Veiligheid

Bent u er ook van overtuigd dat veiligheid van essentieel belang is in de technische sector en het bedrijfsleven in het algemeen? Ook u kent de berichten over grote branden of andere ongelukken...

Lees meer

Bent u er ook van overtuigd dat veiligheid van essentieel belang is in de technische sector en het bedrijfsleven in het algemeen? Ook u kent de berichten over grote branden of andere ongelukken...

Lees meer

Bent u er ook van overtuigd dat veiligheid van essentieel belang is in de technische sector en het bedrijfsleven in het algemeen? Ook u kent de berichten over grote branden of andere ongelukken...

Lees meer
Navigation icon
Speciaal voor werkenden
Navigation icon
Docenten uit de praktijk
Navigation icon
Locaties door het hele land

Contact

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.

Of vul het contactformulier in.
Aanvragen contact

Middelbare Veiligheidskunde en Hogere Veiligheidskunde

Ongelukken, branden en rampen in explosiegevaarlijke omgevingen of met chemische stoffen voorkomen we liever dan dat we ze genezen. Ze leveren immers flinke gezondheidsrisico’s op voor zowel het personeel als de omwonenden van zo’n bedrijf. Werkt u in de bouw, de industrie of een andere branche waar veiligheidsrisico’s een rol spelen? Dan is het voor u zeker interessant om u te specialiseren in arbeidsveiligheid en arbeidsomstandigheden. Heeft u de MVK al gevolgd of bent u hbo’er?

Met EHBO red je levens

U denkt misschien: “Oh, EHBO… Dat is meer iets voor anderen. Er is altijd wel iemand die te hulp schiet.” Maar met 7,6 miljoen ongevallen per jaar in Nederland is de kans best groot dat u er toch een keer mee te maken krijgt. En dan is het wel nodig dat u weet wat u moet doen. Want dat kan erger voorkomen of zelfs levens redden. Of het nu op uw werk is of in de huiselijke omgeving of als u kinderen heeft, voldoende kennis van EHBO kan cruciaal zijn. 112BHV biedt de cursus EHBO en de cursus EHBO bij baby’s en kinderen aan op 11 locaties in Nederland. Voor bedrijven kunnen we de EHBO-cursussen ook intern op hun eigen locatie geven.

Ongevallen in de bouw vaak niet gemeld

De Inspectie SZW (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) voert dit jaar meer controles uit op veilig werken in de bouw. De inspectiedienst denkt dat dit nodig is omdat de economie aantrekt en daardoor de werkdruk toeneemt. Maar cijfers van het CBS lijken dit juist tegen te spreken. Volgens die cijfers zou het aantal ongevallen in de bouw met als gevolg langdurig ziekteverzuim fors zijn afgenomen. In 2014 waren dat er nog 7000 en in 2017 nog maar 4000. Dat staat in een artikel op cobouw.nl.

Masterclass: Cultuurverandering en veiligheidsbewustzijn

Gezond en veilig werken moet onlosmakelijk verbonden zijn met het denken en handelen van werkgevers en werknemers. Het is daarbij noodzakelijk dat organisaties doorlopend investeren in hun veiligheidscultuur. Speciaal voor hoger opgeleiden die op strategisch niveau binnen organisaties verantwoordelijk zijn voor veiligheids- en/of verandervraagstukken, ontwikkelden we een Masterclassreeks.

Gratis studiegids thuis ontvangen?

Vraag dan nu onze uitgebreide studiegids(en) aan en ontvang alle opleidingsinformatie per post.

Heeft u een vraag over onze opleidingen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

Of vul het contactformulier in. 

Leer ons beter kennen

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Voorlichtingsbijeenkomsten

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijke advies
 

De erkende kwaliteit van NCOI

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Bent u er ook van overtuigd dat veiligheid van essentieel belang is in de technische sector en het bedrijfsleven in het algemeen? Ook u kent de berichten over grote branden of andere ongelukken en gezondheidsrisico’s bij bedrijven. Als preventiemedewerker of veiligheidskundige helpt u uw bedrijf deze risico’s te beperken en te beheersen. Dat verkleint de kans op schade voor het bedrijf en de omgeving en het voorkomt letsel, ziekte en andere gezondheidsproblemen bij uw collega’s.

