Menu

Digitale brochure aanvragen

NCOI Opleidingen - Bouwkunde, Techniek & Veiligheid

Installaties en Systemen

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

In het Energieakkoord voor duurzame groei zijn afspraken gemaakt over energiebesparing, schone technologie en klimaatbeleid....

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

In het Energieakkoord voor duurzame groei zijn afspraken gemaakt over energiebesparing, schone technologie en klimaatbeleid....

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

In het Energieakkoord voor duurzame groei zijn afspraken gemaakt over energiebesparing, schone technologie en klimaatbeleid....

Lees meer
Filter
Niveau
Toon alle niveau's

HBO Bacheloropleiding (1) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van Hogeschool NCOI hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Alle volledige Bacheloropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

HBO-programma (10) Een klassikaal HBO-programma bij NCOI bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. U volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. U heeft bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

MBO - Niveau 4 (9) Een opleiding op MBO-niveau 4 is een middenkader- of specialistenopleiding. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van 18 tot 24 maanden. Het MBO-diploma niveau 4 is het hoogste diploma dat u op MBO-niveau kunt halen. U mag uw (gespecialiseerde) werkzaamheden helemaal zelfstandig uitvoeren en bent breed inzetbaar. Met dit diploma op zak bent u ook toelaatbaar tot een HBO Bacheloropleiding.

MBO - Niveau 3 (4) Een opleiding op MBO-niveau 3 is een vakopleiding. Daarmee mag u geheel zelfstandig verschillende werkzaamheden uitvoeren. De opleiding is gekoppeld aan uw eigen werk of stage, waardoor u wat u leert meteen kunt gebruiken in de praktijk. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van ongeveer 1 jaar.

MBO - Niveau 2 (1) Een MBO-opleiding niveau 2 leidt op tot een baan waarin u uitvoerende werkzaamheden verricht. Het is een basisberoepsopleiding en duurt ongeveer 9 maanden. U dient minimaal een VMBO-diploma (BB) te hebben, maar als er geen verwante opleiding op niveau 1 bestaat, zijn er geen eisen.

MBO-programma (3) Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. NCOI biedt erkende MBO-opleidingen aan op niveau 2, 3 en 4, maar heeft ook korte MBO-programma’s die precies passen bij uw opleidingsvraag.

Training (45) Tijdens de trainingen staan uw eigen praktijk en ontwikkelen van uw vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die u tijdens de training opdoet, kunt u direct in uw eigen werkomgeving toepassen.

Klassikaal, virtual classroom, e-learning en switchgarantie NCOI

Kies je eigen opleidingsvariant

Als grootste opleider van werkend Nederland begrijpen wij als geen ander dat een opleiding volgen in je leven moet passen. Daarom kun je bij NCOI Opleidingen kiezen uit verschillende opleidingsvarianten: klassikaal, Virtual Classroom en e-learning. Je kunt klassikale bijeenkomsten volgen op een leslocatie, via de computer live les krijgen van een docent of op je eigen tempo studeren wanneer het jou uitkomt. Er is altijd wel een opleidingsvariant te vinden die bij jou past. En met onze unieke switchgarantie kun je moeiteloos en zonder extra kosten veranderen van opleidingsvariant.  

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

In het Energieakkoord voor duurzame groei zijn afspraken gemaakt over energiebesparing, schone technologie en klimaatbeleid. We moeten minder tot geen gas gaan gebruiken voor de cv, warm water en het bereiden van eten. Dat betekent in veel gevallen dat de warmtepomp uiteindelijk de cv-ketel zal vervangen. Deze techniek met warmtepompen is al een trend in veel bouwprojecten.
Bij NCOI Techniek vindt u opleidingen en trainingen in Installatie-, Koude- en Klimaattechniek op MBO- en HBO-niveau en een aantal PBNA Praktijkopleidingen. Of u zich wilt ontwikkelen op het gebied van warmtepompen, koeltechniek, klimaattechniek, F-gassen of koudemiddelen. U vindt het hier.

HBO Klimaattechniek

Met de opleiding HBO Klimaattechniek leert u zelfstandig installaties ontwerpen. Ook kunt na het volgen van deze opleiding ontwerpen die anderen aanleveren, controleren op juistheid. Daarbij is er aandacht voor belangrijke aspecten als energiebesparing en comfortverbetering.

