Menu

Praktische informatie

Praktische informatie

Op deze website treft u per MBO-opleiding de meest relevante informatie aan, zoals informatie over de doelgroep, het programma, startmaanden en kosten. Graag informeren wij u ook over verschillende praktische zaken die voor u van belang zijn.

Uitstekende informatievoorziening

U zult merken dat u op deze website en via e-Connect al direct de antwoorden op de meeste van uw vragen vindt. Wij raden u aan veelvuldig gebruik te maken van e-Connect als u eenmaal bij NCOI een MBO-opleiding volgt. Daarnaast beschikt NCOI over een team van adviseurs die u graag te woord staan. Voor vragen waarop u het antwoord niet op e-Connect terugvindt, kunt u telefonisch of via internet contact opnemen met onze adviseurs. NCOI is bereikbaar via het contactformulier of telefonisch, op maandag tot en met donderdag van 08.30 uur tot 18.00 uur en op vrijdag van 08.30 uur tot 17.00 uur.

Flexibele planning en aanpak

NCOI onderscheidt zich van veel andere opleidingsinstituten door zeer flexibele en verschillende startmomenten per jaar. Bij de beschrijvingen van de opleidingen vindt u daar al duidelijke informatie over. De meest uitgebreide en actuele informatie met betrekking tot de start van uw opleiding en bijbehorende lesdata vindt u op de website. Als u eenmaal bent ingeschreven, ziet u op e-Connect de exacte data waarop uw opleiding start en waarop de onderdelen van de opleiding plaatsvinden overzichtelijk weergegeven. 

Studiematerialen

U maakt gebruik van diverse studiematerialen, zoals literatuur in de vorm van een boek of een studiemap en de online leeromgeving op e-Connect. De kwaliteit van het materiaal is essentieel voor de kwaliteitvan de opleiding. NCOI selecteert en ontwikkelt daarom zelf het meest actuele studiemateriaal voor alle opleidingen, ontwikkeld door de beste auteurs en uitgevers. Daarbij kiezen wij uitsluitend voor toonaangevende literatuur, die ook praktisch bruikbaar is na uw opleiding. U ontvangt alle benodigde informatie en studiematerialen ongeveer 2 weken voor de start van de MBO-opleiding. Als u zich laat aanmeldt, dan versturen wij zo snel mogelijk het benodigde studiemateriaal. Wat uw situatie ook is, wij doen altijd ons uiterste best om u goed, volledig en tijdig te informeren, zodat u goed voorbereid deelneemt aan de opleiding. Bij verzending naar het buitenland wordt de kostprijs plus 10% administratiekosten in rekening gebracht. 

Landelijk instituut met verschillende opleidingsplaatsen

NCOI is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. NCOI verzorgt opleidingen in 26 plaatsen in Nederland. Deze plaatsen vindt u hieronder. Voor elke opleiding en training wordt aangegeven waar, op welke dag of avond en op welk tijdstip u deze kunt volgen. NCOI maakt gebruik van uitstekende locaties,die makkelijk bereikbaar zijn met openbaar en eigen vervoer. Indien er in de opleidingsplaats zelf geen geschikte locatie is, regelt NCOI een locatie in de directe omgeving. Tijdens de bijeenkomsten wordt gebruik gemaakt van moderne onderwijsfaciliteiten. 

Opleidingsplaatsen:

Alkmaar Gouda
Almere Groningen
Alphen aan de Rijn Haarlem
Amersfoort Hilversum
Amsterdam Hoogeveen
Apeldoorn Leeuwarden
Arnhem Maastricht
Bergen op Zoom Middelburg
Breda Rotterdam
Den Bosch Tilburg
Den Haag Utrecht
Eindhoven Veenendaal
Enschede Zwolle


Inhalen bijeenkomsten

Het MBO College van NCOI richt zich op mensen met een drukke baan. Wij realiseren ons dat het kan voorkomen dat u een bijeenkomst mist. Dikwijls bestaat er de mogelijkheid om, als de planning het toelaat, gemiste bijeenkomsten in een andere plaats of op een andere avond of dag in te halen. Overleg dit altijd vooraf via e-Connect met NCOI en met uw docent. 

