NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland
In het Energieakkoord voor duurzame groei zijn afspraken gemaakt over energiebesparing, schone technologie en klimaatbeleid....
NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland
In het Energieakkoord voor duurzame groei zijn afspraken gemaakt over energiebesparing, schone technologie en klimaatbeleid....
NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland
In het Energieakkoord voor duurzame groei zijn afspraken gemaakt over energiebesparing, schone technologie en klimaatbeleid....
Alle volledige Bacheloropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen.
Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;
NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland
In het Energieakkoord voor duurzame groei zijn afspraken gemaakt over energiebesparing, schone technologie en klimaatbeleid. We moeten minder tot geen gas gaan gebruiken voor de cv, warm water en het bereiden van eten. Dat betekent in veel gevallen dat de warmtepomp uiteindelijk de cv-ketel zal vervangen. Deze techniek met warmtepompen is al een trend in veel bouwprojecten.
Bij NCOI Techniek vindt u opleidingen en trainingen in Installatie-, Koude- en Klimaattechniek op MBO- en HBO-niveau en een aantal PBNA Praktijkopleidingen. Of u zich wilt ontwikkelen op het gebied van warmtepompen, koeltechniek, klimaattechniek, F-gassen of koudemiddelen. U vindt het hier.
Met de opleiding HBO Klimaattechniek leert u zelfstandig installaties ontwerpen. Ook kunt na het volgen van deze opleiding ontwerpen die anderen aanleveren, controleren op juistheid. Daarbij is er aandacht voor belangrijke aspecten als energiebesparing en comfortverbetering.
Op MBO-niveau heeft u de keuze uit opleidingen als MBO Installatietechniek en MBO Installateur. Met deze opleidingen leert u meer over installatietechniek. Zo komen de onderwerpen als centrale verwarming en waterbehandeling, warmtetransport en –afgifte, stooktechniek, Ketels en branders, NEN-normen en voorschriften, duurzame energieopwekking en onderhoud en beheer.
Bij de opleiding tot installateur volgt u bovendien de module Installeren, inregelen en testen. U kunt dan machines en installaties inregelen en afstellen, maar ook onder meer storingen zoeken en verhelpen.
Als u graag praktische vaardigheden in Installatie-, Koude- en Klimaattechniek wilt ontwikkelen kunt u kiezen uit een flink aantal trainingen in uiteenlopende specialismen en technieken.
Bijvoorbeeld onze training Basis Klimaattechniek (KLI) voor nieuwe medewerkers in klimaattechniek. U leert hoe u eerstelijnsonderhoud pleegt en storingen verhelpt. Als u storings-, onderhouds- of installatiemonteur bent, ontwikkelt u zich verder met de training Klimaattechniek Algemeen (KLI-A), Na het volgen van deze training kunt u onder meer tweedelijns onderhoud uitvoeren aan klimaatinstallaties en storingen zoeken en oplossen. Heeft u in uw werk te maken met complexe storingen in klimaatsystemen? Met de training Storingsanalyse in Klimaatsystemen (KLI-B) leert u hoe u die kunt analyseren en oplossen. Ook kunt u onder meer eenvoudig technisch advies geven over klimaatsystemen. Klimaatbeheersingsinstallaties Ontwerpen (KLI-C) is een training voor werkvoorbereiders, projectleiders, ontwerpers en engineers. U leert hoe u klimaatinstallaties berekent en ontwerpt en hoe u technisch advies geeft over klimaatinstallaties. Het is niet per se nodig om de training KLI-B te volgen voordat u KLI-C gaat volgen. Klimaattechniek in de Praktijk (KLI-P) is een praktische training voor bijvoorbeeld storings-, onderhouds-, installatiemonteurs of medewerkers technische dienst die hun praktische vaardigheden verder willen ontwikkelen. De training vindt plaats op een praktijklocatie en bestaat helemaal uit het oefenen van werkzaamheden.
Wilt u werkzaamheden verrichten aan koel- en klimaattechnische installaties? Dan is het diploma F-gassen wettelijk verplicht. NCOI biedt speciaal voor het behalen van dit diploma de training F-gassen Categorie I (FGC1) aan. Na tien dagen theorie én praktijk bent u klaar voor het examen.
Ook in de training Koeltechniek Algemeen (KT-A) komt de theorie voor het examen F-gassen uitgebreid aan bod. Daarnaast leert u in deze training alles over de werking van en onderhoud aan diverse soorten koelinstallaties. Aansluitend heeft u de mogelijkheid om de training Koeltechniek Algemeen Praktijk (KT-AP) te volgen. Deze training richt zich vooral op de uitvoerende aspecten van het vak, zoals het in en uit bedrijf nemen van koelinstallaties, ledigen en vullen, montage, installatie en inspectie. Deze opleiding vormt bovendien een goede voorbereiding op het praktische gedeelte van het examen F-gassen.
Koeltechnische Installaties Ontwerpen (KT-C) (12 dagen) is dé training voor engineers, adviseurs en ontwerpers die betrokken zijn bij het ontwerp, de ontwikkeling, advisering of aanschaf van koeltechnische installaties en zich hier verder in wil verdiepen. Als u deze training heeft gevolgd, dan kunt u zelfstandig koeltechnische installaties ontwerpen en berekenen.
Bent u storingsmonteur, onderhoudsmonteur, installatiemonteur of medewerker technische dienst en wilt u uw kennis of vaardigheden van meten en regelen in de klimaattechniek vergroten? Kijk dan eens naar de 1-daagse training Meet- en Regeltechniek in de Klimaatbeheersing (MRK-A). Als u deze training heeft afgerond, versterkt u met de praktische training Meet- en Regeltechniek in de Klimaatbeheersing Praktijk (MRK-B) in 4 dagen uw uitvoerende vaardigheden.