Zorgverbreding en Remedial Teaching

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wanneer het leerproces van kinderen niet volgens verwachting verloopt, biedt remedial teaching uitkomst. NCOI Opleidingen biedt...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wanneer het leerproces van kinderen niet volgens verwachting verloopt, biedt remedial teaching uitkomst. NCOI Opleidingen biedt...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wanneer het leerproces van kinderen niet volgens verwachting verloopt, biedt remedial teaching uitkomst. NCOI Opleidingen biedt...

Lees meer

Meest bekeken Zorgverbreding en Remedial Teaching

Meest bekeken Zorgverbreding en Remedial Teaching

Filter
Niveau
Toon alle niveau's

Masterclass (1) Een Masterclass van NCOI University of Applied Sciences draait altijd om een bepaald onderwerp en bestaat uit 4 dag- of 8 avondbijeenkomsten. Wilt u verder studeren naar een volledige Master? Dan ontvangt u gegarandeerd vrijstelling als u wordt toegelaten en de Masterclass onderdeel is van de betreffende Master.

Post Bachelor (12) De Post Bacheloropleidingen van NCOI hebben een studieduur die varieert van 3 maanden tot 1 jaar en zijn modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

HBO-programma (3) Een klassikaal HBO-programma bij NCOI bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. U volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. U heeft bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

Praktijkopleiding (3) In een praktijkopleiding doet u alle kennis en vaardigheden op die u nodig heeft om uw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

Training (2) Tijdens de trainingen staan uw eigen praktijk en ontwikkelen van uw vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die u tijdens de training opdoet, kunt u direct in uw eigen werkomgeving toepassen.

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020.

Voorlichtingsbijeenkomsten

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wanneer het leerproces van kinderen niet volgens verwachting verloopt, biedt remedial teaching uitkomst. NCOI Opleidingen biedt naast de Lerarenopleidingen een aantal interessante opleidingen aan op het gebied van zorgverbreding en remedial teaching binnen het basis- en voortgezet onderwijs.

Waarom remedial teacher worden?

Als remedial teacher begeleidt u kinderen met gedrags- of leerproblemen. U gaat op zoek naar de oorzaak van de problemen en stelt begeleidingsplannen op. Dit alles om het kind zo effectief mogelijk te helpen bij het leren. U kunt als remedial teacher werken in het basis- of voortgezet onderwijs, maar ook uw eigen praktijk starten en van daaruit kinderen begeleiden. Ook in het volwassenenonderwijs zijn baanperspectieven voor remedial teachers. Voor de trainingen en HBO-programma’s op het gebied van remedial teaching gelden geen specifieke vooropleidingseisen. In de Post Bachelors en Masterclasses wordt uitgegaan van HBO- of WO-werk- en –denkniveau.

Opleidingen remedial teaching

Bij NCOI kunt u op diverse niveaus opleidingen gericht op zorgverbreding en remedial teaching volgen. Bent u docent of heeft u die ambitie en wilt u zich verdiepen in het begeleiden van kinderen met bijvoorbeeld ADHD, dyslexie of een motorische stoornis? Met het HBO-programma Passend Onderwijs en Zorgverbreding ontwikkelt u inzicht in het gedrag van kinderen en leert u dit beter te begrijpen en hierop in te spelen. Met de Post Bachelor Orthopedagogiek gaat u hier nog dieper op in en ontwikkelt u zich meer op orthopedagogisch vlak. Voor wie zich specifiek wil richten op remedial teaching, is er de Post Bachelor Remedial Teacher. Deze opleiding is ideaal voor leraren en zorgspecialisten in het onderwijs die hun kennis willen verbreden of verdiepen. Als remedial teacher begeleidt u vaak leerlingen of cliënten bij lezen, rekenen en schrijven. Wilt u zich binnen een van deze onderwerpen specialiseren? Dan kunt u kiezen voor de Post Bachelor Rekenspecialist of de Post Bachelor Taalspecialist.

Verbreed of verdiep uw kennis op het gebied van leerlingenzorg

Bent u meer geïnteresseerd in het brede aspect van begeleiden binnen het onderwijs? Met de Post Bachelor Intern Begeleider (IB) verdiept u zich in coachings- en begeleidingsvaardigheden, maar gaat u tevens aan de slag met het inventariseren, organiseren en ontwikkelen van leerlingenzorg. Ook op Masterniveau kunt u zich bij NCOI ontwikkelen op het gebied van zorgverbreding en remedial teaching. Met de Masterclass Begeleiden van Leren en Ontwikkelen ontwikkelt u in drie maanden tijd uw vaardigheden op het gebied van begeleidings- en interventiekunde.

Voordelen van studeren bij NCOI

NCOI Opleidingen is de opleider voor werkend Nederland. Dat houdt in dat onze opleidingen en trainingen in deeltijd zijn en ze uitstekend te combineren zijn met uw werk en privéleven. Daarnaast kunt u al het geleerde direct toepassen in de praktijk en krijgt u klassikaal les van ervaren docenten met jarenlange praktijkervaring binnen dit vakgebied. Bij NCOI bepaalt u zelf waar en wanneer u studeert. Wij bieden meerdere startmomenten per jaar en beschikken over meer dan dertig leslocaties door heel Nederland. Daardoor is altijd wel een moment waarop het u uitkomt.