Kleine studiegroepen

NCOI werkt met kleine studiegroepen. Hierdoor ontstaat er veel ruimte voor discussie en is er aandacht voor persoonlijke vraagstukken. U deelt uw ervaringen met uw medestudenten. Zo leert u van uw docent en van uw medestudenten en hoort u hoe het er in andere organisaties aan toegaat. Bovendien breidt u zo uw netwerk uit. Uit alle evaluaties blijkt dat dit door onze studenten enorm wordt gewaardeerd. Boeiend, leerzaam en inspirerend! 

NCOI-examengarantie

Als u na het volgen van een MBO-opleiding het betreffende (deel)examen niet met succes heeft afgerond, dan kunt u voor 50% van het normale cursusgeld de volledige (deel)opleiding nogmaals volgen. Hierbij stelt NCOI echter wel als voorwaarde dat u minimaal 80% van de bijeenkomsten heeft bijgewoond. 

Kosten en fiscale voordelen

Arrangementen

Volgt u bij ons een opleiding of training? Dan zorgen wij voor eten en drinken. We hebben dagarrangementen voor de dagopleidingen van maandag tot en met zaterdag. Deze bestaan uit onbeperkt koffie, thee, ijswater en een uitgebreide lunch. Voor dit arrangement betaalt u € 25,- (excl. btw) per keer. Voor de avondopleidingen betaalt u € 5,50 (excl. btw) per keer. Hiervoor krijgt u onbeperkt koffie en thee. In het geval van trainingen, Masterclasses, Masterprogramma’s en volledige Masteropleidingen worden er naast arrangementskosten ook kosten voor zaalhuur in rekening gebracht. De zaalhuur bedraagt € 27,50 (excl. btw) per dag en in de avond € 10,- (excl. btw) per keer. Wilt u weten of wij een arrangement regelen en er apart locatiekosten in rekening gebracht worden? Kijk dan bij de kostenoverzichten van de diverse opleidingen en trainingen.

Reprorechten, hand-outs en trainingsmateriaal

Bij alle HBO-opleidingen brengt NCOI de kosten voor reprorechten en handouts in rekening. Het betreft hier een bedrag van € 15,- per studiejaar. Bij vaardigheidstrainingen brengt NCOI € 30,- in rekening voor het studiemateriaal. Daarnaast wordt bij een aantal vaardigheidstrainingen gebruikgemaakt van aanvullende literatuur. De daadwerkelijke kosten worden separaat in rekening gebracht.

Btw

Alle genoemde kosten zijn exclusief btw. Voor alle opleidingen en trainingen brengen wij 21% btw in rekening. Dit geldt niet voor de opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen. Deze wettelijk erkende opleidingen zijn vrijgesteld van btw. Kan uw organisatie geen btw terugvorderen? Dan bieden wij de voordelige mogelijkheid uw opleiding of training vrij van btw te factureren. U betaalt dan het bedrag exclusief btw, plus 10% opslag. Dit is aanzienlijk minder dan het totaalbedrag inclusief btw.

Bent u particulier en betaalt u uw opleiding zelf? Dan hoeft u voor geen van de opleidingen btw te betalen. Voor trainingen betaalt u wel 21% btw. Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 9% btw in rekening. De 9% btw op arrangementskosten is niet aftrekbaar. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.  

Betaalbare kwaliteit en fiscale voordelen voor werkgevers 

Aangezien NCOI een van Nederlands grootste opleidingsinstituten is, is het mogelijk de opleidingen op efficiënte wijze te organiseren en aan te bieden op meerdere locaties in Nederland. NCOI weet daarmee topkwaliteit te combineren met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Bovendien kunt u gebruikmaken van de interessante fiscale voordelen die gekoppeld zijn aan opleiden en ontwikkelen.

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Klassikaal, virtual classroom, e-learning en switchgarantie NCOI

Kies je eigen opleidingsvariant

Als grootste opleider van werkend Nederland begrijpen wij als geen ander dat een opleiding volgen in je leven moet passen. Daarom kun je bij NCOI Opleidingen kiezen uit verschillende opleidingsvarianten: Klassikaal, Virtual Classroom en E-learning. Je kunt klassikale bijeenkomsten volgen op een leslocatie, via de computer live les krijgen van een docent of op je eigen tempo studeren wanneer het jou uitkomt. Er is altijd wel een opleidingsvariant te vinden die bij jou past. En met onze unieke switchgarantie kun je moeiteloos en zonder extra kosten veranderen van opleidingsvariant.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.