Menu

Training Assertief Omgaan met Weerstand voor Technici

Kom beter voor uzelf en uw ideeën op - 1 dag

Vakgebied

Techniek

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Verwachten klanten, opdrachtgevers en collega's het onmogelijke van u, maar vindt u het moeilijk om dat duidelijk te maken? Vindt u het lastig om te zeggen wat u vindt? Of om te zeggen dat datgene wat de klant wil niet mogelijk is? Volg dan deze training. U leert om op een constructieve manier om te gaan met weerstand en conflicten. Zo kunt u beter zeggen wat u vindt en duidelijk maken waarom sommige zaken niet lukken, waarbij u conflicten weet te vermijden. Dit schept duidelijkheid voor u en de klant, collega of opdrachtgever.

Uw resultaat

 • U herkent verschillende soorten conflicten en weerstand
 • U komt beter voor uzelf en uw ideeën op en leert nee te zeggen
 • U reageert assertief en gepast tijdens lastige situaties waarin sprake is van weerstand
 • U gebruikt gespreksmodellen om een gesprek gestructureerder en soepeler te laten verlopen
 • U speelt in op weerstand en buigt dit om naar constructief gedrag

Doelgroep

U werkt in de techniek en komt vaak in situaties waarin uw mening, wensen en gevoelens verschillen van die van de ander. U wilt beter voor uzelf opkomen bij een opdrachtgever of beter reageren bij klachten van klanten.

Aanpak

De training is ontwikkeld voor en door technici. U volgt de training met andere medewerkers uit de techniek. De training is gericht op uw persoonlijke leerdoelen. Op basis van een intake wordt het programma specifiek voor u ingericht. Daarnaast is ervarend leren in deze training belangrijk: leren door te doen. In de training probeert u verschillende manieren van gedrag uit. U gaat samen met de groep na wat het effect hiervan is. Door het gedrag zelf te ervaren herkent u het beter en past u effectief gedrag sneller toe. Ook leert u goed om te gaan met weerstand en conflicten. Na deze training kunt u beter omgaan met weerstand en conflicten en durft u te zeggen wat u er echt van vindt.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Persoonlijke intake

 • Vastleggen leerdoelen
 • Persoonlijke ontwikkelvraag

Conflicthanteringsstijlen

 • Wat zijn de (mogelijke) oorzaken van conflicten?
 • Gesprekstechnieken tijdens een conflict

Assertief gedrag

 • Feedback geven en ontvangen
 • Duidelijk zeggen wat uw mening is
 • ‘Nee’ (durven) zeggen
 • Grenzen stellen

Weerstand en conflicten

 • Herkennen van conflicten
 • Onnodige conflicten
 • Omgaan met weerstand
 • Weerstand ombuigen

Persoonlijk ontwikkelplan

 • Vastleggen ontwikkelstappen
 • Persoonlijk actieplan

Certificaat

Na afloop van deze training ontvangt u het certificaat ‘Assertief Omgaan met Weerstand'.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Data en plaatsen

Deze training duurt 1 dag.

 • 22 november 2019
 • 20 januari 2020
 • 18 maart 2020
 • 14 mei 2020

De training wordt verzorgd in de regio Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Trainingskosten: € 615,-
Trainingsmateriaal: € 30,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Training Assertief Omgaan met Weerstand voor Technici

Kom beter voor uzelf en uw ideeën op - 1 dag

Vakgebied

Techniek

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Virtual classroom en e-learning NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.