Menu

Subsidie Praktijkleren

Subsidie Praktijkleren

Subsidieregeling

De overheid stimuleert de combinatie van werken en leren. Werkgevers komen daarom in aanmerking voor subsidie voor onze MBO Beroepsbegeleidende leerweg (BBL) maatwerk- en incompanyopleidingen en al onze HBO- en Masteropleidingen in de techniek, gezondheidszorg en gedrag en maatschappij. Dit is vastgelegd in de Subsidieregeling praktijkleren (SPL).

Subsidieregeling praktijkleren

De overheid heeft de Subsidieregeling praktijkleren per 1 januari 2014 ingevoerd. Deze regeling is verlengd en geldt tot 1 januari 2023. De subsidieregeling geldt voor alle MBO BBL maatwerk- en incompanyopleidingen. De subsidieregeling SPL geldt ook voor alle HBO Associate degree, HBO Bachelor en Masteropleidingen in de techniek, gezondheidszorg en het domein gedrag en maatschappij. U kunt voor zover dit binnen de looptijd van de regeling valt voor de gehele opleiding in aanmerking komen voor subsidie, op het moment dat er een onderwijsarbeidsovereenkomst is. U kunt een subsidieaanvraag in het kader van subsidie praktijkleren indienen via de website www.rvo.nl.

Voorwaarden MBO BBL maatwerk en incompany

Voor MBO maatwerk- en incompanyopleidingen die uitgevoerd worden op basis van de beroepsbegeleidende leerweg biedt de subsidie praktijkleren een interessante mogelijkheid om de opleidingskosten deels vergoed te krijgen. Voor elke praktijkleerplaats is een bedrag van € 2.700,- beschikbaar voor de duur van de Subsidieregeling praktijkleren. Dit maakt de uitvoering van MBO binnen uw organisatie aantrekkelijker. Uw accountmanager van NCOI kan u informeren over de mogelijkheden.

Voorwaarden technische HBO Bachelor- en ­Masteropleidingen

De subsidieregeling geldt ook voor NVAO-geaccrediteerde Bachelor- en Masteropleidingen uit het technische domein, het zorgdomein en gedrag en maatschappij. Bij Hogeschool NCOI gaat het dan om:

Gedrag en maatschappij
IT
Techniek
Zorg

Voorwaarden van technische HBO en Masters

  • Uw werkgever beschikt over een administratie waaruit blijkt dat u begeleid wordt.
  • Er moet een Onderwijsarbeidsovereenkomst (OAO) getekend worden tussen u, uw werkgever en de opleider.
  • Uw werkgever beschikt over een aanwezigheidsregistratie.


Hoogte subsidie

Begeleidt u een BBL-, HBO Bachelor- of Masterstudent en voldoet u aan de voorwaarden? Dan kunt u achteraf na elk studiejaar een aanvraag indienen voor het aantal weken waarin u begeleiding gaf.

Het subsidiebedrag dat u per praktijkleerplaats krijgt uitgekeerd, wordt berekend aan de hand van het totaal beschikbare bedrag van € 185 ­miljoen per jaar. Dit bedrag wordt gedeeld door het aantal gerealiseerde praktijkleerplaatsen. Er geldt hierbij een maximum van € 2.700,-. De ­verwachting is dat de meeste werkgevers in aanmerking komen voor het volledige bedrag. U kunt dus waarschijnlijk € 2.700,- per jaar terugkrijgen voor de studie van een werknemer.

Als werkgever kunt u niet alleen bovenstaande subsidie aanvragen. U kunt de kosten van een opleiding ook integraal als zakelijke kosten opgeven. Investeren in de ontwikkeling van uw personeel hoeft u zo dus bijna niets te kosten.

Vragen over deze subsidie? Neem contact op met onze opleidingsadviseurs

Neem contact op
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Klassikaal, virtual classroom, e-learning en switchgarantie NCOI

Kies je eigen opleidingsvariant

Als grootste opleider van werkend Nederland begrijpen wij als geen ander dat een opleiding volgen in je leven moet passen. Daarom kun je bij NCOI Opleidingen kiezen uit verschillende opleidingsvarianten: Klassikaal, Virtual Classroom en E-learning. Je kunt klassikale bijeenkomsten volgen op een leslocatie, via de computer live les krijgen van een docent of op je eigen tempo studeren wanneer het jou uitkomt. Er is altijd wel een opleidingsvariant te vinden die bij jou past. En met onze unieke switchgarantie kun je moeiteloos en zonder extra kosten veranderen van opleidingsvariant.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.