MBO Installatie-, Koude- en Klimaattechniek

Op MBO-niveau heeft u de keuze uit opleidingen als MBO Installatietechniek en MBO Installateur. Met deze opleidingen leert u meer over installatietechniek. Zo komen de onderwerpen als centrale verwarming en waterbehandeling, warmtetransport en –afgifte, stooktechniek, Ketels en branders, NEN-normen en voorschriften, duurzame energieopwekking en onderhoud en beheer.
Bij de opleiding tot installateur volgt u bovendien de module Installeren, inregelen en testen. U kunt dan machines en installaties inregelen en afstellen, maar ook onder meer storingen zoeken en verhelpen.

Trainingen Installatie-, Koude- en Klimaattechniek

Als u graag praktische vaardigheden in Installatie-, Koude- en Klimaattechniek wilt ontwikkelen kunt u kiezen uit een flink aantal trainingen in uiteenlopende specialismen en technieken.

Klimaattechniek

Bijvoorbeeld onze training Basis Klimaattechniek (KLI) voor nieuwe medewerkers in klimaattechniek. U leert hoe u eerstelijnsonderhoud pleegt en storingen verhelpt. Als u storings-, onderhouds- of installatiemonteur bent, ontwikkelt u zich verder met de training Klimaattechniek Algemeen (KLI-A), Na het volgen van deze training kunt u onder meer tweedelijns onderhoud uitvoeren aan klimaatinstallaties en storingen zoeken en oplossen. Heeft u in uw werk te maken met complexe storingen in klimaatsystemen? Met de training Storingsanalyse in Klimaatsystemen (KLI-B) leert u hoe u die kunt analyseren en oplossen. Ook kunt u onder meer eenvoudig technisch advies geven over klimaatsystemen. Klimaatbeheersingsinstallaties Ontwerpen (KLI-C) is een training voor werkvoorbereiders, projectleiders, ontwerpers en engineers. U leert hoe u klimaatinstallaties berekent en ontwerpt en hoe u technisch advies geeft over klimaatinstallaties. Het is niet per se nodig om de training KLI-B te volgen voordat u KLI-C gaat volgen. Klimaattechniek in de Praktijk (KLI-P) is een praktische training voor bijvoorbeeld storings-, onderhouds-, installatiemonteurs of medewerkers technische dienst die hun praktische vaardigheden verder willen ontwikkelen. De training vindt plaats op een praktijklocatie en bestaat helemaal uit het oefenen van werkzaamheden.

Koeltechniek

Wilt u werkzaamheden verrichten aan koel- en klimaattechnische installaties? Dan is het diploma F-gassen wettelijk verplicht. NCOI biedt speciaal voor het behalen van dit diploma de training F-gassen Categorie I (FGC1) aan. Na tien dagen theorie én praktijk bent u klaar voor het examen.
Ook in de training Koeltechniek Algemeen (KT-A) komt de theorie voor het examen F-gassen uitgebreid aan bod. Daarnaast leert u in deze training alles over de werking van en onderhoud aan diverse soorten koelinstallaties. Aansluitend heeft u de mogelijkheid om de training Koeltechniek Algemeen Praktijk (KT-AP) te volgen. Deze training richt zich vooral op de uitvoerende aspecten van het vak, zoals het in en uit bedrijf nemen van koelinstallaties, ledigen en vullen, montage, installatie en inspectie. Deze opleiding vormt bovendien een goede voorbereiding op het praktische gedeelte van het examen F-gassen.
Koeltechnische Installaties Ontwerpen (KT-C) (12 dagen) is dé training voor engineers, adviseurs en ontwerpers die betrokken zijn bij het ontwerp, de ontwikkeling, advisering of aanschaf van koeltechnische installaties en zich hier verder in wil verdiepen. Als u deze training heeft gevolgd, dan kunt u zelfstandig koeltechnische installaties ontwerpen en berekenen.

Meet- en Regeltechniek in de Klimaatbeheersing

Bent u storingsmonteur, onderhoudsmonteur, installatiemonteur of medewerker technische dienst en wilt u uw kennis of vaardigheden van meten en regelen in de klimaattechniek vergroten? Kijk dan eens naar de 1-daagse training Meet- en Regeltechniek in de Klimaatbeheersing (MRK-A). Als u deze training heeft afgerond, versterkt u met de praktische training Meet- en Regeltechniek in de Klimaatbeheersing Praktijk (MRK-B) in 4 dagen uw uitvoerende vaardigheden.