Digitale brochure aanvragen

Door dit formulier te verzenden ontvangt u de brochure binnen enkele ogenblikken in uw E-mail box. Velden met een * zijn verplicht.
 

Om u beter te kunnen adviseren tijdens de oriëntatie op uw opleiding kunnen we telefonisch en per e-mail contact met u opnemen.

Het privacy statement van NCOI is van toepassing op dit formulier.

Psychologie en Coaching in (Toegepaste) Psychologie

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Bent u op zoek naar een opleiding psychologie, waarmee u vooral vaardigheden opdoet die u in de praktijk nodig heeft? Dan is...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Bent u op zoek naar een opleiding psychologie, waarmee u vooral vaardigheden opdoet die u in de praktijk nodig heeft? Dan is...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Bent u op zoek naar een opleiding psychologie, waarmee u vooral vaardigheden opdoet die u in de praktijk nodig heeft? Dan is...

Lees meer

Meest bekeken Psychologie en Coaching in (Toegepaste) Psychologie

Meest bekeken Psychologie en Coaching in (Toegepaste) Psychologie

Filter
Niveau
Toon alle niveau's

Masteropleiding (8) Een Masteropleiding bij NCOI University of Applied Sciences duurt 2 jaar en na afronding heeft u het recht de betreffende Mastergraad te voeren. NCOI is bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek). Een Masteropleiding van NCOI is flexibel opgebouwd uit 7 verschillende Masterclasses. U rondt uw Masteropleiding af met een afstudeerscriptie.

NCOI is al vele jaren de grootste Masteropleider van Nederland. Alle volledige Masteropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen. Onze docenten worden gemiddeld met een 8,3 beoordeeld.

Professional Master (3) Een Professional Master bestaat uit 2, 3 of 4 Masterclasses rondom een concreet thema. Dat biedt de mogelijkheid om een specialistisch programma te volgen op masterniveau met juist die onderwerpen uit een volledige Masteropleiding die u interessant vindt. De Professional Masters van NCOI University of Applied Sciences duren 6 tot 12 maanden. U rondt een Masterclass af met een eindopdracht of case.

Masterclass (9) Een Masterclass van NCOI University of Applied Sciences draait altijd om een bepaald onderwerp en bestaat uit 4 dag- of 8 avondbijeenkomsten. Wilt u verder studeren naar een volledige Master? Dan ontvangt u gegarandeerd vrijstelling als u wordt toegelaten en de Masterclass onderdeel is van de betreffende Master.

Post Bachelor (5) De Post Bacheloropleidingen van NCOI hebben een studieduur die varieert van 3 maanden tot 1 jaar en zijn modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

HBO Bacheloropleiding (5) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van Hogeschool NCOI hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Alle volledige Bacheloropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

HBO-programma (18) Een klassikaal HBO-programma bij NCOI bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. U volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. U heeft bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

MHBO (1) Een MHBO-opleiding kenmerkt zich door een praktijkgerichte aanpak en duurt 5 tot 12 maanden. Het niveau van de opleiding ligt tussen MBO-niveau 4 en HBO-niveau. Daarmee is deze opleiding de ideale brug van MBO naar HBO. Een MHBO-opleiding is modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

Praktijkopleiding (1) In een praktijkopleiding doet u alle kennis en vaardigheden op die u nodig heeft om uw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020.

Voorlichtingsbijeenkomsten

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Bent u op zoek naar een opleiding psychologie, waarmee u vooral vaardigheden opdoet die u in de praktijk nodig heeft? Dan is toegepaste psychologie een interessante keuze voor u. Tijdens een opleiding toegepaste psychologie ontwikkelt u vaardigheden zoals adviseren, voorlichten, trainen, coachen en praktijkgericht onderzoek. Dankzij de kennis en kunde die u opdoet, kunt u na het afronden van uw opleiding terecht in veel verschillende werkvelden waarin psychologie een rol speelt. Bijvoorbeeld Gezondheid & Zorg, Arbeid & Organisatie, Maatschappij, Consument & Veiligheid of Ontwikkeling, Jeugd en Onderwijs.

Toegepaste Psychologie Deeltijd

Een opleiding toegepaste psychologie in deeltijd is ideaal voor u als u een drukke baan heeft of als u om een andere reden geen voltijdopleiding kunt volgen. U volgt de bijeenkomsten in de avonduren, op een doordeweekse dag of op een zaterdag.