Veiligheid Opleidingen

Kijk hiervoor eens naar onze opleidingen Veiligheidskunde. De opleiding MVK (Middelbare Veiligheidskunde) leidt u op tot vakbekwaam veiligheidskundige. Bent u HBO’er of heeft u de MVK al gevolgd? Met de opleiding HVK (Hogere Veiligheidskunde) brengt u uw kennis naar een nog hoger niveau. Met het door Hobéon SKO toegelaten diploma HVK levert u als veiligheidskundige op uitvoerend en beleidsniveau gegarandeerd een waardevolle bijdrage aan een veilige werkomgeving.
 
Houdt u zich op het gebied van integrale veiligheid bezig met complexe veiligheidsvraagstukken die spelen in organisaties? Bijvoorbeeld op het gebied van safety, security en informatiebeveiliging? Of buigt u zich over veiligheidsissues in de publieke ruimte, zoals criminaliteit, overtredingen, overlast, rampen en crises? De opleidingen Integrale Veiligheid bereiden u uitstekend voor op deze rol.
 
Het vakgebied Arbeidsveiligheid zorgt ervoor dat werknemers hun taken kunnen uitvoeren zonder slachtoffer te worden van een arbeidsongeval. Wilt u arbeidsrisico’s beter leren beheersen? Kies dan een van onze functiegerichte praktijkopleidingen, zoals Arbocoördinator, Preventiemedewerker of QHSE-manager. De opleidingen zijn afgestemd op het soort risico in de organisatie.

 

Veiligheidstrainingen 

Werkt u in de industrie, de bouw of een andere branche waar veiligheidsrisico’s een rol spelen? Kies dan voor een veiligheidstraining op het gebied van BHV en EHBO voor bedrijfshulpverlening, VCA voor milieu en gezondheid, ATEX voor explosiegevaar of de NEN-normen voor de bouw. Natuurlijk komen ook process safety en machineveiligheid aan bod.

VCA

Opdrachtgevers in branches als de bouw, chemische industrie en elektrotechniek en procesbesturing stellen steeds vaker het VCA-certificaat verplicht vanwege risicovolle werksituaties. Na een VCA-cursus beschikt u over kennis van VGM (veiligheid, gezondheid en milieu) en werkt u volgens de VCA-richtlijnen. VCA Basis is een diploma op het gebied van veilig en gezond werken voor uitvoerende medewerkers. Het CA VOL-diploma is voor leidinggevende medewerkers en zzp’ers.

Proces Safety & ATEX

Werkt u als monteur, elektrotechnicus, inspecteur of controleur met explosiegevaarlijke installaties of in explosiegevaarlijke zones? Houdt u zich bezig met explosieveiligheid? In een ATEX-cursus doet u de kennis en vaardigheden op om goed risico’s in te schatten en maatregelen te nemen in een explosiegevaarlijke omgeving.

Elektrische Veiligheid NEN & CE-normen

Als u, bijvoorbeeld zelfstandig of als werkverantwoordelijke of installatieverantwoordelijke werkt aan, met of in de buurt van elektrische objecten in het laagspanningsgebied, is het verplicht om voldoende kennis te hebben van de NEN-normen. Certificering is daarbij belangrijk. Voor een herinstructie kunt u praktijkgerichte trainingen met de normen van NEN volgen.

BHV

Bent u bedrijfshulpverlener (bhv'er) of wilt u dat worden? Kijk dan eens voor een passende BHV-opleiding of BHV-training. Tijdens zo’n BHV-cursus leert u wat u moet weten om goed voorbereid te zijn op incidenten op de werkvloer, zoals ongevallen, brand(jes) en stroomstoringen. Maar u kunt ook te maken krijgen met bijvoorbeeld het onwel worden van een collega.

EHBO

Natuurlijk kunt u bij NCOI Veiligheid ook terecht voor een EHBO-training. Als u de EHBO-cursus met een voldoende afrondt, ontvangt u via het Rode Kruis een (EFAC, Europees erkend) EHBO-certificaat en EHBO-pas.