagement bij NCOI Opleidingen?

  • Begeleiding door ervaren sportdocenten uit de praktijk
  • Leslocaties door heel Nederland
  • Meerdere startmomenten per jaar
  • Flexibel studeren in deeltijd