HBO Toegepaste Psychologie

Heeft u vanuit uw functie te maken met het gedrag van mensen en het beïnvloeden daarvan? Dan is de NVAO-geaccrediteerde opleiding HBO Toegepaste Psychologie interessant voor u. Tijdens deze opleiding richt u zich op gedragsverandering door voorlichten, trainen en coachen. Maar als psycholoog moet u ook onderzoek kunnen doen. U gaat dus ook aan de slag met methoden, technieken en instrumenten om menselijk gedrag te analyseren, te beoordelen en te beïnvloeden.
Een psycholoog kan in veel verschillende werkvelden aan de slag. Daarom zijn er verschillende specialisaties waarmee u zich zo goed mogelijk kunt voorbereiden op het werkveld van uw keuze. Kies bijvoorbeeld voor de specialisatie Arbeids- en Organisatiepsychologie. Daarmee leert u hoe u medewerkers kunt begeleiden met werkgerelateerde psychische problemen, zoals een burn-out, stress of problemen in de werkomgeving. Bent u vooral geïnteresseerd in de vorming en ontwikkeling van kinderen en wilt u meer leren over stemmings-, angst- en gedragsstoornissen bij kinderen? Dan is de specialisatie Kinderpsychologie en pedagogiek echt iets voor u. Als u geïnteresseerd bent in persoonlijkheidsontwikkeling, is het programma HBO Psychologie en Persoonlijkheidsontwikkeling iets voor u.

Korte HBO-opleidingen

Bent u al werkzaam in het vakgebied, maar wilt u zich verder specialiseren? Dan is een van onze korte HBO-opleidingen interessant voor u. Tijdens de HBO Leergang Psychologie (18 maanden) gaat u aan de slag met de kern van psychologie om daarna een focus te leggen op de klinische (toegepaste) psychologie. Of kies voor HBO Arbeids- en Organisatiepsychologie en verdiep u in 9 maanden in groepsdynamica, de cultuur van een bedrijf en de regelgeving rondom arbeid en gezondheid. Ook leert u teams efficiënter samenwerken en hoe u de productiviteit en het werkplezier binnen een bedrijf kunt laten stijgen. Of ga voor HBO Sportpsychologie en leer hoe u sporters kunt begeleiden en door lastige situaties heen kunt helpen.
Goed om te weten: deze korte HBO-opleidingen zijn onderdeel van de HBO Bachelor Toegepaste Psychologie. Daardoor krijgt u, als u aan de toelatingseisen voldoet, vrijstelling binnen de volledige HBO Bachelor voor de onderdelen die u al heeft gevolgd.

Master Toegepaste Psychologie

Wilt u zich op Masterniveau bekwamen in toegepaste psychologie? Dan is een 2-jarige Master Toegepaste Psychologie een interessante keuze voor u. Ook in dit geval zijn er verschillende opties, afhankelijk van het werkveld waarin u werkzaam bent/wilt zijn.

Bijvoorbeeld een Master in Toegepaste Psychologie voor Professionals met verschillende specialisatiemogelijkheden. Wilt u zich verdiepen in de belangrijkste psychische stoornissen en problemen waar mensen mee te maken kunnen krijgen? Kies dan voor de specialisatie Klinische psychologie en gezondheidspsychologie. Bent u geïnteresseerd in het gedrag van mensen op de werkvloer? Dan is de specialisatie Organisatie- en personeelspsychologie echt iets voor u. U kijkt naar de sociale redenen voor dit gedrag en de drijfveren achter individueel en groepsgedrag. Bent u meer geïnteresseerd in het gedrag en de psyche van de mens in relatie tot zijn werk en zijn werkorganisatie en wilt u meer weten over de ontwikkeling van teams, organisatiecultuur, organisatieverandering en leiderschap? Bekijk dan eens de specialisatie Arbeids- en organisatiepsychologie. Of kies bijvoorbeeld voor de specialisatie Kinder- en Jeugdpsychologie. Daarmee verdiept u zich onder meer in de klinische kant van de ontwikkelingspsychologie en de relatie tussen cognitie en gedrag.

Masterclasses

Een Masterclass van 3 maanden volgen is dé manier om in korte tijd veel diepgaande kennis te vergaren van een heel specifiek onderwerp binnen de toegepaste psychologie. Masterclasses zijn onderdeel van een volledige Master. Hierdoor kunt u, als u aan de toelatingsvoorwaarden voldoet, met vrijstellingen doorstuderen richting een volledige Master. Een Masterclass Klinische Psychologie en Psychopathologie bijvoorbeeld. Daarmee leert u de oorzaken van diverse psychische problemen kennen. Ook krijgt u zicht op methoden en technieken voor het omgaan met en behandelen van psychische aandoeningen. Bent u manager of leidinggevende en wilt u medewerkers begeleiden in hun werk? Tijdens de Masterclass Psychologie en Coaching verdiept u zich in verschillende psychotherapeutische benaderingen en psychologische modellen. Die kunt u gebruiken om medewerkers professioneel te begeleiden in hun ontwikkeling. In de Masterclass Psychologisch Onderzoek, komen verschillende psychologische onderzoeksmethoden en alle stappen die nodig zijn voor het doen van een goed onderzoek aan bod.
Ook interessant zijn de Masterclasses: